کارشناس اقتصادی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛
عبدالمجید شیخی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به طرح بخشودگی سود مرکب و جرایم تسهیلات بانکی گفت: بخش پولی یکی از ارکان مهم جامعه هر کشوری است؛ که با حذف بهره در نظام اسلامی دست خوش تحول اساسی خواهد شد و در این بین سیاست های پولی به عنوان هدایت کننده بخش پولی، از جایگاه ویژه ای برخوردار است که به کارگیری آن موجب رشد اقتصادی می شود.
او ادامه داد: در واقع سود مرکب یک عمل غیر شرعی است که متاسفانه بانک ها مرتکب می شوند،باید مساعدهایی صورت گیرد که افراد بدهکار هیچ سود مرکبی پرداخت نکنند و باید اصل وام را بپردازند.
این کارشناس مسائل اقتصادی اضافه کرد: متاسفانه قانون دریافت جریمه دیرکرد از افراد بدهکار ،حکم مسکن برای شبکه بانکی کشور است، که شرط اصلی مقابله پیاده سازی نظام اسلامی در بانکداری کشور است.
شیخی تصریح کرد: مهمترین اصل در بانکداری اسلامی تقسیم سود و زیان حاصل از معامله و پرهیز از پرداخت ربا یا همان بهره پول است.
بیشتر بخوانید:تحول بانک مرکزی با اجرای طرح جامع اصلاح قانون نظام بانکی
او گفت: معتقدم اگر نظام بانکی ما اصلاح نشود ترمیمهای جزئی غیر جامع حل شدنی نیست و در نهایت مسائلی از قبیل حجم نقدینگی، سود بانکی و همچنین تورم مرتفع نخواهند شد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: در اصلاحیه بودجه سال ۹۷ و در قانون بودجه، این موضوع دیده شد، اما متاسفانه نهایی نشد سپس بعد از همکاری بانک مرکزی در کمیسیون و در صحن علنی مجلس با رای قاطع، تصویب و نهایی شد، در واقع اساس قانون سیستم بانکی کشور، بانکداری اسلامی بدون رباست، ولی در عمل جور دیگر دیده میشود.
انتهای پیام/
سود مرکب یک عمل غیر شرعی است