سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر اجرایی بنیاد ملی گندمکاران در گفت و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

استمرار خودکفایی گندم مستلزم اعلام نرخ منطقی / کاهش خرید تضمینی به معنای اُفت تولید نیست

خان محمدی گفت: شورای اقتصاد به منظور پایداری تولید و خودکفایی گندم، نرخ خرید تضمینی برای سال آینده را منطقی اعلام کند.

علی خان محمدی دبیر اجرایی بنیاد ملی گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: براساس آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تا کنون ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است.

وی با اشاره به اینکه سه میلیون تن گندم از چرخه خرید تضمینی خارج شده است، افزود: با توجه به افزایش قیمت جو و سایر نهاده‌های دامی، برخی کشاورزان گندم تولیدی را به عنوان خوراک دام مصرف می‌کنند و برخی دیگر به امید افزایش قیمت، گندم را در انبار‌ها نگه داری کردند که همین امر موجب شده تا میزان خرید نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یابد.

خان محمدی با اشاره به اینکه کاهش خرید تضمینی به معنای افت تولید گندم نیست، بیان کرد: اگرچه امسال برآورد شده بود که ۱۱ تا ۱۲ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود، اما به سبب آنکه دولت حاضر به افزایش نرخ خرید تضمینی نشد، پیش بینی می‌شود که میزان خرید تا پایان سال به ۸ میلیون تن برسد.


بیشتر بخوانید:


دبیر اجرایی بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه برداشت گندم در استان‌های مختلف روبه پایان است، گفت: با وجود افزایش ۲۵ درصدی تولید گندم، بخشی از دسترنج کشاورزان از چرخه خرید تضمینی خارج شد که با این وجود جای این سوال مطرح است که مسئولان امر برای پایداری تولید و استمرار خودکفایی چه تدابیری اندیشیدند؟

وی با تاکید بر افزایش نرخ گندم مطابق با قانون خرید تضمینی برای سال زراعی آینده بیان کرد: اگر مسئولان به دنبال پایداری تولید و خودکفایی گندم هستند، باید براساس فاکتور هزینه تولید یا تورم، قیمت تضمینی گندم برای سال زراعی آینده را اعلام کنند، در غیر این صورت آینده تولید گندم در معرض خطر قرار می‌گیرد.

خان محمدی در پایان تصریح کرد: براساس آنالیز قیمت تمام شده تولید، هزینه یک کیلو گندم با احتساب سود جزئی برای کشاورزان ۲ هزار و ۵۰۰ و برحسب تورم ۴۰ درصد، ۲ هزار و ۳۸۰ تومان است، از این رو شورای اقتصاد تا پایان مرداد نرخ خرید گندم برای سال آینده را باید بین ۲ هزار و ۳۸۰ تا ۲ هزار ۵۵۰ تومان اعلام کند تا کشاورزان بتوانند برای کشت و کار خود برنامه ریزی کنند و به تولید دلگرم شوند.

انتهای پیام/

سه میلیون تن گندم از چرخه خرید تضمینی خارج شد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۱۵ ۲۲ مرداد ۱۳۹۸
دولت محترم قیمت گندم امسال رو سریعا اصلاح کن
با پرداخت مابه التفاوت
تابیشتر از این کشور ضرر نکنه وملت بیان گندم ها
رو بدن تحویل سیلوها
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
علاوه بر قیمت پایین گندم ، بالا رفتن قیمت محصولات جالیزی وصیفی مانند گوجه فرنگی موجب شد کشاورزان به سمت کاشت این محصولات به خصوص گوجه فرنگی بروند چرا که درسال 97 برخی از کشاورزاتن درآمد 10سال زراعی خود را در یک هکتار گوجه فرنگی برداشت کردند یعنی سودی معادل 200تا 300میلیون در هکتار برای همین امسال سطح زیر کشت گوجه زیاد شد واگر دولت قیمت گندم را افزایش ندهد و قیمت گوجه بالا رود مطمئنا سال اینده عده بیشتری از کاشت گوجه و محصولات دیگر استقبال می کنند .