سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

بی‌رمقی بازار دام زنده در عید قربان/ ذبح ۴۰۰ هزار راس دام در مکان های غیر مجاز عاملی برای طغیانی شدن تب کریمه کنگو

همه ساله قیمت دام زنده با نوساناتی در بازار عید قربان روبرو می شود که امسال با عرضه مستقیم و کاهش قدرت خرید خانوار پیش بینی می شود که نوسان چندانی در بازار اتفاق نیفتد.

 

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله در آستانه عید قربان، قیمت دام زنده به سبب عوامل متعدد با نوساناتی روبرو می‌شود که واسطه گران و دلالان از ایجاد بازار سیاه بیشترین سود را به جیب می‌زنند، از این رو مسئولان ذی ربط به منظور کنترل قیمت و جلوگیری از نوسان بازار با همکاری سازمان میادین اقدام به عرضه مستقیم دام در ۳۰۰ مرکز عرضه و کشتارگاه سراسر کشور می‌کنند.

با وجود افزایش چند برابری قیمت دام زنده نسبت به مدت مشابه سال قبل و کاهش قدرت خرید خانوار پیش بینی می‌شود که امسال بازار رونق چندانی نداشته باشد؛ اما به هر حال مسئولان اتحادیه دامداران با همکاری سازمان میادین میوه و تره بار با عرضه مستقیم دام با نرخ مصوب قصد دارند دست واسطه گران و دلالان را از بازار کوتاه کنند تا آن‌ها با سوداگری نتوانند به اهداف شوم خود برسند و قیمت‌ها را متلاطم کنند.

ماجرا تنها به این جا ختم نمی‌شود چرا که همه ساله با آغاز فصل گرما احتمال شیوع بیماری مشترک دام و انسان همچون تب کریمه کنگو افزایش می‌یابد که افراد برای جلوگیری از طغیانی شدن بیماری در روز عید قربان باید توصیه‌های دامپزشکی را جدی بگیرند و از کشتار دام در منازل اجتناب کنند چرا که در ۳۰۰ مرکز ذبح و قربانگاه‌های سراسر کشور، ۳ هزار ناظر بهداشتی و ۶۰۰ ناظر شرعی در قالب ۲۵۰۰ اکیپ ثابت و سیار حضور دارند که بر خرید و کشتار نظارت دارند.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت عرضه و قیمت دام، جایگاه های عرضه و توصیه های سازمان دامپزشکی به افراد با خبر شویم: 

محدودیتی برای عرضه دام نداریم/مردم فریب تبلیغات فضای مجازی را نخورند

سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در گفت و گو با خبرنگار  صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام زنده نداریم، اظهار کرد: با توجه به فراوانی دام در کشور، بسیاری از پرواربند‌ها از انباشت دام سنگین در واحد‌های خود گلایه‌مند هستند که همین امر نسبت به ابتدای سال کاهش ۳۰ درصدی قیمت دام در بازار را به همراه داشته است.

وی افزود: همه ساله ازدیاد تقاضا در مناسبت‌های خاص همچون عید قربان، ماه رمضان و دهه اول محرم بازار دام زنده را دچار تلاطم می‌کند چرا که دلالان در این ایام با خرید و نگه داری دام و ایجاد بازار سیاه، سود‌های قابل توجهی را به جیب می‌زنند.

سلطانی عرضه مستقیم دام زنده را تنها راهکار مبارزه با سودجویی و واسطه گری دلالان دانست و گفت: طی جلسه‌ای که سازمان میادین میوه تره بار با اتحادیه دامداران برگزار کرد، قرار شد ۱۹ مرکز عرضه دام به مناسبت عید قربان در تهران دایر و دام زنده با نرخ مصوب به مصرف کننده عرضه شود.

این مقام مسئول ادامه داد: از مجموع ۱۹ مرکز عرضه دام در تهران یک مرکز به عرضه دام سنگین اختصاص دارد.

وی نرخ مصوب دام زنده سبک در مراکز عرضه را ۴۲ هزار و دام سنگین را ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که دلالان در نزدیکی مراکز عرضه، دام زنده را به بهانه‌های مختلف با نرخ‌های بالاتری عرضه می‌کنند.

مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه عرضه دام در فضای مجازی هیچ ارتباطی به اتحادیه ندارد، بیان کرد: اگرچه برخی افراد در فضای مجازی تبلیغاتی مبنی بر عرضه دام تحت نظر اتحادیه را دارند، اما این موضوع صحت ندارد و تنها این افراد برای آنکه خیال مردم را از لحاظ قیمت و کیفیت آسوده کنند، چنین تبلیغاتی را انجام می‌دهند، از این رو به افراد توصیه می‌شود که اگر به دنبال دام با کیفیت و قیمت مناسب هستند، حتما به مراکز عرضه دام که تحت نظارت مسئولان سازمان دامپزشکی است، مراجعه کنند.

سلطانی به مردم توصیه کرد تا از تعجیل در خرید و مراجعه به مراکز غیر رسمی عرضه دام اجتناب کنند چرا که در این مراکز نه تنها قیمت دام از نرخ مصوب بالاتر است، بلکه هیچ نظارتی بر کشتار نیست.

وی قیمت دام زنده در بازار را پیش بینی کرد و گفت: اگرچه طبق روال همه ساله از چند روز مانده به عید قربان، قیمت دام زنده به دنبال ازدیاد تقاضا با نوساناتی در بازار روبرو می‌شود و سپس بعد از گذشت چند روز به نرخ قبلی باز می‌گردد، اما یک ریال از این گرانی‌ها به جیب دامدار نمی‌رود.

ذبح ۴۰۰ هزار راس دام در مکان های غیر مجاز عاملی برای طغیانی شدن تب کریمه کنگو/توصیه های دامپزشکی برای ذبح دام در روز عید قربان

علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، درباره توصیه‌های بهداشتی سازمان برای خرید و ذبح دام زنده در عید قربان اظهار کرد: امسال همانند سال‌های گذشته، از چند ماه قبل برنامه ریزی به منظور طرح نظارت ویژه عید قربان صورت گرفت تا دام قربانی از مکان‌های مجاز سراسر کشور عرضه شود.

وی افزود: باتوجه به دسترسی آسان تمامی افراد به مکان‌های عرضه دام، توصیه می‌شود که افراد از خرید دام خارج از مکان‌های عرضه اجتناب کنند چرا که در این مکان‌ها ناظران بهداشتی در چارچوب ضوابط بهداشتی دامپزشکی، دام را تحت نظارت خریداری می‌کنند.


بیشتر بخوانید: پلاک گذاری دام امری مهم در کنترل قاچاق/هزینه پلاک کوبی برای گلّه ها سبک و سنگین متفاوت است


رفیعی پور با اشاره به اینکه ناظران بهداشتی و شرعی در قابل اکیپ‌های نظارتی و بازرسی در مکان‌های عرضه و کشتارگاه‌های سراسر کشور در روز عید قربان حضور دارند، بیان کرد: ۳ هزار ناظر بهداشتی و ۶۰۰ ناظر شرعی در قالب ۲۵۰۰ اکیپ ثابت و سیار در ۳۰۰ مرکز ذبح و قربانگاه‌های سراسر کشور حضور دارند.

رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: با توجه به آنکه ۲۵۰۰ اکیپ ثابت و سیار در این محل‌ها حضور دارند، مردم می‌توانند با شماره تلفن ۱۵۱۲ درخواست خود را مطرح کنند تا اکیپ‌های سیار در محل کشتار، سلامت دام و گوشت را نظارت کنند.

وی با تاکید بر خرید دام از مکان‌های عرضه و کشتار در قربانگاه‌ها گفت: با توجه به آنکه ذبح دام در مراکز عرضه تحت نظارت سازمان دامپزشکی انجام می‌شود، از این رو افراد در صورت تمایل می‌توانند قربانی خود را به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه کشتارگاه قرار دهند و در غیر این صورت پس از قرار دادن در ظروف یا پلاستیک به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه داری و سپس مصرف کنند چرا که بیماری تب کریمه کنگو و تب مالت در بدن دام قابل رویت نیست و چنانچه در بدن دام باشد، می‌تواند پس از ذبح به آلایش و اجزای گوشت منتقل شود.

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی، اگر امسال قرار باشد طبق آمار سال‌های قبل بیش از ۴۰۰ هزار راس دام در روز عید قربان در مکان‌های مجاز ذبح نشود، قطع به یقین بیماری مشترک دام و انسان به شکل طغیانی بروز می‌کند.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار راس دام در کشور ذبح شد، بیان کرد: سال گذشته ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلو گوشت لاشه و ۳۰ تا ۳۵ هزار عضو دام از گردونه مصرف خارج شد و امسال هم در مراکز عرضه به سبب نظارت ناظران بهداشتی و شرعی بر عملیات ذبح، بخشی از لاشه‌های غیر قابل مصرف از گردونه خارج می‌شود.

بازار دام زنده رونق چندانی در عید قربان ندارد/ازدیاد تقاضا بر نوسان قیمت دامن می زند

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه ناظران بهداشتی و شرعی در مکان‌های عرضه دام در سراسر کشور حضور دارند، اظهار کرد: از بامداد روز دوشنبه با لحاظ مسائل شرعی دام در کشتارگاه‌ها قربانی و با برچسب مخصوص عید قربان در مغازه‌ها عرضه می‌شود تا افرادی که خرید گوسفند زنده را ندارند، بتوانند به اندازه نیازشان گوشت خریداری کنند.

وی قیمت دام زنده را تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: هم اکنون قیمت دام زنده در دامنه ۴۲ تا ۴۵ هزار تومان است و در روز عید قربان به سبب ازدیاد تقاضا در نوسان خواهد بود.

ملکی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام نداریم، بیان کرد: با توجه به محدودیت قاچاق، دام به میزان کافی در جایگاه‌ها موجود است و افراد بدون هیچ تعجیلی نسبت به خرید اقدام کنند.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی ادامه داد: با توجه به افزایش چشمگیر قیمت دام زنده نسبت به مدت مشابه سال قبل و کاهش قدرت خرید خانوار، پیش بینی می‌شود که امسال همانند سال‌های قبل بازار عید قربان رونق نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه نوسان قیمت دام در روز عید قربان ارتباطی به واسطه گری ندارد، تصریح کرد: ازدیاد تقاضا و هزینه‌های غرفه‌های عرضه تا حدی بر نوسان قیمت دام در بازار اثر گذار است.

 

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
متین
۱۰:۲۰ ۲۲ مرداد ۱۳۹۸
سلام بنده ۵تاجایگاه عرضه دام رفتم گوسفند نداشتند
ناشناس
۰۱:۱۵ ۲۲ مرداد ۱۳۹۸
بايد قبل از عيد قربان درباره اين بيمار بيشتر اطلاع رساني ميکردن
اسلا
۱۵:۳۸ ۲۱ مرداد ۱۳۹۸
باسلام عید قربان رو به همه موحدین جهان تبریک میگم ما امسال پول نداشتیم گوسفند بخریم انشالله سال دیگه همه مردم دنیا پول داشته باشن باعلی
ناشناس
۱۴:۲۸ ۲۱ مرداد ۱۳۹۸
باور بفرمایید نه میدان فروش ونه ناظر فروش ونه هیچ شعارهایی که نوشته اید دیده ایم همان سنت قدیم بود وبس !!!!!
ناشناس
۱۲:۰۰ ۲۱ مرداد ۱۳۹۸
چرا بعضی ها گوش به حرف نمی کنند و سلامت دیگران رو به خطر می اندازند
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۱ مرداد ۱۳۹۸
کاهش قدرت خریدمردم، کاهش ارزش پول ملی، انفجارافزایش قیمت ها هدیه دولت به مردم
ناشناس
۰۸:۴۵ ۲۱ مرداد ۱۳۹۸
تو مراکز غیر مجاز ، آنقدر سگ نمک به حیوان زبان بسته می دهند که آب بخورد و سنگین شود .
تو عید قربان هم این افراد نون حرام می خورند .
از مراکز مجاز خریداری کنید که دتر و یا کاردان دامپزشی اونجا هست و همینجوری نمی توانند به دامها آب ببندند . و همچنین تب کریمه کنگو و کرم مغز گوسفند پیدا نمی کنید .
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۱ مرداد ۱۳۹۸
از برکات تدبیر گوسفند خریدن که هیچ، خوردن گوشت هم آرزوست! !