تایمز نوشت ملکه در یک جلسه محرمانه درست پس از استعفای دیوید کامرون، نخستوزیر اسبق انگلیس، که پس از برگزاری همه پرسی برکسیت صورت گرفت گفت از سیاستمداران این کشور ناامید شده است. بنا به گفته منابع آگاه، از آن زمان تاکنون ناامیدی ملکه رو به افزایش بوده است. این منبع در ادامه افزود: «فکر میکنم او واقعا ناراحت است. شنیدهام درباره ناامیدیش از سیاستمداران کنونی و ناتوانی آنها از اداره درست کشور صحبت کرده است».
سان در ادامه گزارش خود نوشت تاکنون خانواده سلطنتی در قبال برکسیت کاملا بیطرف مانده بود، اما اظهارات اخیر موضع این خانواده را نشان میدهد.
یکی از منابع ارشد خانواده سلطنتی که در آن جلسه حضور داشته است گفت: «او خشم و ناامیدی خود را درباره کیفیت رهبری سیاسی ما ابراز کرده و این ناامیدی رو به افزایش بوده است».
این اخبار در حالی منتشر میشود که گروهی از نمایندگان پارلمان انگلیس، محافظهکاران و کارگران، تلاش میکنند ملکه را وارد مسئله برکیست کنند. این نمایندگان که خواستار ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا هستند میخواهند بوریس جانسون، نخستوزیر این کشور، در صورتی که برای خروج بدون توافق رای اعتماد نیاورد از سمت خود استعفا دهد؛ اما جانسون از عزم خود برای دوری از هرگونه چالش پیش از ۳۱ اکتبر (۹ آبان) که مهلت تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا برای خروج این کشور است سخن میگوید.
هفته گذشته، «جان مک دانل» قائم مقام حزب کارگر، تهدید کرد چنانچه جانسون حاضر به استعفا نشود ملکه را وارد مسئله برکسیت میکند و «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر، را به کاخ باکینگهام میفرستد.
در ادامه این گزاش آمده است: اگر جانسون رای اعتماد نیاورد و در برابر استعفا مقاومت کند ممکن است بحران قانون اساسی در این کشور ایجاد شود و حتی پای ملکه به این موضوعات باز شود.
بنا بر قانون پارلمان انگلیس، جانسون هیچ الزامی برای استعفا ندارد و ملکه میتواند از جرمی کوربین و یا سیاستمدار ارشد دیگری که بتواند اعتماد پارلمان را به دست آورد بخواهد که دولت تشکیل دهد. به این ترتیب این نگرانی وجود دارد که اتخاذ تصمیم نهایی بر عهده ملکه گذاشته شود.
انتهای پیام/