بنا بر آنچه در تفاسیر آمده این سوره در شأن مقام والای بانوی دو عالم حضرت زهرا (س) نازل شده است. (بحارالانوار، ج ۸، ص ۱۶)
دشمنان رسول خدا او را ابتر نام نهادند؛ چرا که فرزند پسری نداشت. اما خداوند دختری را به رسول خویش عطا کرد که ائمه اطهار از نسل پربرکت او زاده شدند. و این گونه خداوند در آیه سوم این سوره به پیامبر میفرماید: محققاً دشمن بدگوی تو (عاص بن وائل) مقطوع النسل است و نسل تو تا قیامت به کثرت و برکت و عزت باقی است»
روزی پیامبر (ص) را دیدند که می خندد؛ لیلش را پرسیدند و ایشان فرمود: سوره کوثر بر من نازل شد؛ کوثر نهری در بهشت است که خداوند با آن مرا به خیر کثیری وعده داده است و آن حوض من است که امتم در کنار آن بر من وارد میشوند. (منتخب الکلام فی تفسیر الاحلام، ج ۱، ص ۷۴)
از رسول خدا نقل شده که هر کس سوره کوثر را تلاوت نماید، خداوند از آب نهرهای بهشت به او مینوشاند و اجر و پاداش او به اندازه تمامی قربانیهای روز عید قربان است. (جامع الاحادیث الشیعه، ج ۱۵، ص ۱۳۱)
امام صادق علیه السلام هم فرمودند: هر کس در نمازهای واجب یا مستحب خود سوره کوثر را قرائت نماید، خداوند از آب حوض کوثر به او بنوشاند و کنار درخت طوبی همجوار رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم خواهد بود. (ثواب الاعمال، ص ۱۲۶)
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
به نام خداوند بخشنده بخشایشگر
إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ ﴿١﴾
ما به تو کوثر (خیر و برکت فراوان) عطا کردیم! (۱)
فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ ﴿٢﴾
پس براى پروردگارت نماز بخوان و قربانى کن! (۲)
إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الأبْتَرُ ﴿٣﴾
(و بدان) دشمن تو قطعاً بریده نسل است! (۳)
انتهای پیام/
این مطالب در مراتب بعدی قرار دارد.
بروید به دستورات قرآن کریم عمل کنید.
التماس تفکر
خدایا ما که قابل نیستیم به حق زهرای اطهر و کوثر رسول الله ما را ببخش و مددمان کن