رضوانی جلال با بیان اینکه پیش بینی میشود با توجه به بارندگیهای مناسب امسال، میزان عملکرد تاکستانهای استان همدان در مقایسه با سال گذشته افزایش یابد، گفت: بر اساس پیش بینی صورت گرفته ۴۰۶ هزار و ۳۷۰ تن انگور در استان تولید میشود.
وی سطح تاکستانهای استان همدان را ۲۱ هزار و ۶۷۳ هکتار عنوان کرد و گفت: ۲۱ هزار و ۳۸۸ هکتار از این تاکستانها باغهای بارور و ۲۸۵ هکتار نیز باغهای غیر بارور هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه همدان از استانهای پیشرو در زمینه تولید انگور در سطح کشور است، گفت: به طور میانگین ۱۸ هزار و ۹۹۹ کیلوگرم در هکتار انگور از تاکستانهای استان همدان برداشت میشود.
وی اضافه کرد: ارقام متنوعی از انگور در باغات استان همدان کشت میشوند، اما کشمش، یاقوتی، عسگری، فخری، صاحبی، شاهانی و ریش بابا عمدهترین اقلامی هستند که در باغات استان همدان کشت میشوند.
رضوانی جلال در ادامه عنوان کرد: ملایر با سطح زیرکشت ۱۰ هزار و ۶۵۶ هکتار و تولید ۲۴۲ هزار و ۲۴۲ تن بزرگترین تولید کننده انگور در استان همدان است و بیش از نیمی از تولید انگور استان همدان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: محصول انگور و مهمترین فرآورده آن یعنی کشمش عمدهترین قلم صادراتی استان همدان است و بر همین اساس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تمهیداتی اندیشیده که با اجرای برنامههایی همچون آموزش باغداران، به کارگیری روشهای نوین باغداری، توسعه کیفی کارگاههای فرآوری کشمش و تجهیز این کارگاهها به فن آوریهای مدرن، گامهای موثری را در راستای رفع مشکلات تولید و صادرات این محصول بردارد.
انتهای پیام/ د