سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشابهات وحشی‌های آمریکایی با تروریست‌های داعشی

تروریسم سیاه داعش به واقع بازتولید همان تروریسم گروه‌های نژادپرست آمریکایی است و از آن سرچشمه گرفته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عامل تیراندازی اخیر در شهر «ال‌پاسو» تگزاس را -یک سفیدبرترانگار ۲۱ ساله که با تیراندازی در فروشگاهی ۲۰ نفر را به قتل رساند- نمی‌توان به سادگی آن‌طور که دونالد ترامپ مسئله را صورت‌بندی کرد یک فرد نابهنجار یا بیمار روانی در نظر گرفت.

عواملی مانند آمار‌های مربوط به خشونت‌های اخیر گروه‌های نژادپرست موسوم به «سفیدبرترانگارها»، تاریخچه فعالیت این گروه‌ها در آمریکا و حتی انتخاب شدن یکی از این افراد همین جریان به ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶، همگی گزاره‌هایی هستند که «پاتریک کروسیس» ۲۱ ساله را در امتداد تاریخچه بسیار طولانی از خشونت توسط نژادپرستان آمریکا و سفیدپوست‌ها قرار می‌دهند.

در سال‌های بعد از جنگ داخلی آمریکا، گروه‌هایی مانند «کوکلاکس‌کلان ها» و سایر گروه‌های معتقد به برتری نژادی سفید‌پوست‌ها موجی از کشتار‌ها را با هدف ایجاد ارعاب در میان برده‌های تازه‌آزادشده سیاه‌پوست و بازگرداندن آمریکا به نظم پیش از دوران جنگ آغاز کردند. حوالی همان دوره، افزایش مهاجرت از آسیای شرقی و مکزیک در اواخر قرن‌های نوزدهم و اوایل بیستم به ایجاد پدیده‌هایی مانند زجرکش کردن مهاجران مکزیکی و شکنجه‌های گسترده گروه‌های غیرسفیدپوست در لس‌آنجلس در سال ۱۸۷۱ و ال‌پاسو در سال ۱۹۱۶ منجر شد.

زجرکش کردن مهاجران مکزیکی

در مقاطع مختلف قرن بیستم، ادامه مهاجرت اقلیت‌های قومی و مذهبی به آمریکا واکنش‌های خشونت‌آمیز گروه‌های سفیدبرترانگار را در پی داشت که تلاش می‌کردند جنبش‌های حامی حقوق سیاه‌پوستان را سرکوب کنند. این گروه از نژادپرست‌ها در سال ۱۹۶۳ «مادگار ایورس»، رهبر جنبش ملی حامیان حقوق رنگین‌پوستان را اعدام کرده و در یک بمب‌گذاری تروریستی چهار دختر سیاه‌پوست را در کلیسایی در شهر «بیرمنگام» در ایالت «آلاباما» به قتل رساندند.

حمله سال ۱۳۹۴ (۲۰۱۵ میلادی) به کلیسایی در «چارلستون»، حمله مرگبار نژادپرستان سفیدپوست با خودرو به جمعیت تجمع‌کنندگان سیاه‌پوست در سال ۱۳۹۶ (۲۰۱۷ میلادی)، تیراندازی سال ۱۳۹۷ (۲۰۱۸) در شهر پیتسبورگ، تیراندازی اخیر در ال‌پاسو با آنکه در دوران جدید اتفاق افتاده‌اند، ضمیمه تاریخی همان تفکرات نژادپرستانه قدیمی هستند.

با آنکه در قوانین داخلی آمریکا تلاش می‌شود این نوع جنایت‌های گروه‌های نژادپرست ذیل عنوان «تروریسم» قرار نگیرند، شباهت‌های میان آن‌ها چه از لحاظ فرم جنایت‌ها و چه از لحاظ تفکراتی که آن‌ها را هدایت می‌کنند، موضوعی نیست که قابل انکار باشد.

نوع و میزان شباهت‌های تفکرات این دو گروه به نوعی است که تروریسم گروه‌های تکفیری مانند داعش و تروریسم گروه‌های سفیدپوست را از یک نوع و در یک رده قرار می‌دهد. اگر نقش آمریکا در ایجاد گروه‌های تکفیری مانند داعش که سال ۲۰۱۳ روزنامه گاردین آن را افشا کرد در نظر بگیریم، می‌توان گفت که چنین شباهت‌هایی تصادفی نیستند و تروریسم سیاه داعش به واقع بازتولید همان تروریسم گروه‌های نژادپرست آمریکایی است و از آن سرچشمه گرفته است.

هم تروریسم سفید آمریکا و هم تروریسم داعش هر دو برای جذب نیرو اینطور تبلیغ می‌کنند که قرار است یک جنگ تمدنی میان باور‌های آن‌ها و مخالفان آن‌ها دربگیرد و خشونتی که آن‌ها مرتکب می‌شوند در واقع به فرارسیدن آن جنگ نهایی کمک می‌کنند.

از نظر طرفداران برتری نژادی سفیدپوستان، دنیا در حال حرکت به سمت جنگی نهایی میان سفیدپوست‌ها و غیرسفیدپوست‌ها است. رمان «اردوگاه قدیسان» که در سال ۱۹۷۳ توسط نویسنده فرانسوی «ژان راسپای» به رشته تحریر درآمد مرام‌نامه بسیاری از راست‌گرایان نژادپرست تبدیل شده است. راسپای در آن کتاب روایتی از چنین جنگی ارایه کرده و تلاش می‌کند درباره نابودی سفیدپوستان به دست مهاجرانی از منطقه غرب آسیا هشدار دهد.

دو گروه از روش‌های مشابهی برای تبلیغ ایده‌های افراطی خود و جذب نیرو‌های جدید استفاده می‌کنند: از طریق گردهمایی در گوشه‌های تاریک اینترنت و تبلیغ ایده‌های افراطی خود. یکی از این وب‌سایت‌هایی که راست‌گرایان افراطی، از جمله عامل تیراندازی ال‌پاسو در آن مشغول تبلیغ تفکرات نژادپرستانه خود هستند «۸chan» است.

این وب‌سایت که در سال ۲۰۱۳ پایه‌گذاری شده و میزبان آن در فیلیپین است به یک سایت زیرزمینی برای ترویج ایده‌های ضدمسلمان‌ها، حمایت از نئونازیسم و محتوا‌های دیگری در حمایت از ایده‌های راست‌گرایان افراطی تبدیل شده است.

«سلام نازی» طرفداران یکی از گروه‌های حامی برتری نژادی سفیدپوستان، در جریان یک تظاهرات در آوریل ۲۰۱۸ در آمریکا

روش هر دو گروه برای تحریک هواداران به ارتکاب خشونت بر روشی موسوم به گرگ تنها استوار است. گرگ تنها روشی است که در آن یک فرد به تنهایی، بدون گرفتن فرمان از یک واحد سازمانی و بدون آنکه منتظر کمک از سمت فرد دیگری باشد خودش اقدام به حمله می‌کند.

گروه‌های تروریستی تکفیری و برتری پنداران سفیدپوست با توجه به اهمیت محوری که برای خشونت در ماندگاری مکتب خودشان قایل هستند از هوادارن خودشان می‌خواهند که برای جلب توجه دیگران به تفکرات آن‌ها در هرجا می‌توانند به تنهایی دست به حملات بزنند.

بسیاری از حملات داعش با همین روش گرگ تنها انجام می‌شوند. این روش برای ترویج ایده‌های برتری‌طلبان سفیدپوست هم نقش محوری دارد. این گروه‌ها از اوان شکل‌گیری و در دوران معاصر در سایت‌های مانند ۸chan خشونت‌گرایان هوادار خودشان را به عنوان قهرمان ستوده و از دیگران هم می‌خواهند حملات مشابهی انجام دهند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.