باشعور با اشاره به اینکه عدهای از ناشران کم فروش و عده دیگر پرفروش هستند، اظهار داشت: اگر ناشران برای چاپ کتاب انرژی بگذارند و تبلیغات مفیدی انجام دهند، سبب پر رونقی کارشان میشود. مثلا چاپ کتاب با عنوان دانشگاهی سبب رونق کار ناشران میشود و ممکن هست کتابهای عمومی به فروش نرسد و گریبانگیر ناشر شود.
مدیر مسئول نشر تایماز در خصوص اینکه یک ناشر حرفهای سالانه چه میزان کتاب منتشر میکند، گفت: یک ناشر حرفهای سالانه بالای ۶۰ تا ۱۰۰ عنوان کتاب منتشر میکند. ناشری که کتاب دانشگاهی چاپ میکند؛ به دلیل اینکه این کتابها پر فروش هستند کارش رونق دارد و به چاپ مجدد می رسد.
با شعور با اشاره به اینکه تعداد ناشران با گرفتن مجوز نشر روز به روز در حال افزایش است، گفت: متاسفانه سالها با ناشرانی آشنا بودم که سطح سواد علمی آنها زیر دیپلم است. ناشران زیادی هستند که با گرفتن مجوز نشر یا کار نمیکنند یا فعالیت بسیار محدودی دارند؛ چرا که هدف اصلی آنها گرفتن کاغذ دولتی و زینک است.
وی افزود: ناشران حرفهای و کاربلد با زحمت فراوان به دنبال نویسندگان و مترجمان خوب هستند و با بینش خود کارشان را از کشوری به بین المللی ارتقا میدهند.
با شعور در خصوص راه حذف ناشرنماها گفت: افزایش قیمت کاغذ و کتاب باعث حذف بسیاری از ناشرنماها شده است. ناشرنماها ایده کاری مفیدی ندارند و فقط به دنبال سود از فعالیت خود در نشر هستند. وزارت ارشاد با بررسی تعداد چاپ، تیراژ کتاب و میزان فعالیت، ناشران واقعی را به راحتی تشخیص میدهد.
انتهای پیام/