سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر کانون انبوه سازان کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛

رانت و امتیاز در انتخاب مهندس ناظر، زمینه ساز مشکلات در حوزه ساخت و ساز می شود

پور حاجت گفت: انبوه سازان کشور در واکنش که به لغو انتخاب مهندس ناظر توسط مالک به دیوان عدالت اداری شکایت کرده بودند که این موضوع به نتایجی منتج شد.

فرشید پور حاجت دبیر کانون انبوه سازان کشور در گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به رای دیوان عدالت اداری مبنی بر منع شدن سازمان نظام مهندسی از ارجاع کار، گفت:  این رای در پاسخ به تظلم خواهی (شکایت) کانون انبوه سازان کشور بوده است و به دلیل آنکه بخش خصوصی در چند ماه گذشته این موضوع را پیگیری کرده‌اند رای به نفع بخش خصوصی صادر شد.

او  ادامه داد: انبوه سازان معتقد بودند سازندگان باید خود مهندس ناظر را انتخاب کنند چرا که به نظر می رسد اجبار از طرف سازمان نظام مهندسی کشور در این زمینه به نوعی رانت و امتیاز برای این سازمان تلقی می‌شد.

 
 پور حاجت با اشاره به اینکه در اواخر سال ۹۶ عباس آخوندی وزیر وقت راه شهرسازی اصلاحاتی را در نظام مهندسی انجام داد و برای نظام مهندسی بخشنامه‌هایی را صادر کرد که یکی از آن‌ها منع برداشت ۵ درصد از حقوق مهندسان بود در نتیجه سازمان نظام مهندسی از مهمترین منبع درآمدی خود محروم شد.
بیشتر بخوانید: کاهش ۱۵ درصدی نرخ اجاره‌بها در مناطق ۲۲ گانه تهران

دبیر کانون انبوه سازان کشور تصریح کرد: بخشنامه دیگر حق انتخاب مهندس ناظر توسط مالک بود، مهندس ناظر خود باید حافظ حقوق بهره بردار باشد و بازرس حقوق عمومی را دنبال کند که این اقدامات زمینه ساز بسیاری از مشکلات در حوزه ساخت و ساز شده بود.

به گفته پور حاجت با ورود معاون جدید مسکن و ساختمان بسیاری از این بخشنامه‌ها متوقف شد و همین موضوع باعث اعتراض چندین باره انبوه سازان شد.

وی با اشاره به اینکه انبوه سازان از معاونت مسکن و ساختمان به دیوان عدالت اداری در خصوص بخشنامه اخیر نظام مهندسی تظلم خواهی کرده اند، گفت: در این رای تمامی بخشنامه‌های سال گذشته مجددا صادر شد و بخشنامه‌های جدید وزارت راه و شهرسازی برای نظام مهندسی باطل شد.
 
دبیر کانون انبوه سازان کشور اظهار کرد: بخشنامه‌های صادر شده سال ۹۶ باعث جلوگیری از انحرافات حوزه خدمات مهندسی شده بود و بسیاری از مشکلات حوزه مهندسی و بخش خصوصی بر طرف شده بود.

پور حاجت تاکید کرد: آنچه از رای دیوان عدالت اداری استنباط می‌شود این است که بخشنامه قبلی که توسط وزیر راه شهرسازی صادر شده بود تمامی مبانی حقوقی را رعایت کرده در نتیجه ضرورتی به ابلاغ بخشنامه جدید وجود ندارد.

انتهای پیام /
 

جزئیات شکوایه انبوه سازان به دیوان عدالت اداری مبنی بر بخشنامه جدید معاونت مسکن و ساختمان

برچسب ها: اخبار اقتصادی ، مسکن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
کلانتر
۱۴:۱۶ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
سازمان با ارجاع کار به مهندسان تازه کار یا افرادی که متاسفانه اهل رشوه هستند باعث ایجاد مشکل برای سازندگان شده است ، در یک کار که بنده ناظر سازه هستم ،ناظر معماری از پر کردن گزارش جدولی و بازید از ملک خودداری میکند و در جواب مالک را تهدید میکند ، در صورتی که در گذشته بین مالک و ناظر روابط کاری بهتری برقرار بود و مالک بر اساس شناختی که داشت ناظر کار خود را انتخاب میکرد.
مهندس اسدی
۱۰:۲۰ ۰۵ شهريور ۱۳۹۸
بساز بفروش بزرگترین ویروس صنعت مسکن شده اند . لااقل نمیگویند باید حق انتخاب ناظر با بهره بردار باشد میگویند سازنده ،ما، باید ناظر خودش را انتخاب کند . مانند اینکه متهم قاضی خودش را انتخاب کند .
ناشناس
۲۳:۳۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
نظارت به معنی صرفا نگاه کردن نیست به معنی کنترل و بازدارندگی است.
ناشناس
۱۳:۴۶ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
نظام مهندسي ساختمان با تعيين مهندس ناظر باعث شدهاند تعدادي از مهندسان كه در اين سازمان هستند با ايجاد مشكل براي مالكان . علاوه بر نظارت نكردن بر كيفيت ساخت . براي امضا فقط پول درخواست كنند . و اين معذل اصلي در ساخت و ساز كشور شده .
مهندس ناظر بايستي توسط مالك انتخاب شود تا اين مشكلات از بين برود