سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاکستان رسما روابط تجاری با هند را تعلیق کرد

به دنبال برگزاری نشست کابینه فدرال پاکستان، دو اعلامیه منتشر شد که در آن تعلیق روابط تجاری دو جانبه با هند با ذکر فوریت ابلاغ شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکونومیک تایمز، پاکستان در اقدامی تلافی‌جویانه نسبت به تصمیم هند برای لغو خودمختاری منطقه جامو و کشمیر، روابط تجاری خود با این کشور را تعلیق کرد.

بنابر گزارش داون نیوز، کابینه فدرال پاکستان به ریاست عمران خان، نخست وزیر این کشور تشکیل جلسه داد و تصمیمات اتخاذ شده از سوی کمیته امنیت ملی و نشست مشترک پارلمان، از جمله تعلیق روابط تجاری با هند را تصویب کرد.

فردوس عاشیق عوان، دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور اطلاع رسانی در نشست خبری اعلام کرد اسلام آباد همچنین واردات کالا‌های هندی را تحت معاهده ترانزیت پاکستان-افغانستان به حالت تعلیق درآورده است. به دنبال برگزاری نشست کابینه فدرال پاکستان، دو اعلامیه منتشر شد که در آن تعلیق روابط تجاری دو جانبه با هند با ذکر فوریت ابلاغ شد.

این در حالی است که پیشتر هند از پاکستان خواست تا در تصمیم خود برای کاهش روابط دیپلماتیک با این کشور و تعلیق روابط تجاری دو جانبه تجدیدنظر کند.

دور تازه تنش میان دهلی نو و اسلام‌آباد پس از آن آغاز شد که وزارت کشور هند اعلام کرد قصد دارد بند ۳۷۰ قانون اساسی این کشور را لغو کند. این بند به منطقه «جامو و کشمیر» وضعیت خودمختاری اعطا کرده است. با اعلام این تصمیم، جو کشمیر به شدت متشنج شده و پاکستان و چین به عنوان دو کشوری که بر سر این منطقه با هند اختلاف دارند، به این تصمیم دهلی نو اعتراض کرده‌اند.

چهارشنبه گذشته منابع خبری از بروز درگیری‌های شدید میان نظامیان هند و پاکستان در مرز کشمیر خبر دادند. در این درگیری، طرفین به سمت یکدیگر گلوله خمپاره شلیک کرده‌اند. این اتفاق چند ساعت بعد از آن اتفاق افتاد که پاکستان ضمن اخراج سفیر هند، اعلام کرد حریم هوایی خودش را به روی پرواز‌های هند می‌بندد. پاکستان در واکنش، سفیر هند را اخراج و روابط تجاری خود را با این کشور به حالت تعلیق درآورد. پاکستان همچنین در پی مسأله کشمیر، نیروهایش را به حالت آماده‌باش درآورده و از ارجاع پرونده به شورای امنیت خبر داده است.

طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، به جامو و کشمیر اختیارات ویژه‌ای در مقایسه با سایر ایالت‌های هند برای اداره امور داخلی‌شان داده شده است. این منطقه تا پیش از استقلال هندوستان در سال ۱۹۴۷ یک دولت سلطنتی تحت‌الحمایه انگلیس داشت. در جریان جدایی پاکستان از هند، هر دو کشور مدعی حکومت بر این منطقه بودند که به وقوع چندین جنگ بین آن‌ها انجامید.

انتهای پیام/

برچسب ها: هند ، آسیا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۲۴ ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
با مساله کشمیر می توان به گونه ای دیگر برخورد کرد. و می توان گفت که جامعه مسلمان هند شرایط را طوری فراهم می کند که کشورهای اسلامی بتوانند این کشور را به صورت نمادین تحریم کنند و در نتیجه قدرت مسلمانان بدون سایش با کشورهای فرامنطقه ای بالاتر می رود. اگر کشورهای نفت خیز بتوانند با ایران همراستا شوند و این تحریم هر چند به صورت نمادین و مصنوعی انجام شود قدرت آنها نیز به رخ غرب کشیده می شود و در نتیجه مسلمانان متحدتر و قدرتمندتر می شوند و تشکیل گروههایی نظیر آنچه آمریکا برای حفظ امنیت تنگه هرمز انجام می دهد، چون خارج از منطقه آمده اند، به معنی تجاوز به حقوق دیگران تلقی خواهد شد و اذهان عمومی به هیچ عنوان با آنها همراه نخواهد بود حتی در داخل کشور خودشان