سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس دیوان محاسبات کشور:

۹۷ درصد مدیران کشور پاکدست هستند/باید نظارت را در خدمت توسعه آورد

رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: محاسبات و بررسی‌های ما نشان می‌دهد ۹۷ درصد مدیران ما انسان‌های باشرف و پاکدستی هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، عادل آذر صبح امروز در جلسه شورای اداری استان لرستان که در سالن جلسات استانداری برگزار شد ضمن گرامی‌داشت سالروز شهادت شهید صارمی و تبریک روز خبرنگار اظهارداشت: در مکاتبات و یادداشت‌های مسئولان استان لرستان دغدغه این است کمک کنید تا قدرت تصمیم‌گیری از ما گرفته نشود که البته ذات دستگاه نظارت همین طور که اسم دیوان محاسبات، سازمان بازرس و واحدهای نظارتی می‌آید آدم محتاط می‌شود.

وی تصریح کرد: خیلی از دوستان فکر کردند به خاطر شعار و برنامه‌ای بود که به دیوان محاسبات دادم، شاید تصور این بود بخشی از رای گرفتن من مربوط به برنامه و صحبت‌های من بود، اما من خودم باورم این است که بیشتر این قضیه ناشی از لابی‌ها و تلاش‌های این دوستان عزیز و نمایندگان است که تشکر می‌کنم.

باید نظارت را در خدمت توسعه آورد

رئیس دیوان محاسبات کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه عمده یادداشت‌هایی که از سوی مدیران در جلسه به من رسیده مبنی بر این است که جسارت تصمیم گیری و اقدام را از ما نگیرید، گفت: توقع مدیران این است که دستگاه‌های نظارتی کمک کنند ما کار انجام دهیم.

آذر با بیان اینکه این شعار و آن چیزی که قانون اساسی به دیوان محاسبات واگذار کرده تحت عنوان صیانت از بیت المال خیلی حکیمانه است و با درایت تعریف شده است، تصریح کرد: وظیفه دیوان محاسبات تفریق است، اما ما از این ظرفیت صیانت و پاسداری استفاده کرده ایم و باورش داریم. پارادیم حاکم بر دیوان محاسبات، در یک کلام این است که باید نظارت را در خدمت توسعه آورد و خط مقدم این توسعه و کار اقتصاد و عمران شما مدیران هستید.

مدیران را فرماندهان توسعه می‌دانیم

وی با تاکید بر اینکه شما مدیران را فرماندهان توسعه می‌دانیم، افزود: گاهی این ایراد مطرح می‌شود که چرا فقط قوه مجریه را نظارت می‌کنید، پاسخ ما این است که، چون بالغ بر ۹۹ درصد بودجه در قوه مجریه است و کمتر از دو درصد در قوه قضاییه است. اغراق نمی‌کنم اگر می‌گویم اساس و بنیان توسعه قرار است توسط دستگاه‌های اجرایی در لرستان اتفاق بیفتد. قوه مجریه و مدیران آن در میدان توسعه هستند.

رئیس دیوان محاسبات کشور با اشاره به اینکه ایمان داریم به اینکه باید از مدیران خود به عنوان خط مقدم توسعه حفاظت و پاسداری کرد، اظهار داشت: منظور تنها پاسداری از میز و صندلی و ارز و ریال نیست، بخش عمده‌ای از آن پاسداری از سرمایه‌های انسانی کشور است که بروز و ظهور آن شما مدیران هستید.

آذر با بیان اینکه قبل از اینکه مدیر ما دچار تخلف شود و پرونده‌ای برای او تشکیل شود باید کمکش کنیم، تصریح کرد: هوای شما را داریم قبل از اینکه پرونده برای شما مدیران تشکیل شود. فرمولی که به نظر ما رسیده این است که در بخش پیشگیری از تخلفات آموزش را در نظر بگیریم، طرح ارتقای دانش حقوق مالیه را در این راستا اجرایی می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه بیشتر پرونده‌هایی که برای مدیران ما تشکیل می‌شود و سرو کارشان با دستگاه‌های نظارتی می‌افتد مربوط به برداشت نادرست از قوانین است، خوانش قوانین هم یک تخصص است، اینکه منظور قوانین چه بوده است، افزود: البته نمی‌شود انکار کرد که یکی از آسیب‌های ما خود قوانین هستند، بخشی را حق می‌دهیم به مدیران که قوانین ما آنطور که باید دقیق و شفاف نیست.

رئیس دیوان محاسبات کشور یادآور شد: در بخش سیاست هدایتگرانه این نهاد، مشاوره دادن به مدیران در حین اقدام و عمل را پیگیری می‌کنیم.

۹۷ درصد مدیران ما انسان‌های باشرف و پاکدستی هستند

آذر با اشاره به اینکه محاسبات و بررسی‌های ما نشان می‌دهد ۹۷ درصد مدیران ما انسان‌های باشرف و پاکدستی هستند، مگر سه تا ۴ درصد، اظهار داشت: در زمان طاغوت ۹۵ درصد فاسد بودند و ۵ درصد آدم‌های پاکدستی بودند، اما به گونه‌ای تبلیغ می‌کردند که این ۵۶ درصد آن ۹۵ درصد را پوشش می‌داد.

وی با بیان اینکه البته قرار نیست یک ریال از بیت المال هدر برود، تصریح کرد: سعی کرده ایم این مسائل در دیوان محاسبات جاری شود که بخش پیشگیری بیشتر باشد. با این نگاه به سلامت اداری دستگاه‌ها و مدیران به پیش می‌رویم و دوره‌های آموزشی و پیشگیری برقرار می‌شود.

لرستان در بخش بودجه‌ای یکی از استان‌های پاک است

رئیس دیوان محاسبات کشور با تاکید بر اینکه این حرف را از زبان رئیس دیوان محسابات می‌شنوید که تعارف ندارد و بر اساس مدارک صحبت می‌کند؛ لرستان در بخش بودجه‌ای یکی از استان‌های پاک است، افزود: مطالبه مدیران استان این است که جسارت را از ما نگیرید، اما ما هم گله داریم که لرستان نسبت به استان‌های دیگر در جذب اعتبارات کند عمل کرده است. تخصیص اعتبار مربوط به ۹ ماه پیش است و پول هم آمده است، اما جذب نشده است. برای رضای خدا یک کمی آبرو بگذارید.

آذر ادامه داد: یک زمانی آدم اسلحه برمی دارد و می‌جنگد، شما آبرو بگذارید، اگر ما به خودمان اعتماد داریم و قوانین را رعایت می‌کنیم و نیت ما هم خدمت به مردم است و کاری برای لر‌ها می‌خواهیم بکنیم باید جسارت هم داشته باشیم.

وی خطاب به مدیران با بیان اینکه از پول‌ها استفاده حداکثری کنید و راهش هم این است که به موقع خرج کنید، تورم کشنده است و ارزش پول را دارد از بین می‌برد، لذا مدیر دلسوز باید در هزینه‌ها دقت کند، تصریح کرد: شرایط هزینه اعتبارات سیل ویژه است، شما مدیران نگران این موضوع هستید که نمی‌توانید ترک تشریفات داشته باشید، اما بدانید قانون اجازه داده است، من یک هیئت ویژه مربوط به پروژه‌های سیل و پرداخت خسارت‌ها در خدمت شما می‌گذارم، امضا نمی‌کنیم، اما مسئولیتش با خودم، شما نگران نباشید و قانون را اجرا کنید و اجازه ندهید اعتبارات از دست برود.

کارمند دولتی که ۷۰ ملک را به نام خود و خانواده اش سند زد

رئیس دیوان محاسبات کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از معضلات ما این است که نمی‌دانیم حکومت ما چقدر دارایی دارد، گفت: یک کارمند دولتی ما ۷۰ ملک را سند به نام خود کرده و فروخته است، بعد رفته ایم دیده ایم این‌ها همان اموالی بوده که دولت برای آن‌ها سند و مدرک تهیه و صادر نکرده است. این ۷۰ ملک را برای خانم و دختر و دایی خود سند زده است و ما بعد از ۴ سال متوجه شدیم. باید این اموال بدون سند شناسایی و ثبت شود.

آذر با بیان اینکه استان لرستان هم در رده متوسط است در این زمینه و باید کارگروه ویژه‌ای در این حوزه تشکیل شود، تصریح کرد: در بخش اختلاس‌ها و اینگونه تخلفات لرستان جزو استان‌های پاک است، اما همچنان یکی از نقاط ضعف در ادارات ما ضعف در کنترل‌های داخلی است.

وی با تاکید بر اینکه همچنان گزارشات مستندی راجع به فاکتور سازی در ادارات لرستان گاهی به نیت خیر داریم، این جرم محسوب می‌شود، افزود: مثلا در مورد کارانه و پاداش کارمندان این فاکتورسازی‌ها شده است.

رئیس دیوان محاسبات کشور خاطرنشان کرد: لرستان در ارزیابی‌های کیفیتی علمی جزو بهترین استان‌ها است و بهترین کارشناس‌ها را دارد.

تخلفات مسئولان لرستان خارج از حوزه رسیدگی دیوان محاسبات است

 عادل آذر ظهر اظهار داشت: شورای اداری لرستان در راستای تبیین مأموریت‌های دیوان محاسبات در بحث پاسداری از بیت‌المال و نظارت پیشگیرانه تشکیل شده‌بود و مواردی را در این شورا تببین کردیم.

وی افزود: یکی از چالش‌های جدی نظام اداری، مالی و عمومی کشور ما ابهام در قوانین بوده که سازوکار آن این است که مدیران و کارشناسان دستگاه‌های اجرایی در دوره‌های آموزشی‌ای که توسط دیوان محاسبات در خصوص ارتقای دانش مالی و حقوقی طراحی‌شده، شرکت کنند.

رئیس دیوان محاسبات کشور در رابطه با اعتبارات دولت در مناطق سیل‌زده عنوان کرد: راهکار ما این است که یک هیئت ویژه حسابرسی مربوط به سرعت‌بخشی به پروژه‌های این مناطق تشکیل شود، این با پروژه‌های اولویت‌دار دیگری که درسایر مناطق استان است منافاتی ندارد؛ هم‌چنین پروژه‌های مربوط به سیل که از محل مدیریت بحران و اعتبارات مناطق سیل‌خیز است اختصاص پیدا کند و اعتبار خوبی نیز تاکنون اختصاص پیدا کرده‌است.

وی با بیان اینکه استاندار و مسئولان لرستان مشکلات پروژه‌ها را مطرح کنند و برای آن‌ها تصمیم‌گیری شود، بیان کرد: من هم ضامن هستم. اگر استاندار، مدیران اجرایی و نمایندگان مناطق تصمیم را تأیید کنند که مبالغ در مسیر درست هزینه می‌شود، اما گرفتای ترک تشریفات یا مناقصه دارد، راهکار را پیدا و اجرا کنند.

آذر در بخشی دیگر از سخنان خود در رابطه با تخلفات برخی از مسئولان لرستان گفت: این مواردی بوده که دادگستری این استان ورود کرده و خارج از حوزه رسیدگی دیوان محاسبات است.

رئیس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه این تخلفات خارج از حوزه رسیدگی دیوان محاسبات بوده و در نهاد‌های عمومی غیردولتی رخ داده‌است، خاطرنشان کرد: روند خوبی در رابطه با این موضوع پیش می‌رود.

آذر با اشاره به اینکه توصیه می‌کنم که در فضای غبارآلود به کسی ظلم نشود و آبروی کسی نیز بی‌جهت از بین نرود، اظهار داشت: استان لرستان از نظر سلامت مالی و اداری که حوزه رسیدگی بودجه‌ای بوده یکی از پاک‌ترین استان‌های ماست.

تشکیل هیئت ویژه سرعت بخشی به پروژه‌های لرستان ازسوی دیوان محاسبات

رئیس دیوان محاسبات کشور از تشکیل هیئت ویژه سرعت‌بخشی به پروژه‌های لرستان از سوی دیوان محاسبات خبر داد.

او با اشاره به اینکه در جلسه شورای اداری لرستان مسائلی مطرح شد در حوزه مشکلات قانونی و کند بودن روند پروژه ها به ویژه موانع در حوزه برگزاری مناقصه ها و مزایده ها اظهار داشت: همچنین در رابطه با فاصله بین تخصیص تا جذب اعتبارات مسائل مطرح شد.

وی با بیان اینکه راهکاری که به ذهنمان رسید این بود که هیئت ویژه سرعت بخشی به پروژه های مناطق سیل زده تشکیل شود، تصریح کرد: این هیئت منافاتی ندارد و پروژه های اولویت دار دیگر استان نیز در این هیئت می تواند بررسی شود.

رئیس دیوان محاسبات کشور خاطرنشان کرد: پروژه های مربوط به سیل در این هیئت مطرح می شود و مدیران مشکلات را مطرح کنند و تصمیم گیری می شود، من هم ضامن این تصمیمات هستم.

آذر یادآور شد: اگر مدیران و نمایندگان مناطق یک تصمیم را در این هیئت تایید کنند و در مسیر درست برود پذیرفته می شود. در عین حال راهکار مشکلات پروژه های دچار مسئله هم در این هیئت پیدا شود.

انتهای پیام/پ

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.