سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس اتحادیه بنک داران مواد غذایی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

برنج ایرانی ۲۵ درصد ارزان شد/ دلیل گرانی چای خارجی چیست؟

آقاطاهر گفت: ازدیاد عرضه برنجِ سال گذشته موجب شده تا قیمت این محصول در بازار روند نزولی داشته باشد.

محمد آقا طاهر رئیس اتحادیه بنک داران مواد غذایی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش ۱۲۰ درصدی قیمت چای خارجی در بازار خبر داد و گفت: حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و اختصاص ارز نیمایی به واردات دلیل اصلی نوسان قیمت چای خارجی در بازار به شمار می‌رود.

او، ازدیاد عرضه برنجِ سال گذشته موجب شده تا قیمت این محصول در بازار روند نزولی داشته باشد.

رئیس اتحادیه بنک داران مواد غذایی افزود: قیمت هر بسته چای نیم کیلویی  از ۲۹ هزار تومان به ۶۴ تا ۶۹ هزار تومان رسیده است در حالی که با حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی قیمت ارز خارجی حداکثر باید ۲ برابر افزایش می‌یافت.

آقاطاهر نوسان چای داخلی را امری طبیعی دانست و گفت: طی سال‌های اخیر تغییر ذائقه مردم از چای خارجی به چای داخلی به سبب بالا بودن کیفیت و ارگانیک بودن آن موجب شد که قیمت چای با نوساناتی در بازار رو به رو شود.

او از کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت برنج ایرانی در عمده فروشی‌ها خبر داد و گفت: با توجه به آنکه کشت نو در هفته‌های آتی به بازار عرضه می‌شود از این رو ازدیاد عرضه برنج سال گذشته موجب شده تا قیمت این محصول روند نزولی در بازار داشته باشد ضمن آنکه پیش بینی می‌شود روند کاهشی قیمت همچنان در بازار استمرار یابد.

رئیس اتحادیه بنک داران مواد غذایی با اشاره به اینکه قیمت برنج خارجی در بازار از ثبات نسبی برخوردار است بیان کرد: با توجه به استمرار ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به واردات برنج خارجی بازار این محصول همچنان در آرامش به سر می‌برد.


بیشتر بخوانید:سه میلیون تن کالا در بندر امام موجود است / انتقاد تند حجتی از واردات محوری برخی مسئولان


آقاطاهر با بیان اینکه قیمت حبوبات در بازار کمترین نوسان را طی یک ماه اخیر در بازار تجربه کرده است، افزود: اگر چه در ۲ و ۳ ماه اخیر حجم ارز ۴ هزار و ۲۰۰ هزار تومانی موجب شد تا قیمت اقلام حبوبات حدود ۲ برابر افزایش یابد، اما هم اکنون بازار این محصول از ثبات نسبی برخوردار است چرا که امکان نگهداری حبوبات بیش از مدت یک سال در انبار وجود ندارد.

او  درباره آخرین وضعیت بازار روغن گفت: روغن مطابق با قیمت گذاری که سازمان حمایت در هفته‌های اخیر انجام داده به دست مصرف کننده می‌رسد و مشکلی در توزیع وجود ندارد.

رئیس اتحادیه بنک داران مواد غذایی ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را ارز حمایتی  دانست و افزود: اختصاص این ارز به واردات برخی کالا‌ها منجر به خروج غیر قانونی محصول از مرز‌های کشور می‌شود در حالی که با واقعی شدن نرخ ارز دیگر این اتفاق رخ نمی‌دهد.

به گفته او، با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اختصاص ارز نیما قیمت چای خارجی ۱۰۰ تا ۱۲۰ درصد افزایش یافت که با اعمال نظارت دستگاه نظارتی روند کاهشی به خود گرفته است.

این مقام مسئول ادامه داد: اگر چه قیمت برنج خارجی شکر و روغن به سبب اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۱۰۰ تومانی به واردات نباید نوسانی در بازار داشته باشد، اما در ماه‌های اخیر دیدیم که قیمت شکر به سب مشکل سیستم توزیع با نوسانات چشمگیری در بازار رو به رو شد.

او در پایان با اشاره به اینکه نمی‌توان پیش بینی دقیقی راجع به بازار اقلام اساسی در ماه محرم داشت تصریح کرد: البته با استمرار روند کنونی عرضه و تقاضا و کاهش قیمت ارز پیش بینی می‌شود نوسان خاصی در بازار نیافتد.

انتهای پیام/

پیش بینی خاصی راجع به بازار اقلام اساسی محرم ندارم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
ایمان
۰۸:۵۵ ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
برنج زحمت زیادی برای کشاورزان داره و به نسبت قیمتش نمیصرفه...
اونایی که میگن برنج گرونه خب همه چیز گرون شده، حتی تا سه الی چهار برابر ولی برنج دوبرابر شده، شما خودت هرچی الان داری رو بخوای بفروشی قیمتشو چند برابر دوسال پیش میزاری،مثلا شما حاضری ماشینت رو قیمت دوسال پیش بفروشی؟ یا حتی دو برابرش؟ برا چی انتظار دارید برنجی که با اینهمه زحمت بدست میاد ارزون بفروشن
در ضمن دولت هیچ حمایتی از کشاورزان نمیکنه، خودشون هستن و خودشون... خب برنج خارجی ارزان قیمت وارد کنن واسه مردم و از طرف دیگه ترتیبی بدن تا همه برنج شمال صادر بشه اینجوری مشکل همه حل میشه
راد
۰۶:۵۳ ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
اگر نظارت وجود داشته باشد قطعا افزایش قیمت نخواهیم داشت.
ناشناس
۲۲:۱۱ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
خودمون ایرانییم ولی نمیتونیم برنج ایرانی بخوریم یا هندی میخریم یا تایلندی
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
برنج کاران اکثرا تک محصولی هستند و تنها درآمدشان همین برنج است. به نظرتان با توجه به تورم و این وضعیت اقتصادی آنها نباید زندگی خودشان را حداقل جهت تامین نیازهای اولیه بچرخانند؟ دولت چرا به جای حمایت از کشاورزان و کاهش هزینه های تولید مانند کاهش قیمت کود، مکانیزه سازی مزارع و ... در حال واردات برنج و مختل کردن حداقل زندگی کشاورزان مظلوم است؟
ناشناس
۱۵:۰۸ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
دولت کود و مکانیزه سازی مزارع را وارد میکنه وبکشاورزان
میده ولی کشاورزان بیشتر محصولات را بخارج از ایران صادر میکنند و در نتیجه کمبود داخلی داریم=گرانیه
ناشناس
۱۴:۱۵ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
برنج کاران اکثرا تک محصولی هستند و تنها درآمدشان همین برنج است. به نظرتان با توجه به تورم و این وضعیت اقتصادی آنها نباید زندگی خودشان را حداقل جهت تامین نیازهای اولیه بچرخانند؟ دولت چرا به جای حمایت از کشاورزان و کاهش هزینه های تولید مانند کاهش قیمت کود، مکانیزه سازی مزارع و ... در حال واردات برنج و مختل کردن حداقل زندگی کشاورزان مظلوم است؟
ناشناس
۱۴:۱۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
برنج نسبت به رنجی که برای کشاورزان دارد، خیلی هم ارزان است. کدام محصول ااست که برای به دست آوردنش مجبوری با خانواده، زن و بچه ات تا کمر در گل و لای فرو بروی؟ تخمه که زحمتی ندارد کیلویی 50 هزارتومن است آنوقت برنجی که هزارجور دردسر دارد از خزانه گیری و کاشت و وجین و وجین دوم وووووو که برای همه ی اینها باید تا کمر به همراه خانواده در گل و لای فرو رفت و از طرفی با توجه به هزینه های بالای تولید، واقعا در حال حاضر نسبت به سایر محصولات خیلی ارزان است
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
با وجود برنج با کیفیت عالی ایرانی کی میره برنج تغییر ژنتیک یافته و تراریخته و سرطان زای خارجی بخره که هزار جور مشکل واطه ادم درست میکنه والله یبار گفتن صرفه جویی کنم رفتم خارجی گرفتم هنوزم که هنوزه بابتش دکتر میرم... سه برابرشو تا حالا پول دکتر دادم هنوزم که هنوزه به یاد بوش می افتم حالت بدی بهم دست میده...
واقعا باید قدر تولیدات با کیفیت خودمون رو بدونیم.
با تشکر
ناشناس
۱۵:۱۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
گل گفتی
ناشناس
۱۸:۳۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
برنج پر محصولی که الان دارن کشت میکنن حاصل اصلاح نباتات است اصلاح نباتات= تغییر تدریجی ژنتیک گیاه
زیست فناوری= تغییر سریع ژنتیک گیاه
ناشناس
۲۳:۲۹ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
خخخخ شما برنج رو کیلویی چند میدید؟
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
کااااااااااهش ...وضعیت ماخوب که نشد هروز بدتر ازدیروزتوراخدایه کم انصاف داشته باشید به خدادیگه کم اوردیم
حامد
۱۱:۱۶ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
ما که دیگه برنج هندی هم نمیتونیم بخوریم گرونه
ناشناس
۱۵:۱۳ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
بهتر
مهدی
۱۱:۰۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
چی میشه دولت بیاد با هواپیما سمپاشی مجانی کنه و کود رایگان در اختیار کشاورز قرار بده تا هم کشاورز نفع ببره هم مصرف کننده
ناشناس
۱۵:۱۵ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
کشاورز همه را صادر مکنه
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
دلیلش مثل دلیل گرانی سایر اقلام است
عدم نظارت ، توپ را به زمین دیگران انداختن ، تحریم را بهانه کردن و ....
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
تحریم را بهانه کردن
ناشناس
۱۱:۰۱ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
برنج آستانه اشرفیه الان کیلویی 30 هزار تومن از کشاورز خریداری میشه برنج هندی کیلویی 8 هزارتومن روغن نیمه جامد 5 کیلویی 45 هزارتومن اگه پیدا بشه گوشت گوسفند مخلوط با استخوان کیلویی 104 هزار تومن مرغ کیلویی 15 هزارتومن .....
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
۳۰۰۰۰تومن،؟؟؟والا ما برنج کاریم،با این نصف قیمت هم به زور میخرن
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
یکسال قیمت ها بالاس هیچ کاری نمیتونید بکنید فصل برداشت از کشاورز زحمتکش می گیرند به اسم تنظیم بازار/
ناشناس
۱۰:۴۶ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
مگر در بازار قیمت مشخصی وجود دارد 25درصد ارزان شد یعنی چی ؟ یعنی قبلا" چقدر بود ؟ و الان چقدر شده ؟ متاسفانه هیچ کنترلی بر روی قیمتها وجود ندارد ؟
ناشناس
۱۰:۵۶ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
اینا همش الکیه مثلا اگه کیلویی25تومنه الان شده 24و 500 ما که هنوز تاثیر این ارزونی رو ندیدیم تو بازار
ناشناس
۱۰:۴۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
کجا ارزون شد همین الان تو شمال که هستم قیمت نسبت به سال قبل بیشتر میگن
ناشناس
۰۹:۱۳ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
عمرن اگه مغازه دارها ارزون کنن مدیریت نیس وای بحال بقیه
ایراندوست
۰۹:۰۱ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
این جناب اقای نوبخت بچه رشت است در نتیجه بایستی
هوای هم استانی هایش را داشته باشد تا بتوانند برنج را
کیلویی 25 تا سی هزار تومان بفروشند در حالیکه برنج تایلندی یا پاکستانی از نوع خوب حدود ده هزارتومان است .
ناشناس
۱۶:۲۵ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
گل گفتی نوبخت بچه رشت قیمت برنج و پسته را بالا بردن
ناشناس
۰۹:۱۴ ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
شما برو همون برنج 10 هزار تومنی تغییر ژنتیک یافته رو بخر.
ناشناس
۰۸:۵۶ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
علت‌‌اصلی‌ارزونی‌لغو‌ممنوعیت‌فصلی‌واردات‌برنج‌
ناشناس
۰۸:۵۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
باور کنین آرزو دارم طعم برنج ایرانی را بچشم ولی نسبت به برنج خارجی خیلی گرونه برنج خارخی از اون سر نیا میاد کیلویی 7 تومن اما قیمت برنج ایرانی سرسام آوره و فقط قشر خاصی میتونند استفاده کنند.
ناشناس
۰۰:۲۳ ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
خیالتون تخت باشه تمام برنج هایی که بنام برنج شمال در سراسر کشور هست همش هندی و پاکستانی هست فقط کیسه اش طارم و آستانه و هاشمی و غیره هست اینجا تمام کارخانه ها به ازای 9 کیلو برنج پاکستان یا هندی یک کیلو طارم میزنن توش میدن دست تهرانی ها اونا هم خوشحال میشن
ناشناس
۰۸:۲۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
باز وقت برداشت کشاورزه ارزونش کنین
به این میگن کنترل بازار!!!!!
موفق باشید مثل همیشه
ناشناس
۰۹:۰۵ ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
قیمت.واقعی‌برنج‌بایدهم‌‌سطح‌با‌‌اکثر‌حبوبات‌باشد.
ولی‌با‌سیاست‌دولت‌برنجکاران‌همیشه‌یارانه‌دهندگان‌اصلی‌بازار‌هستند.
چون‌هزینه‌تولید‌برنج‌از‌همه‌ی‌محصولات‌کشاورزی‌‌گرانتر‌است‌.با‌ممنوعیت‌قانون‌عدم‌واردات‌فصلی‌برنج‌،دلالان‌باقیمت‌پایین‌محصولات‌را‌از‌کشاورزان‌خریده‌و‌پس‌از‌برداشت‌به‌قیمت‌بلاتر‌روانه.بازار‌میکنند.