وی از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی تولید پنبه خبر داد و افزود: با وجود افزایش ۱۵ درصدی سطح زیر کشت انتظار داریم که ۲۰۰ هزار تن وش پنبه برداشت و حدود ۶۰ هزار تن پنبه تصفیه شده تولید شود.
کاویانی با اشاره به اینکه سالانه صنایع نساجی در حالت عادی ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن پنبه استفاده میکند، بیان کرد: اگرچه ظرفیت صنایع نساجی بیش از این رقم است، اما واردات رسمی و چمدانی پارچه و لباس در چند سال اخیر بر صنعت نساجی تاثیر سو گذاشت.
مدیر عامل صندوق پنبه ادامه داد: امسال در صورت تحقق تولید ۶۰ هزار تن پنبه تصفیه شده، رقمی حدود ۵۰ تا ۶۰ هزارتن نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود.
وی درباره آخرین وضعیت واردات پنبه در سال ۹۸ گفت: بنابر آمار چهار ماهه گمرک، ۴ هزار تن پنبه از کشورهای هندوستان، تاجیکستان و ازبکستان وارد کشور شده است.
بیشتر بخوانید: افزایش ۱۵ درصدی تولید پنبه در راه است/سطح زیر کشت پنبه به ۸۰ هزار هکتار میرسد
کاویانی درباره اینکه آیا امکان خوداتکایی تولید پنبه در کشور وجود دارد، افزود: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد که سطح زیر کشت پنبه در دامنه ۸۰ تا ۸۵ هزار هکتار بماند، اما در مقابل عملکرد تولید را به ۴ تا ۵ تن در هکتار افزایش دهد که در صورت تحقق این امر خودکفایی پنبه دور از انتظار نیست.
این مقام مسئول توزیع بذور پرمحصول میان کشاورزان، استفاده از تکنولوژی مناسب و قیمت مناسب محصول را از جمله عوامل افزایش تولید پنبه اعلام کرد و گفت: هم اکنون قیمت بالای برنج در استانهای شمالی مانع کشت پنبه شده است، از این رو تا زمانیکه تکنولوژی کامل نشود، نباید انتظار خودکفایی محصول را داشت. گرچه سابقه تولید ۳۰۰ هزار تن پنبه و صادرات ۱۰۰ هزار تن پنبه تنها از استان گلستان را داشتیم.
کاویانی در پایان با اشاره به اینکه قیمت تضمینی پنبه جوابگوی هزینه کشاورزان نیست، تصریح کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو وش پنبه ۳ هزار و ۶۰۰ تومان است، در حالیکه انتظار داریم هر کیلو وش حداقل با نرخ ۷ تا ۸ هزار تومان از کشاورزان خریداری شود.
انتهای پیام/
پنبه خرج زیادی بر می داره با تشکر
دوستان من برای کار تولیدی ام نیاز به پنبه دارم،واینکه فروشنده ثابت میخوام با قیمت مناسب،ممنون میشم راهنمایی کنید،میخوام مستقیما از تولیدکننده تهیه کنم بدون واسطه.