سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

مشکلات دوران سالمندی و جمعیت پیر ایران/ کشور جوان ایران با شیب تند در حال پیر شدن است

به دلیل سیاست‌های غلط جمعیتی، ایران در آینده‌ای نزدیک تبدیل به کشوری سالمند و پیر می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و توسعه زندگی شهرنشینی، اشتیاق و تمایل خانواده‌ها به فرزندآوری به صورت چشمگیری کاهش یافته است. در برهه‌ای از زمان، ایران یکی از جوان‌ترین کشور‌های دنیا محسوب می‌شد، اما با توجه به افزایش سن ازدواج و به دنبال آن روالی که زوج های جوان برای فرزندآوری در پیش گرفتند، پیش‌بینی می‌شود در ۳۰ سال آینده، ایران در زمره یکی از سالمند‌ترین کشور‌های جهان قرار گیرد.
 
سالمندی در تمام دنیا دستاوردی خوب محسوب می‌شود، زیرا زیرساخت‌های حوزه بهداشت، درمان و پیشگیری به قدری ارتقا پیدا کرده است که طول عمر طبیعی افراد افزایش و در نتیجه تعداد افراد سالمند در کشورها روندی افزایشی داشته است.

کمبود متخصصین طب سالمند تهدیدی برای کشور

حامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: تا ۵ سال آینده جمعیت سالمند بالای ۶۵ سال کشور به ۳۰ درصد می‌رسد، اما معتقدم که ما در آینده دچار کمبود متخصصین طب سلامت در کشور خواهیم بود.

وی ادامه داد: در حال حاضر اکثر خانواده‌ها دارای ۲ یا نهایتاً ۳ فرزند هستند که با کمک آن‌ها می‌توانند از سالمندان حمایت کنند؛ اما اگر روال رشد جمعیت به همین ترتیب پیش رود، تعداد فرزندان در خانواده‌ها به شدت کاهش پیدا می‌کند و دیگر در آینده فرزندی نیست که بخواهد از افراد سالمند خانواده‌ها حمایت و نیاز‌های آن‌ها را برطرف کند.

برکاتی با بیان اینکه در حال حاضر جمعیت صفر تا ۱۴ سال کشور به ۴۵.۵ درصد رسیده بود، اظهار کرد: متاسفانه امروز این آمار به ۲۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ادامه افزود: در سال ۹۵ نرخ سالمندی در کشور به ۲.۲ درصد رسیده بود، اما متاسفانه در حال حاضر ۱۰ درصد از جمعیت کشور را افراد سالمند تشکیل می‌دهند و پیش‌بینی می‌شود در آینده تعداد افراد سالمند به ۳۰ درصد برسد.
 
وی گفت: میزان زادوولد در سال‌های ۵۹ تا ۶۵ حدود ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار نفر بود، اما این میزان در سال‌های ۹۱ تا ۹۳ به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرده و این مسئله یک زنگ خطر بزرگ برای ایران در زمینه کهولت جمعیت است.

وجود افراد سالمند در کشور یک مزیت پزشکی محسوب می‌شود

در همین راستا محسن شطی رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با پیشرفت علم و تکنولوژی سن امید به زندگی در بین مردم ایران با توجه به پیشرفت کشورمان در علم پزشکی و کنترل بیماری‌های عفونی افزایش پیدا کرده است و از سوی دیگر به دلیل رعایت مسائل بهداشتی و روش‌های پیشگیری، میزان مرگ‌ومیر افراد با کاهش قابل توجهی روبرو بوده است.

وی ادامه داد: وجود افراد سالمند در کشور یک مزیت از نظر پزشکی و بهداشتی محسوب می‌شود و در حال حاضر بین ۹.۵ تا ۱۰ درصد از مردم کشورمان را سالمندان تشکیل می‌دهند.

رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه معمولاً افراد سالمند مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند قلبی و عروقی و پُر‌فشاری خون هستند که لازم است برای حفظ و ارتقا سلامت آن‌ها برنامه‌ریزی دقیق انجام شود.

شطی تاکید کرد: اگر بخواهیم سالمندان سالمی در آینده داشته باشیم لازم است آموزش‌های مراقبت‌های بهداشتی پیشگیرانه از همان دوران کودکی و در مدارس به کودکان داده شود.

وی با اشاره به اینکه افراد سالمند دارای مهارت و تجربه بالایی هستند، بیان کرد: جامعه‌ای که افراد سالمند سالم و فعالی دارد کمتر دچار مشکلات و آسیب‌های اجتماعی می‌شود. در همین راستا وزارت بهداشت بسته‌های خدماتی ویژه سالمندان تدوین و به مراکز جامع خدمات سلامت و خانه‌های بهداشت به این افراد ارائه می‌دهد.

نگهداری افراد سالمند نا سالم هزینه بر و پر دردسر است

رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت ادامه داد: وجود افراد سالمند در جامعه می‌تواند باعث افزایش هزینه‌های تحمیلی بر حوزه سلامت کشور جهت نگهداری و مراقبت از این افراد شود.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت اقدامات ارزیابی و آزمایش‌های دوره‌ای سالمندان را به طور رایگان در پایگاه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت انجام می‌دهد و در صورت تشخیص بیماری یا مشکل خاص به پزشک سطح ۱ یا ۲ ارجاع داده می‌شوند.

شطی ادامه داد: وزارت بهداشت به منظور ارتقای سلامت سالمندان، بسته‌های خدماتی مختلفی را تدوین کرده است و علاوه بر این در مراکز جامع خدمات سلامت و پایگاه‌های بهداشت، شیوه سطح زندگی سالم و راه‌های جلوگیری از افسردگی را به سالمندان آموزش داده می شود.
 

جوان‌ترین و پیرترین استان‌های کشور

 
وی اظهار کرد: فعالیت بدنی مناسب و تغذیه سالم در دوران سالمندی بسیار اهمیت دارد و وزارت بهداشت با همکاری سازمان‌های مربوطه مانند بهزیستی، برنامه‌های مشترکی را برای سالمندان در نظر گرفته است.
 


بیشتر بخوانید:مشکلات روانی سالمندان در جامعه مغفول مانده


رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت گفت: برخی از استان‌ها مانند استان گیلان درصد زیادی از افراد سالمند را در خود دارد و در سوی دیگر استان سیستان‌وبلوچستان جوان‌ترین منطقه در کشور محسوب می‌شوند.


شطی اضافه کرد: کاهش فرزندآوری نتیجه‌ای جز سالمند شدن کشور طی چند سال آینده ندارد و من به خانواده‌ها و به خصوص زوج‌های جوان توصیه می‌کنم که ازدواج را به تاخیر نیندازند و از آن پرهیز نکنند.

تعداد متخصصان طب سالمندی با جمعیت سالمندان همخوانی ندارد

شطی ادامه داد: پذیرش در رشته تخصص طب سالمندی از سال گذشته متوقف شده است و در حال حاضر شروع مجدد جذب دانشجو در رشته تخصص طب سالمندی در معاونت آموزشی در حال بررسی است.


وی ادامه داد: تعداد فارغ‌التحصیلان متخصص طب سالمندی با توجه به جمعیت افراد سالمند کم است و باید توجه ویژه‌ای نسبت به این موضوع شود.


رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت با اشاره به مشکلات دوران سالمندی افزود: اگر دوران سالمندی با رفتار درست و فعالیت فیزیکی مناسب طی شود، سالمندان ما فعالیتی سالم در جامعه خواهند داشت.


وی با اشاره به مشکلات سالمندی گفت: سالمندی به معنای بیماری نیست و این دوران می‌تواند به دلیل رعایت نکردن مسائل مختلف بهداشتی و مصرف کم مواد غذایی سالم منجر به بروز مشکلاتی برای حوزه سلامت و حتی خانواده سالمندان شود.


شطی بیان کرد: اگر افراد از تغذیه سالم در دوران میانسالی و جوانی استفاده نکنند و فعالیت فیزیکی خوبی نداشته باشند در دوران سالمندی دچار مشکلات متعددی می‌شوند و در سنین بالا فرد به بیماری‌های مختلفی مبتلا می‌شود.


وی گفت: در دوران سالمندی تغییرات فیزیولوژی در بدن اتفاق می‌افتد که این تغییرات باعث شده است فرد سالمند در معرض بیماری‌های مختلفی قرار گیرد و از فرد سالمند باید مراقبت‌های ویژه‌ای به عمل آید.

 

مصرف هم زمان داروهای مختلف بوسیله سالمندان

شطی افزود: فرد سالمند ممکن است دچار بیماری های مختلفی به طور همزمان شود و به همین دلیل داروهای مختلفی را به صورت همزمان باید مصرف کند؛ در این وضعیت افراد سالمند ممکن است دچار تعادل در حرکت و ضعف عضلاتی شوند.


وی بیان کرد: افراد سالمند در سنین بالا ممکن است دچار اختلالات روانی و حواس‌پرتی شوند و از سوی دیگر با توجه به اینکه معمولاً دوران بازنشستگی خود را سپری می‌کنند، دچار افسردگی می‌شوند.


شطی یادآوری کرد: افراد سالمند ممکن است دچار مشکلات و آسیب‌های اجتماعی شوند و همین مسئله می‌تواند خانواده‌ها را با مشکلات متعددی مواجه کند.

کاهش نرخ ازدواج در جوانان و فرزندآوری طی چند سال اخیر سبب شده است که جمعیت سالمند ایران روندی افزایشی داشته باشد. از سوی دیگر اگر افراد سالمند از سلامت جسمی و روانی مناسبی برخوردار نباشند، هزینه‌های زیادی را به حوزه سلامت و خانواده‌ها تحمیل خواهند کرد و همین مسئله باعث بروز مشکلات مختلفی می‌شود.


به نظر می‌رسد بهترین اقدام به منظور پیشگیری از گرایش جمعیت کشور به سالمندی افزیش نرخ فرزندآوری و آمار ازدواج در میان جوانان است که لازمه آن فراهم کردن شرایط مساعد برای ازدواج آسان و حتی فرزندآوری ارزان قیمت برای زوج‌های کشورمان است.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۷
در انتظار بررسی: ۰
سارا
۱۱:۴۴ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
والدین جوان امروزی
لطفا بیشتر از مادیات به فرزندان تون در تمام سنین محبت کنید و برای دوره سالمندی تون سرمایه گذاری کنید تا بتونن در قبال محبت تون ، در دوره سالمندی تون با محبت رفتار کنن

برای مادیات هم اگه بتونین یک روش مشترک تربیتی الخصوص تو دوره حساس تربیتی ( از بدو تولد حتی از موقع نطفه تا سن 7 سالگی ) برای فرزندتون داشته باشید دیگه تو دوره نوجوانی استقلالی ش تو زحمت نمی افتید و از پندهای تو خالی تون دست بر میدارید چون نوجوان شما از بنیاد تربیت اساسی داشته

لطفاااااااااااااااا دوره تربیتی از بدو تولد تا 7 سالگی رو به امان خدا نسپارین .الخصوص مادران عزیز بعد از 7 سالگی ش برید سراغ پیشرفت و کارتون


حالا ک تو دهه چهارم زندگیم هستم و مادرم پیشم هس برام بعضی وقتا عذاب اوره رفتارهاش
چون محبت واقعی رو ندیدم تو دوره زندگی از مادر یاپدرم بخاطر فقط فراهم سازی زحمات مادی شون فقط قدر دان شون هستم واقعا سخته رفتارهای خشن و ی عاطفه گی شون از یاد ببرم
سارا
۱۱:۴۴ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
والدین جوان امروزی
لطفا بیشتر از مادیات به فرزندان تون در تمام سنین محبت کنید و برای دوره سالمندی تون سرمایه گذاری کنید تا بتونن در قبال محبت تون ، در دوره سالمندی تون با محبت رفتار کنن

برای مادیات هم اگه بتونین یک روش مشترک تربیتی الخصوص تو دوره حساس تربیتی ( از بدو تولد حتی از موقع نطفه تا سن 7 سالگی ) برای فرزندتون داشته باشید دیگه تو دوره نوجوانی استقلالی ش تو زحمت نمی افتید و از پندهای تو خالی تون دست بر میدارید چون نوجوان شما از بنیاد تربیت اساسی داشته

لطفاااااااااااااااا دوره تربیتی از بدو تولد تا 7 سالگی رو به امان خدا نسپارین .الخصوص مادران عزیز بعد از 7 سالگی ش برید سراغ پیشرفت و کارتون


حالا ک تو دهه چهارم زندگیم هستم و مادرم پیشم هس برام بعضی وقتا عذاب اوره رفتارهاش
چون محبت واقعی رو ندیدم تو دوره زندگی از مادر یاپدرم بخاطر فقط فراهم سازی زحمات مادی شون فقط قدر دان شون هستم واقعا سخته رفتارهای خشن و ی عاطفه گی شون از یاد ببرم
ناشناس
۱۸:۱۵ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
مشکلات اقتصادی
ناشناس
۰۱:۰۵ ۱۲ خرداد ۱۳۹۹
بهتر
ناشناس
۰۷:۵۸ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
توی کامنت های گذاشته شده بویی از امید احساس نکردم . رفقا ... ملت ... امیدتون اول خدا باشه تا دولت ... زندگی وقتی قشنگه که کمتر سخت بگیری ... بیشتر زندگی کنی
ناشناس
۰۰:۲۱ ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
بايد فکر اساسي کرد براي پيري جمعيت اين اصلا خوب نيست
ناشناس
۲۳:۱۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
سلام چهارفرزند دارم خوشیخت ترین انسان روی کرهزمین هستم !!!؟؟؟
علیرضا قربانزاده
۲۲:۰۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
یه زمان میگفتن فرزند کمتر زندگی بهتر الان شعار شده فرزند بیشتر.
دلایل کم بچه دار شدن مردم خیلی زیاده ولی بدون شک اولیش بحث اقتصاد هستش . اولا به خاطر سخت شدن زندگی سن ازدواج بالا رفته دوما اونایی هم که ازدواج میکنن اگه به طلاق نرسن از ترس هزینه مجبورن بچه نیارن یا حداکثر یکی . فرق اجاره خونه یه خوابه با دوخوابه ، خورد و خوراک ، تحصیل ، پوشاک ، آینده بچه ، ازدواج ، جهیزیه ، عروسی ،
من که تو آستانه سی و هفت سالگی قید ازدواج رو زدم ولی امیدوارم شرایط طوری فراهم بشه که ازدواج جوونا تسهیل بشه بدون طلاق.
علی
۲۰:۱۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
به جا ۳۰ سال سابقه خدمت ۵ سال دولت به گردن بگیرد ۲۵ سال سابقه ۴۵سال سن بازنشسته بکنند جوانان استخدام بشوند تا راحت تشکیل زندگی بدهند من خودم الان ۴۶ سال سن دارم ۳۱سال سابقه بیمه درخواست بازنشستگی کردم قبول نکردند گفتند حتما باید ۵۰ سالت بشه بعد اون موقع سابقه کارمن میشه ۳۵ سال ۳۵ روز حقوق بهم تعلق می گیرد واقعا این قانون درسته ؟
ناشناس
۱۸:۳۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
با کدوم پول ؟!
ناشناس
۱۷:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
اخه چرا
نوید
۲۰:۴۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
چون کسی جرات نمیکنه ازدواج کنه که به همون یه بچه قانع بشه..بخاطر شرایط سخت اقتصادی
Sasan
۱۷:۴۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
ازدواج به ارزوها پیوست
ناشناس
۱۷:۲۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
پول نداریم شکم خودمون تنهایی یک نفری رو سیر کنیم
ناشناس
۱۷:۲۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
پول نداریم یه نون خالی بخریم بخوریم
ناشناس
۱۷:۲۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
پولمون کجا بود ؟!
ناشناس
۱۷:۲۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
کار کجاس پول کجاس ؟!
ناشناس
۱۷:۱۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
فقط مجردی
ناشناس
۱۷:۱۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
جمعیت کمتر همه چیز بهتر
ناشناس
۱۷:۰۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
جمعیت کمتر دنیای بهتر
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
سلام 38سالمه 2فرزنددارم کارگرچندساله برای خودم کفش ولباس نتونستم بخرم بخاطربچه هام شرمندشون نشم ماشین ندارم برادرزنم بخاطرکارش وانت پیکان خریده باپول خودش به اسم من کرده که خجالت جلوی کسی نکشم ببینیدچطورمن بچه دارشم باعث بدبختی اونهابشم (حسن پورعمادی ازیزد)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
احتمالا مبالغ خروجی تامین اجتماعی از مبالغ ورودی آن بیشتر میشود مگر آن که بعد از بازنشستگی به فاصله کم بازنشسته ها فوت کنند
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
فرزند کمتر زندگی بهتر
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
خوبه
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
خودمونم زیادی و اضافی و اشتباهی هستیم و نباید به این دنیا میومدیم حالا بریم به جمعیت بدبخت ها اضافه کنیم ؟!
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
هیچکس نه ازدواج میکنه نه بچه دار میشه
ناشناس
۱۲:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
جمعیت کمتر زندگی بهتر
ناشناس
۱۲:۳۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
مشکل وریشه اصلی اقتصاد واشتغال
۲۷ سالمه ازبس دنبال کار بودم افسرده شدم
ا
۱۲:۰۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
من مجردم
ح
۱۲:۰۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
من ازدواج میخوام
ابراهیم
۱۱:۱۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
اگه دولت هزینه ازدواج بده خونه بده کار برامون بده و یه ماشین بده من قول میدم بعد از نه ماه چهاریا پنج قلو داشته باشیم ...
ناشناس
۱۱:۰۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
دلتون خوش هستا، جوان بودیم نه فکر کار و ازدواج و مسکن بودن دولت و مجلس، حالا برا پیری ما هم کاری انجام نمی دهند خیالتان راحت
ناشناس
۱۹:۳۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
واقعا
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
این همه گرونی اومده توی این مملکت.
ناشناس
۱۰:۳۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
جی بودیم، چی شدیم.
رضا
۱۰:۲۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
اگر وضع اقتصادی من خوب می بود زن می گرفتم.
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
کارکارکارکارکارکار؟
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
بزرگمهر از جکیمی پرسید بدترین بلا چیست؟

گفت:

" پیری همراه با فقر "
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
یعنی با زاد ولد جلوی پیر شدن خودمونو میشه بگیریم
اگه قراره من پیر بشم بزار کلا دنیا پیر بشه برام مهم نیست میخواد چی بشه
ناشناس
۰۹:۱۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
باسلام عیدشما مبارک وقتی پوشک بچه 28هزارتومن ی دفعی میشه 100هزارتومن شیر خشک بااون گرونی جهاز وسایل خانه که دیگه سر به فلک کشیده وپدرهابرای دختران شان نمیتوانند جهاز بخرندکدام ازدواج
افشین
۰۸:۰۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
بنظرتون بااین تورم و گرونی و آینده نامعلوم از همه لحاظ مردم بچه بیارن؟ بچه بیارن که چی؟ شاهد نابود شدن استعدادهاش باشن؟ شاهد دیدن حسرت هاش باشن؟ شاهد دیدن شرمندگی خودشون باشن؟ ها؟
ناشناس
۰۶:۴۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
شیرخشک و پوشک و پوشاک نوزاد را ارزان کنید من ۲ تا بچه بیاورم
ناشناس
۰۶:۴۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
عجبا
ناشناس
۰۶:۱۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
وقتي دخترا و پسرا نميفهمن اولين اشتباه آخرين اشتباهه و تا ابد داغ لذت تشكيل كانون گرم خانواده به دلشون ميمونه معلومه كه ازدواج و زاد و ولد كم ميشه و جمعيت جوونا كاهش پيدا ميكنه
ناشناس
۰۳:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
با این وضع گرونی ها کیه که ازدواج کنه، چه برسه به فرزند آوری
ناشناس
۰۳:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
با این وضع گرونی ها عجیبه !
ناشناس
۰۳:۱۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
با این وضع به زودی دیگه کسی بچه نمیاره
حمید
۰۳:۰۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
الان بعضی از خانواده ها به علل مختلف به طلاق روی می آورند و شوهرها به میلیون ها تومان مهریه محکوم می شوند. ساعات کار زیاد و دستمزدهای کم ، کرایه و قیمت بالای مسکن، بلاهایی به جان جامعه ی ما هستند. ما باید قدر جمعیت جوان خود را بدانیم. اینستاگرام و تلگرام ، ویروس های جدیدی در زندگی بعضی هستند که خانواده ها را نابود می کنند.
ناشناس
۰۲:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
ﺩﻭﺭاﻥ ﺳﺎﻟﻤﻨﺪﻱ و ﭘﻴﺮﻱ ﺩﻭﺭاﻥ ﺳﺨﺘﻲ اﺳﺖ ﺗﺎ ﭼﺸﻢ ﺑﺮﻫﻢ,ﺑﺰﻧﻲ اﮔﻪ ﻋﻤﺮﻱ ﺑﺎﺷﻪ ﻣﻴﺮﺳﻲ اﻣﺎ اﮔﺮ ﺩﺭ ﺟﻮاﻧﻲ ﺧﻮﺏ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﻛﺮﺩﻩ ﺑﺎﺷﻲ......
.ﺩﻭﺭاﻥ ﭘﻴﺮﻱ ﺳﺨﺖ ﻧﻴﺴﺖ. ﺩﺭ ﺟﻮاﻣﻌﻲ ﻛﻪ ﺳﺎﻟﻤﻨﺪاﻥ ﺩﺭ ﺁﺭاﻣﺶ,ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﺟﻮاﻧﺎﻥ,ﻧﻴﺰ اﻣﻴﺪﻭاﺭ ﺗﻼﺵ ﻣﻴﻜﻨﻨﺪ,...و ﺩﻟﺨﻮﺵ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﭘﻴﺮ,ﺑﺸﻦ ﺩﺭ ﺭﻓﺎﻩ و ﺁﺭاﻣﺸﻨﺪ..ﺑﻪ اﻣﻴﺪ ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ اﻳﺮاﻧﻲ اﻋﻢ اﺯ ﭘﻴﺮﻭ ﺟﻮاﻥ,ﺷﺎﺩ ﺑﺎﺷﻦ و ﺭﺿﺎﻳﺘﻤﻨﺪ اﺯ ﺯﻧﺪﮔﻲ.......


.


.
رضا
۰۲:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
قوای جوانی ، هوش جوانی ، سرزندگی و بشاشی و... جوان های مملکت ثروتمند ایران ، ، روز به روز به پیری میرود . نرخ بیکاری و فساد و طلاق و اعتیاد و... هرسال بالاتر میره و آمارها را اعلام نمی کنن چرا ؟
ناشناس
۰۲:۴۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
افزایش جمعیت در دهه شصت عمدتا توسط اقشار متوسط و ضعیف و شاید بیشتر به خاطر این بود که درآمدها و هزینه تا حد زیادی با هم مطابقت داشتند. اما در حال حاضر نبود اشتغال مناسب و درآمد کافی برای جوانان و هزینه های بسیار زیاد زندگی و به خصوص اجاره مسکن حتی در شهرهای کوچک مانع از ازدواج جوانان و در نتیجه افزایش جمعیت می گردد.
محمد
۰۱:۵۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
وقتی کشور پتانسیل جمعیت زیاد رو نداره همون بهتر که جمعیتش کم بشه مثالش بیکاری فراوان و غیره
ناشناس
۰۱:۳۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
چی بگم
ن
۰۱:۰۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
شما برید مشکلات ازدواج و مسکن جوان ها را حل کنید
ناشناس
۰۰:۵۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
گرونی داره بیداد می کنه
پوریا
۰۰:۴۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
وقتی کار نیست و جوونا به سختی شاغل میشن و از طرفی هزینه های ازدواج و مسکن و مایحتاج زندگی بسیار سنگین شده نتیجش بالا رفتن سن ازدواج میشه،بهتره به جای پاک کردن صورت مساله و شعار دادن،عمل کنیم و راهکار مناسبی برای بهبود اوضاع اشتغال و ازدواج جوانان پیدا کنیم.
ناشناس
۰۰:۴۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
پول کجاس بچه بیاریم نه پول سیرخشکشو داریم نه پوشکشو
پول اینارو بدید تا بیاریم
فشار اقتصادی به حدیه حتی منم از ازدواجم پشیمون کرده
ناشناس
۱۷:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۸
سلام 38سالمه 2فرزنددارم هنوزنتونستم یک ماشین بخرم 19سالمه که بودگواهینامه گرفتن چی فایده دلم به بچه هام میسوزه آینده شون چی میشه (ح پ )از(ی)