سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس قوه قضاییه:

قاضی باید از هر جهت تامین باشد/ ضرورت تحول سازمان قضایی کشور منطبق با الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت


رئیس قوه قضاییه بر ضرورت تحول سازمان قضایی کشور منطبق با الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت تاکید کرد.


به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جلسه هیات عمومی دیوان عالی کشور، مباحث این جلسات را به عنوان یک دکترین، قابل توجه دانست و تصریح کرد: باید ظرفیت دیوان عالی کشور احیا و به اجرای صحیح قانون در محاکم و حسن جریان امور کمک کند.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت اثربخش ساختن ساز و کار‌های نظارتی دیوان عالی کشور، افزود: آیین نامه مشخص، مصوب و کارآمدی برای جلسات هیات عمومی دیوان عالی کشور باید تهیه شود.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم موضوع شناسی و واژه شناسی توسط قضات، این امر را از پشتوانه‌های مهم کار قضایی دانست و اظهار کرد: داشتن اتاق فکر برای بهره مندی از نظرات حقوقی و مدیریتی بسیار موثر است که به همین منظور در معاونت حقوقی قوه قضاییه کارگروه‌های حقوقی و قضایی را افزایش داده ایم و عمده اعضای آن‌ها نیز قضات مجربی هستند که سوابق مدیریتی نیز دارند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با تاکید بر ضرورت جزم علمی، عزم عملی و هزم و دوراندیشی در امور، خاطرنشان کرد: تغییرات و تحول در سازمان قضایی کشور و طراحی یک قالب متناسب و منطبق با الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است، برای رسیدن به تراز قضای اسلامی و قضای امیرالمومنین (ع) امری بسیار ضروری است.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش هر سه قوه در جهت تنقیح قوانین، این امر را برای تقارب آرا بسیار ضروری دانست و تصریح کرد: کارورزی و کارآموزی برای قضات اهمیت زیادی دارد، زیرا مهارت داشتن، غیر از دانش است. مهارت یابی نیازمند نوعی ورزیدگی است که باید در میدان کار اتفاق بیفتد.

رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به پرونده‌های موضوع ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری، از قضات دیوان عالی خواست که با یک کار جهادی، رسیدگی به این پرونده‌ها را روزآمد کنند و با تاکید بر لزوم بازنگاه در نوع اعاده دادرسی در قوانین اظهار کرد: اعاده دادرسی از حقوق اصحاب دعوا و برای تضمین حقوق مردم است، اما باید ضابطه و حد یقف داشته باشد. بر همین اساس اخیرا کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس که اعضای آن عمدتا روحیه و انگیزه کمک به دستگاه قضایی را دارند، موضوع اعاده دادرسی و ماده ۴۷۷ را به عنوان بسته کامل مورد بررسی قرار داده اند. دیوان عالی هم در قالب یک کارگروه می‌تواند روی این موضوع کار کند تا ما کار کارشناسی متقنی را از طریق دیوان در این زمینه دنبال کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به ضرورت رعایت شان و منزلت قضایی، فصل کرامت قاضی در دستورالعمل کرامت را در دست تهیه اعلام کرد و گفت: از نظر ما باید دست قاضی شجاع نفوذناپذیر که فقط خدا و قانون را می‌بیند و بدون توجه به اصحاب ثروت و قدرت بر مبنای حق و عدل رای می‌دهد، در مقابل همه مردم بالا برد و او را مورد تشویق قرار داد. این قضات به عنوان چهره‌های ماندگاری که عدالت را نهادینه می‌کنند باید به مردم معرفی شوند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با تاکید بر لزوم ارائه پیشنهادات لازم از سوی دیوان عالی کشور برای اصلاح نواقص ساختاری یا رفتاری در آرای محاکم، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما آن است که شخص قاضی محترم که محور دستگاه قضایی است، از هر جهت تامین شود.

آحجت الاسلام والمسلمین  رئیسی همچنین از صداوسیما خواست که برخی جلسات هیات عمومی دیوان عالی کشور را برای اطلاع مردم و صاحبنظران از آرای وحدت رویه به ویژه از شبکه چهارم سیما که عمده برنامه‌های آن علمی و کارشناسی است، پخش کند.

براساس این گزارش، در پایان این نشست از چهارتن از قضات دیوان عالی کشور که ۵۸ سال سابقه کار قضایی دارند، با حضور رئیس قوه قضاییه، رئیس دیوان عالی کشور و دادستان کل کشور تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/

برچسب ها: دادگاه ، قوه قضائیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۰۳ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
دوسال ۶۴۰۰ جوون این مرز و بوم بلاتکلیفن
بااینکه تمام مراحل جذب ازمون کادر اداری قوه قضاییه رو پشت سرگذاشتن ولی هنوز شروع بکار نکردن
خب ابن عدم تمکین از قانون رو چرا پیگیری نمیکنید
ناشناس
۲۲:۲۸ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
به نظرم اگه قاضی را تامین کنند، خیلی از مشکلات قوه قضاییه حل می شه.
ناشناس
۲۰:۵۸ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
آقای رییسی در کشور ما کدام حقوق بگیر تامین است که حالا شما میگید قاضی باید تامین باشد البته حقوق قاضی ها خیلی بیشتر از کارمندان دیگر است
ناشناس
۲۰:۲۴ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
سید فقط به بانکها دستور بدهید برای دریافت اقساط کارمزد نگیرند که این سوختن دارد
ناشناس
۱۹:۵۰ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
خوب گفتی
مستضعف
۱۹:۳۷ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
انشاالله همه مردم تامین باشند..
منتظران ۱۴۰۰
۱۹:۰۲ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
سلام , من حکم قطعی دیوان عدالت اداری علیه وزارت نفت دارم چرا اجرا نمیکنن ????????????با وجودی که دوبار درخواست اجرای احکام از مقام عالی دیوان عدالت اداری داشتم , شکایت ۳ سال طول کشیده بعد طرف شکایت با وجودی که محکوم شده مسخره بگیره رای دادگاه اجرا نکنه وزارت میگه شرکت ملی نفت,ملی نفت میگه شرکت مبدا ,شرکت مبدا میگه وزارت باز این چرخه تکرار بشه
سوگل
۱۸:۱۹ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
اختلاسگران محاکمه شوند
ناشناس
۱۸:۰۹ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
والله تو یه مملکت اسلامی زندگی می کنیم من شاکی خانواده بودم یه ادمی که اصلا دادگاه نرفته بودم خانواده زنم برام دعوای ساختگی برای ابتدا دادگاه وشورا ونفوذ و شاهد پولکی درست کردند اول بیا زنت که یازده سال زندگی کردم بیا طلاق بده وگرنه تومتهمی که ورود غیر قانونی به منزل وکتک کاری وتخریب و...دو تا شکایت برام نوشتند فامیل من را واسطه کردند بیا طلاق بده با یه بچه مهریه واینا را می بخشیم واون شکایت را هم رضایت می دهیم از اون طرف یه پیرمرد را اماده کردند ۳۵ میلیون ازش برادر زن شیشه ای غرض گرفته که خواهر جوانش که شوهر داره زن اون بشه بعد با این ترفند ما رفتیم طلاق دادیم بعد پیرمرده گفت نمی خوام وقبول نکرد وبعد به ما دروغ گفت زندگی ما را از هم پاشید ودوباره رفت اون یکی شکایت را اعلم کرد دادگاه هم گفت ۳ ساونیم زندانی داری اگر رضایت شاکی بیاری همین الان ازادی وخانواده زنم از من ادعای ۳۵ میلیون پول کردند وما هم نداشتیم من که تو تهران یه کارگر بدون بیمه وازاد طبق اسناد که الان مشغولم من را دو ماه انداختند زندان الکی اقا ادعای ۳۵ میلیون می کنه خانواده من رفتند ۲۵ میلیون برا برا در زنم غرص کردند تا رضایت داده ومن را سابقه دار کردند وبدهکار و زندگیم نیز ازهم پاشید