چهارآیین گفت: با توجه به افزایش هزینه های تولید و ازدیاد تلفات، دولت موضع خود در برابر مرغداران را تغییر داد که این امر منجر به عرضه مرغ با نرخ منطقی شد.
وی افزود: اگرچه قیمت مرغ در برخی خرده فروشیها به ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان رسیده بود، اما هم اکنون به سبب تعامل دولت با مرغداران این نرخ کاهش پیدا کرده است.
چهار آیین با اشاره به اینکه برخورد قهر آمیز دولت با تولیدکنندگان منجر به نوسان قیمت مرغ در برخی خرده فروشیها شد، بیان کرد: این در حالی است که دولت به سبب افزایش هزینههای تولید، ازدیاد تلفات و کاهش کیفیت نهادههای دامی موضع خود را تغییر داد.
عضو کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه الزامات اقتصادی در بازارهای رقابتی هیچ نسبتی با ایجاد فضای تهدید و اجبار ندارد، گفت: هم اکنون با تعامل میان دولت و مرغداران، بازار مرغ به آرامش رسیده است به طوریکه تولیدکنندگان مرغ تولیدی خود را با نرخ منطقی در بازار عرضه میکنند.
بیشتر بخوانید: بیماری نیوکاسل، قیمت مرغ را افزایش داد/حداکثر نرخ هر کیلو مرغ در خرده فروشیها ۱۵ هزار تومان
وی ادامه داد: با وجود آنکه فروش مرغ با نرخ بالاتر از ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اجحاف در حق مصرف کنندگان است، از این رو سازمان حمایت باید برخورد جدی با مرغداران داشته باشد.
چهار آیین قیمت مرغ در بازار را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی میشود که قیمت مرغ تا ۱۵ شهریورنوسان چندانی نداشته باشد.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی مکانیزم عرضه و تقاضا را عامل اصلی تعیین کننده قیمت دانست و افزود: با تعامل دولت با مرغداران پیش بینی میشود که انگیزه تولیدکنندگان برای جوجه ریزی افزایش یابد، این در حالی است که ادامه رفتار قهر آمیز به سبب کاهش جوجه ریزی منجر به کمبود عرضه مرغ در ماههای آتی میشود.
وی نرخ مصوب هر کیلو ذرت را یک هزار و ۳۵۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با وجود تعدیل قیمت نهادههای دامی، نرخ ذرت و کنجاله سویا اختلاف چندانی با قیمت مصوب در بازار ندارد.
چهار آیین در پایان با انتقاد از افزایش قیمت ریز مغذیها و واکسنها در بازار تصریح کرد: با توجه به نوسان شدید ریزمغذیها و واکسن از مسئولان امر انتظار میرود که تدابیری برای رفع این بحران بیندیشند چرا که نوسان شدید قیمت بر افزایش هزینههای تولید تاثیر بسزایی دارد.
انتهای پیام/