سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان دامپزشکی کشور:

۳ هزار و ۶۰۰ ناظر بهداشتی و شرعی بر عرضه دام نظارت دارند

رفیعی‌پور گفت: امسال ۳ هزار و ۶۰۰ ناظر بهداشتی و شرعی در قالب ۲ هزار و ۵۰۰ اکیپ بر عرضه دام نظارت دارند.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رفیعی‌پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه بازدید از مراکز عرضه دام در جمع خبرنگاران گفت: سال گذشته ۴۰۰ هزار رأس دام تحت نظارت ناظران بهداشتی کشتار شد و امسال پیش‌بینی می‌شود همین میزان کشتار در سطح کشور وجود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه نظارت ناظران بهداشتی در کشتار دام از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: در روز عید قربان اگر نظارت بهداشتی وجود نداشته باشند به دلیل حجم وسیع کشتار احتمال سونامی و طغیان بیماری‌های مشترک دام و انسان همچون تب کریمه کنگو وجود دارد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه سال گذشته ۴۰۰ رأس دام معدوم از چرخه مصرف خارج شد، بیان کرد: همچنین ۳۵ هزار عضو مانند جگر، کبد، قلب و ... ضبط شد و ۱۲ کیلوگرم گوشت غیر قابل مصرف تشخیص داده شد که از چرخه مصرف انسانی خارج شد.

وی با اشاره به اینکه برخی بیماری‌های دامی علائم ظاهری در دام ندارند، گفت: بر این اساس اگر مردم با ناظران بهداشتی همکاری نکنند از این رو احتمال انتقال بیماری‌های مشترک دام و انسان وجود دارد و به همین خاطر توصیه می‌کنیم که مردم برای جلوگیری از بیماری توجه جدی به توصیه‌های سازمان دامپزشکی داشته باشند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: مردم پس از قربانی گوشت گرم را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند چرا که در این صورت بیماری‌هایی که علائمی از خود بروز نمی‌دهند در این شرایط از بین می‌روند.


بیشتر بخوانید: پلاک گذاری دام امری مهم در کنترل قاچاق/هزینه پلاک کوبی برای گلّه ها سبک و سنگین متفاوت است


رفیعی‌پور با تاکید بر این مسئله که مردم حتما دام زنده، مورد نیاز و از مرکز عرضه بهداشتی و جایگاه‌ها خریداری کنند، گفت: باتوجه به آنکه سلامت دام از سوی ناظران بهداشتی در این جایگاه‌ها تأیید شده است و از طرفی قیمت دام با نرخ مصوب در این مکان‌ها عرضه می‌شوند از اینرو به مردم توصیه می‌شود که حتما دام مورد نیاز را از جایگاه‌های بهداشتی خریداری کنند.

وی ادامه داد: اگر بنا به دلایلی فروشنده بخواهد بیماری خاص گوسفند را با دارو‌هایی پنهان کنند این امکان در جایگاه‌های عرضه وجود ندارد چرا که دامپزشکان و ناظران بر عملیات ذبح و دام قبل، حین و بعد از کشتار نظارت کافی و کامل دارند وی با اشاره به اینکه ۳ هزار و ۶۰۰ ناظر بهداشتی در قالب ۲ هزار و ۵۰۰ اکیپ بر سلامت دام‌های ذبح شده در کل کشور نظارت می‌کنند، اظهار کرد: برخی از دامپزشکان در منطقه زندگی خود به صورت خودجوش نظارت می‌کنند که با احتساب تمامی آن‌ها در مجموع ۶ الی ۷ دامپزشکی در روز عید قربان (امروز) بر سلامت دام‌های قربانی نظارت دارند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: با در نظر گرفتن دام‌هایی که در نقاط روستایی، عشایری و دهستان‌ها کشتار می‌شوند و ما آمار رسمی از آن‌ها نداریم می‌توان گفت بین ۸۰۰ تا یک میلیون دام در روز عید قربان در کشور ذبح می‌شود.

رفیعی‌پور درباره آخرین وضعیت تب کریمه کنگو اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار ۵۶ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا و تعداد ۵ نفر از آن‌ها فوت شدند که تعداد مبتلایان نشان می‌دهد در ۱۰ سال گذشته موفق به مهار این بیماری در کشور شده‌ایم.

رفیعی پور خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از ۳۵ هزار عضو شامل جگر، کبد، قلب، ریه و کلیه های دام ها ضبط و امحا شد؛ همچنین بیش از ۱۲ هزار کیلوگرم گوشت غیرقابل مصرف تشخیص داده شد؛ بنابراین هوشیاری همکاران دامپزشک ما از شیوع بسیاری از بیماری های مشترک بین انسان و دام جلوگیری می کند.

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه همکاران ما از ۲ ماه قبل برای اجرای طرح بهداشتی عید قربان آماده شده اند، تصریح کرد: اگر دامپزشکی نباشد عید قربان می تواند طغیان بیماری ها تلقی شود.

وی توضیح داد: با در نظر گرفتن همکاران دامپزشک ما در بخش خصوصی، روستاها، دهستانها و نقاط دیگر که خارج از طرح ویژه بهداشتی مشغول فعالیت هستند، می توان گفت در مجموع ۶ تا ۷ هزار نفر برای عید قربان خدمات ارائه می کنند.

رفیعی پور اضافه کرد: همچنین با در نظر گرفتن دام هایی که در نقاط روستایی، عشایری و دهستانها کشتار می شوند و ما آمار رسمی آنها را نداریم؛ بنابراین می توان گفت بین ۸۰۰ تا یک میلیون دام در روز عید قربان در کشور ذبح می‌شو

وی با اشاره به اینکه از ساعت ۴ صبح امروز همکاران ما در مراکز عرضه بهداشتی دام مستقر شده‌اند، گفت: در این مراکز دام‌ها تحت نظارت ناظرین بهداشتی و شرعی به مردم عرضه می‌شود.

۲۰ درصد کشتار در تهران انجام می‌شود

 ولی الله واعظی مدیر کل دامپزشکی استان تهران با اشاره به اینکه ۲۰ درصد کشتار در تهران انجام می‌شود، اظهار کرد: هم‌اکنون در جایگاه‌های عرضه ناظران بهداشتی و شرعی بر عملیات ذبح حین کشتار و پس از کشتار نظارت کافی را دارند.

وی با اشاره به اینکه ۲۳۰ دامپزشک در تهران بر عملیات کشتار نظارت دارند، گفت: بر این اساس هوشیاری همکاران دامپزشکی از شیوع بسیاری از بیماری‌های مشترک دام و انسان جلوگیری می‌کند.

واعظی در پایان گفت: بنده از همکاری رئیس سازمان میادین میوه و تره‌بار با سازمان دامپزشکی برای عرضه مستقیم دام در جایگاه‌ها و مراکز مستقیم عرضه تشکر می‌کنم چرا که جایگاه‌های عرضه مستقیم دام نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.