به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، بابک نجاتی فوق تخصص خون وانکولوژی گفت:پیوند آلوژنیک آنریلیتد به مواردی گفته میشود که فرد بیمار و دهنده فامیل نبوده و قرابت ژنتیکی کامل نداشته و با اهداءو فرآوری سلولهای بنیادین به بیمار گیرنده پیوند زده میشود.
فوق تخصص خون و انکولوژی گفت: بیمار آقای ۲۸ ساله مبتلا به لنفوم هوچکین (نوعی سرطان خون) مقاوم به داروهای شیمی درمانی و سلیر درمانها بوده و کاندید پیوند شده و به علت نداشتن دهنده با همکاری مرکز سلولهای بنیادین ایران و بیمارستان شریعتی تهران یکی از هموطنان ارامنه کشورمان که در کشور اوکراین ساکن هست دهنده سلولهای بنیادین خود به بیمار شد.
نجاتی ادامه داد: سلولهای بنیادین اهداء شده با هماهنگیهای لازم و تحت شرلیط خاصی که باید به دور از تابش اشعه ایکس (دستگاه ایکی ری فرودگاهی) به تبریز منتقل و پس از فرآوری به بیمار پیوند زده شد.
نجاتی با اشاره به اهمیت انجام این نوع پیوندها در تبریز اضافه کرد: انجام این نوع پیوندها موجب لینک شدن مرکز پیوند مغز استخوان دانشگاه علوم پزشکی تبریز به مرکز سلولهای بنیادین و مغز استخوان کشور شده و نیز در جهت ارتقای سطح علمی دانشگاه تبریز نیز مفید خواهد بود.
وی وضعیت بیمار را مساعد دانسته و بیان داشت: بیمار پس از پیوند تحت درمانهای خاص قرار گرفته و با اتخاذ تدابیر مراقبتی خاص این پیوند با موفقیت انجام یافته و حال عمومی بیمار مساعد و رو به بهبود میباشد.
نجاتی گفت: به دلیل حساسیت خاصی که این نوع پیوندها دارد ازاین رو بدون همکاریهای مستمر بین بخشی این امر میسر نبوده و بنده از این تریبون استفاده کرده و از مرکز سلولهای بنیادین ایران، بیمارستان شریعتی تهران، دکتر موثق پور و خانم دکتر شاه محمدی و سایر اساتید و فلوهای محترم کمال تشکر و قدردانی را دارم.
انتهای پیام/ش