پژمان صالحی بیان کرد: حدود ۸۰ درصد مرگ و میر در تصادفات حین انتقال بیمار به بیمارستان و بخاطر خونریزی اتفاق میافتد که اگر این فرآوده در دسترس باشد و به بیمار تزریق شود بدون شک آمار مرگ و میر کاهش پیدا میکند.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با بیان اینکه آمار مصرف خون روز به روز افزایش دارد، گفت: به دلیل بالا رفتن بیماریهایی مثل سرطان این امر طبیعی است.
او بیان داشت: سال گذشته در استان ۴۵ هزار نفر اهداء خون داشتیم و اینکه در یک استان با جمعیت ۲ میلیون نفر فقط این تعداد بار اهدای خون را به عهده داشته باشند، منطقی نیست و باید تلاش کنیم این آمار بالا برود سالانه ممکن است از این تعداد اهدا کننده به دلایل مختلف ریزشهایی را داشته باشیم و اگر ورودی ما افزایش نداشته باشد طی ۷ یا ۸ سال آینده با چالش کمبود خون در استان مواجه میشویم.
او نیاز به فرآوردههای خونی را در تعطیلات تابستان و عید نوروز و ایام سرد سال بیش از سایر زمانهای دیگر اعلام کرد و گفت: در این زمانها با کمبود ذخایر فرآوردههای خونی مواجه میشویم.
او در ادامه به تکنولوژی اهدای پلاکت و پلاسمای خون نیز اشاراتی داشت و افزود: این اهدا میتواند به بیماران سرطانی، شیمی درمانی و بیماران پیوندی کمک کند و سالانه جان چندین نفر به این واسطه نجات داده شود.
انتهای پیام/ز