سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در پی تنش‌های اخیر؛

توقف تجارت ۲ میلیارد دلاری پاکستان و هند

منابع خبری از توقف تجارت ۲ میلیارد دلاری پاکستان و هند در آینده نزدیک خبر دادند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال تصمیم کمیسیون امنیت ملی پاکستان مبنی بر کاهش سطح روابط دیپلماتیک و قطع مناسبات تجاری با هند، تجارت ۲ میلیارد دلاری دو کشور متوقف خواهد شد.

منابع خبری در این باره افزودند: علاوه بر کریدور اقتصادی­ کرتارپور­، تجارت از طریق منطقه مرز­ واگه­­نیز متوقف خواهد شد و این نقاط مرزی از این پس صرفا برای رفت و آمد شهروندان استفاده خواهد شد.

توقف تجارت هند و پاکستان در حالی صورت گرفته است که فاز اول کریدور اقتصادی جدید­ کرتارپور ­­با هزینه ۱۵ میلیارد دلاری برای پاکستان در سپتامبر سال ۲۰۱۸ افتتاح شده بود و فاز دوم این پروژه که در حال تاسیس بود، متوقف شده است. تنش‌های اخیر سیاسی در روابط اسلام آباد و دهلی نو افتتاح گذرگاه مرزی جدید بین دو کشور را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

دور تازه تنش میان دهلی نو و اسلام‌آباد پس از آن آغاز شد که وزارت کشور هند اعلام کرد قصد دارد بند ۳۷۰ قانون اساسی این کشور را لغو کند. این بند به منطقه «جامو و کشمیر» وضعیت خودمختاری اعطا کرده است. با اعلام این تصمیم، جو کشمیر به شدت متشنج شده و پاکستان و چین به عنوان دو کشوری که بر سر این منطقه با هند اختلاف دارند، به این تصمیم دهلی نو اعتراض کرده‌اند.

چهارشنبه شب منابع خبری از بروز درگیری‌های شدید میان نظامیان هند و پاکستان در مرز کشمیر خبر دادند. در این درگیری، طرفین به سمت یکدیگر گلوله خمپاره شلیک کرده‌اند. این اتفاق چند ساعت بعد از آن اتفاق افتاد که پاکستان ضمن اخراج سفیر هند، اعلام کرد حریم هوایی خودش را به روی پرواز‌های هند می‌بندد. پاکستان در واکنش، سفیر هند را اخراج و روابط تجاری خود را با این کشور به حالت تعلیق درآورد. پاکستان همچنین در پی مسأله کشمیر، نیروهایش را به حالت آماده‌باش درآورده و از ارجاع پرونده به شورای امنیت خبر داده است.

طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، به جامو و کشمیر اختیارات ویژه‌ای در مقایسه با سایر ایالت‌های هند برای اداره امور داخلی‌شان داده شده است. این منطقه تا پیش از استقلال هندوستان در سال ۱۹۴۷ یک دولت سلطنتی تحت‌الحمایه انگلیس داشت. در جریان جدایی پاکستان از هند، هر دو کشور مدعی حکومت بر این منطقه بودند که به وقوع چندین جنگ بین آن‌ها انجامید.

انتهای پیام/

برچسب ها: هند ، آسیا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.