وی افزود: این اپرا نمایش نقطه عطفی در جهان نمایشی ماست؛ به رغم اینکه برخی از نویسندگان و کارگردانها سعی کردند از امتیازات و ویژگیهای تعزیه استفاده کنند اما غالباً به فرم توجه داشته و آنچه که در خود زبان تعزیه بود را به طور مستقیم استفاده نمیکردند.
غریب پور با اشاره به اینکه سعی کرده است نشان دهد در اپرا نمایش «عاشورا» اندیشه دراماتیک وجود دارد و آوازخوانیها و لحنها آگاهانه و بر اساس تجربه اجرا شده است، بیان کرد: از نظر ساختاری سعی کردم شخصیت محتشم کاشانی را در حالتی نشان دهم که از تونل زمان عبور و با مرثیه «باز این چه شور است که در خلق عالم است» وارد تاریخ عاشورا می شود. در واقع عملاً محتشم کاشانی همرزم یاران امام حسین (ع) می شود؛ بنابراین ساختار نمایش هم مدرن و هم بر اساس ساختار سنتی ایرانی است.
این کارگردان در خصوص عوامل حاضر در اپرا نمایش «عاشورا» گفت: در این اپرا، خوانندههایی که امروز شهرت ملی و بین المللی دارند مانند محمد معتمدی، رضا صادقی، مصطفی محمودی و مهدی امامی حضور خواهند داشت. متن آن نیز توسط بهزاد عبدی نوشته شده است. ملودیها نیز تحت تاثیر نوحه خوانیها و تعزیه ساخته شده و از آثاری است که در خارج از ایران به کرّات به اجرا در آمده است.
غریب پور در پایان خاطرنشان کرد: اجرای اپرا نمایش «عاشورا» از ۱۳ شهریور آغاز میشود. به دلیل اینکه نمایش در قالب رپرتوار است، مدت محدودی به اجرای عمومی آن خواهیم پرداخت. هر اجرایی محدودیت دارد و ما به صورت طولانی مدت آثار را اجرا نمیکنیم. پس از آن اپرای «حافظ» را با صدای علیرضا قربانی و آهنگسازی امیر پورخلجی روی صحنه خواهیم برد.
انتهای پیام/