کامران ترابی روانشناس و مشاور در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهکار برای کاهش استرس در محل کار اظهار کرد: متاسفانه با گذشت زمان سطح استرس در لایههای مختلف زندگی روزمره ما افزایش یافته، یکی از آنها استرس شغلی است که با گذر از جامعه سنتی به مدرن افزایش آن شتاب بیشتری گرفته است.
این روانشناس درباره نشانه های استرس گفت: تمرکز پایین، کاهش یا افزایش بی دلیل اشتها، احساس کلافگی و اضطراب، مشکلات گوارشی، سردرد و پرش عضلات، بی انگیزگی، افت میل جنسی و اختلال خواب از نشانه های استرس است.
او درباره منبع استرس بیان کرد: تغذیه و خواب نامناسب، عوامل محیطی (آلودگی صوتی، تنش، دما، ساعت کاری و...)،
بی علاقگی، روحیه کمال طلب، رفتار ریاست مآبانه مدیران، توقعات و فشارهای نابه جای همکاران یا مراجعان، نابرابری و بی انصافی و ترس و نا امنی از عوامل ایجاد استرس در افراد است.
ترابی با بیان اینکه داشتن استرس به میزان پایین محرک خوبی برای پیشرفت است، افزود: آنچه مهم است کنترل آن در سطح پایین است. به همین دلیل به جای رفع استرس از عناوینی، چون مدیریت استرس یا کاهش استرس استفاده میشود.
این روانشناس درباره راهکارهای کاهش تصریح کرد: یکی از راهکارهای کنترل استرس، تکنیکهای تنفسی است، افراد پس از احساس استرس از تکنیکهایی مانند تنفس منظم استفاده کنند و هوا در به مدت ۵ ثانیه دمیده، به همان مقدار نگه داشته و خارج کنید، تنفس نامتقارن، هوا را از سمت راست بینی بدمید و از سمت چپ خارج کنید و پس از چند بار تکرار برعکس عمل کنید، مکش، مانند نوشیدن با نی، هوا را با دهان بمکید تا جایی که احساس کنید ریههای شما پر شده است و با همان حالت آن را خارج کنید و هدایت ذهنی، سعی کنید مسیر حرکت هوا را در بدنتان مجسم کرده به سمت اندامها هدایت کنید.
او ادامه داد: گفتگوی سازنده از دیگر راهکارهای کنترل استرس است، بهتر است با طرح منطقی مساله و بیان راهکارهای همدلانه، موضوع را مدیریت کنید و مطالعه روشهای مدیریت شکایت و پذیرش ارباب رجوع عصبانی در این راستا موثر است.
ترابی با بیان اینکه مدیریت نگرش از دیگر راهکارهای کنترل استرس است، اضافه کرد: تغییر دیدگاه کمک شایانی به آرامش و خوشبختی شما میکند، گاهی کلید مساله تنها در مدیریت نگرش و تغییر زاویه دید شما نهفته است.
این روانشناس افزود: بپذیرید که هیچ انسانی کامل نیست و ممکن است اشتباه کند، تفاوت سلیقه، رفتار و فرهنگ امری بدیهی و اجتناب ناپذیر است و نیازی نیست همه شما را تائید کنند؛ نیازی نیست همه مورد تاییدتان باشند و دوقطبی با من یا ضد من نسازید.
انتهای پیام/