وی گفت: مشکلات زیست محیطی و برخی مشکلات موجود در تولید این صابون از اصلیترین دغدغههای تولیدکنندگان و تلاش میکنیم با تعامل و همکاری مطلوب بین دستگاههای اجرایی شهرستان رفع شود.
شکری ادامه داد: سالانه بیش از یک هزار و ۲۰۰ تن صابون سنتی در این شهرستان تولید و بیش از ۴۰۰ تن به کشورهای آسیای میانه، شرق آسیا و آذربایجان و افغانستان صادر میشود.
فرماندار شهرستان ویژه مراغه گفت: صابون سنتی و طبیعی مراغه با بیش از ۲۰۰ سال قدمت معروفترین صابون سنتی کشور است و سوغات اصلی و ارزشمند این شهرستان محسوب میشود.
وی اضافه کرد: صابون مراغه تا پیش از تولید صابونهای صنعتی، مورد استفاده بیشتر مردم شهرهای ایران بود و هم اکنون نیز در بازارهای سنتی همه شهرهای ایران به وفور یافت میشود و طرفداران زیادی دارد.
به گفته شکری هم اکنون۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم در واحدهای تولیدی صابون مشغول فعالیت هستند که با احیا و توسعه کارگاههای تولیدی صابون سنتی در شهرستان ظرفیت خوبی برای اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر شعبهای از صابون سنتی مراغه در کشور آذربایجان توسط تولیدکنندگان مراغهای مشغول فعالیت است.
صابون مراغه از چربی گوسفند و سود سوزآور تشکیلشده است و با وجود رواج صابونهای صنعتی، این نوع صابون همچنان به عنوان یکی از شویندههای سنتی رایج در خانوادههای ایرانی استفاده میشود.
برای تولید این محصول ۶ ساعت برای مخلوط شدن مواد آن و ۳ ساعت برای تبدیل شدن این مواد به صابون صرف میشود.
صابون مراغه در سه رنگ سفید، زرد و سیاه تولید میشود و معروفترین نوع آن صابون زرد است.
گاهی به ترکیبات صابون سیاه سدر و رنگ حنا اضافه میشود که مناسب برای رفع شوره سر، ریزش مو و تقویت پیاز مو است.
انتهای پیام/