بنا به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، نامزدهای اصلی ریاست جمهوری از حزب دموکرات با این عقیده مردم آمریکا همسو هستند. اکثر نامزدهای دموکرات در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا وعده بازگشت به برجام را در صورت پیروزی در انتخابات مطرح کردند.
جو بایدن، کاملا هریس، برنی سندرز، الیزابت وارن، پیت بودجج، بتو اورک نامزدهای دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ هستند که همگی معتقدند ترامپ با خروج از توافق هستهای ایران به منافع و اعتبار آمریکا ضربه زده است و با توجه به اینکه ایران به این توافق پایبند بوده اقدام ترامپ تبدیل به دلیلی برای ایران برای از سرگیری فعالیتهای هستهای شده که (به ادعای نیویورک تایمز) بر اساس برجام ممنوع شده بود.
روزنامه نیویورک تایمز در ادامه نوشت ترامپ با خروج از برجام نه تنها اعتماد ایران به آمریکا برای پایبندی به تعهداتش را از بین برد بلکه باعث شد ایران فعالیتهایش را به دلیل آشفتگیهایی که ترامپ مسبب آن است، از سر بگیرد.
بایدن در سخنانی در ماه جولای گفت در صورت پیروزی در انتخابات به توافق هستهای برمی گردد و با کمک متحدان خود برای بسط و تقویت آن تلاش میکند.
سناتور وارن نیز اعلام کرد: توافق هستهای ایران آغاز یا پایان کار نیست. ما زمان و اهرم را در اختیار داریم و اگر درباره نحوه بکارگیری آن هوشمندانه عمل کنیم، دیپلماسی به نحوی موفقیت آمیزی جواب خواهد داد.
این سناتور دموکرات تاکید کرد در صورتی که ایران حاضر به بازگشت به تعهداتش تحت برجام نباشد یک دیپلماسی محکم و نظامند از سوی او دنبال خواهد شد تا مذاکره بین دو کشور آنها را به سوی بازگشت به برجام سوق دهد. سناتور وارن یادآور شد دیپلماسی تنها راهکار این مشکل است و هیچ راه حل نظامی برای این مسئله وجود ندارد.
اورک دیگر نماینده دموکرات نظری دوگانه در این باره دارد. او از یک سو ترامپ را مقصر افزایش تنش نظامی در خلیج فارس میداند و در عین حال مدعی است آنچه «رفتارهای تهاجمی ایران» خوانده است، نمیتواند فاقد کنترل یا مجازات بماند.
نیویورک تایمز در ادامه به نقل از سناتور سندرز نوشت: دستیابی به توافقی با تقاضای بیشتر از ایران، واشنگتن را وادار میکند تا تحریمهای بیشتری را کاهش داده و انگیزههای بیشتری را به ایران بدهد و در عین حال باید اذعان کند که ایران تنها «عامل مشکلساز» در خاورمیانه نیست. سندرز میگوید: دشوار خواهد بود تا ایران و اروپا را متقاعد کرد که واشنگتن اینبار به تعهدات خود پایبند میماند. ما باید با این تضمین شروع کنیم که سیاست خارجی ما بر پایه یک توافق سیاسی واقعی و بادوام خواهد بود.
بیشتر دموکراتها مدعی هستند آماده ارتباط مستقیم با سران ایران است و سناتور سندرز گفتند در صورتی که مذاکره بهترین راهکار برای رسیدن به توافق باشد حاضر است با آنان دیدار کند.
بوکر تاکید کرد در هر مذاکرهای باید اهداف به طور شفاف بیان شود و حسن نیت طرفین برای مذاکره باید به اثبات برسد. نیویورک تایمز در ادامه یادآور شد مقامات ایران و اروپا هفته گذشته نشستی را با موضوع برجام در وین برگزار کردند این در حالی است که آمریکا محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران را در فهرست تحریم خود قرار داد و بدین ترتیب ارتباط دیپلماتیک را با ایران دشوارتر کرد.
نیویورک تایمز یادآور شد در زمان انتخابات آمریکا شرایط میتواند کاملا تغییر کند، زیرا موضع تند رئیس جمهور این کشور با استقبالی در میان رای دهندگان دموکرات و مستقل روبرو نخواهد شد. زیرا این رای دهندگان به دنبال اجتناب از درگیر نظامی هستند. لازم است نامزدهای دموکرات رای دهندگان آمریکایی را متقاعد کنند تا راهکار بهتری در این زمینه دارند.
انتهای پیام/