سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرپرست سازمان توسعه تجارت خبر داد؛

صادرات غیرنفتی در ۳ ماهه ابتدایی امسال به ۴۰ میلیون تن رسید

مودودی گفت: صادرات غیرنفتی از ۲۷ میلیون تن در پارسال به ۴۰ تن صادرات در ۳ ماهه نخست سال ۹۸ در کشور صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در همایش آشنایی با فرصت های سرمایه گذاری و تجارت در سوریه، گفت: این همایش با هدف بررسی راهکارهای افزایش مبادلات تجاری و گسترش روابط اقتصادی ۲ کشور برگزار می‌شود.

او ادامه داد: با توجه به فراهم‌ شدن فضای مثبت جهت فعالیت در بازار سوریه و امنیت قابل قبول در این کشور، حضور تجار و سرمایه‌گذاران ایرانی در بازار سوریه و استفاده از فرصت‌های موجود، از اهمیت بالایی برخوردار است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران افزود: روابط ما با کشور سوریه قدمتی تاریخی و قدیمی دارد، به هرحال در سال های گذشته اتفاقات مثبتی در زمینه تجارت میان ۲ کشور افتاد.


بیشتر بخوانید: محصولات فرهنگی در سبد تجاری سازی قرار گرفت


مودودی تصریح کرد: سوریه تلخی ها و ناکامی های زیادی را تجربه کرد اما کشور ایران در کنار ملت بزرگ سوریه ماند و با تمام وجود کمک کرد، به طوری که یکی از افتخارات ما ایستادگی در مقابل توطئه های این کشور بود.

وی ادامه داد :کشور سوریه امروز می تواند منشا تجارت با کشور ما باشد و ما از این فرصت و فضای به وجود آمده نهایت استقبال را می کنیم.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران بیان کرد: ایران نیازهای کشور سوریه را تامین می کند، یکی از بحث های ما هم بازسازی این کشور است که امروز با همکاری در زمینه تجارت میان دوکشور زمینه رشد و شکوفایی میان ایران و سوریه فراهم می شود.

مودودی گفت: خوشبختانه بیش از نیم میلیارد دلار صادرات با کشور سوریه داشتیم که متاسفانه با تحریم های ظالمانه این عدد کاهش پیداکرد، اما آمارهای تجارت خارجی ما شاخص های موثری را نشان داده که توانسته ایم در بخش صادرات حرف برای گفتن داشته باشیم.

وی ادامه داد: همچنین امار‌های رسمی نشان می‌دهد که ۱۱ نیم میلیارد دلار صادرات داشته ایم به طوری که از ۲۷ میلیون تن صادرات در سال گذشته به ۴۰ تن صادرات در ۳ ماهه سال ۹۸ در کشور صورت گرفته است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: سوریه به هرحال نیازمند بسیاری از توجهات بخصوص از سوی کشورمان است و این فرصت تجارت و سرمایه گذاری می‌تواند نقش خوبی را میان دو کشور فراهم کند.
 
مودودی در جمع خبرنگاران، گفت: کشور سوریه دوره بازسازی خود را آغاز کرده و در بخش‌هایی مانند ساخت جاده و نیروگاه و در بخش صنایع نیاز به بازسازی دارد به طوری که همه این‌ها فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذاران کشور است.

وی ادامه داد: در زمان‌های گذشته کشور سوریه نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار از دنیا واردات داشته است به طوری که واردات این کشور در اثر جنگ‌های رخ داده تقریبا به مرز ۸ میلیارد دلار رسیده است.

سرپرست سازمان توسعه و تجارت تصریح کرد: البته در گذشته در برهه‌ای از زمان تا مرز نیم میلیارد دلار صادرات به سوریه داشتیم، اما این رقم سال گذشته به حدود ۱۶۸ میلیون دلار کاهش یافت.

مودودی افزود: همه چیز به توافقات تجاری میان ایران و سوریه باز می‌گردد که اکنون در سطح تجارت آزاد آن را دنبال می‌کنیم به طوری که با توجه به ممنوعیت واردات برخی اقلام به ایران، سوریه خواسته که این کشور را از این قانون مستثنی کنیم؛ با توجه به اهمیتی که سوریه برای ایران دارد، می‌توانیم از این کشور به عنوان پایگاه خوب تجاری و سرمایه‌گذاری استفاده کنیم.

وی بیان کرد: سوریه اکنون جزء ۲۰ کشور اول شرکای تجاری ایران نیست، اما به دلیل پتانسیل در بازسازی می‌تواند به سرعت به فهرست ۱۰ کشور اول تجاری ایران تبدیل شود.

سرپرست سازمان توسعه و تجارت گفت: درواقع چشم‌انداز و سیاست ما حرکت به سمت خودکفایی است که تمام کشور‌های دنیا این علاقه را دارند.

مودودی گفت: امروزه واردات نشانه ضعف کشور نیست، مسئله اینجاست که سوری‌ها نمی‌خواهند مصرف کننده کالا‌های مصرفی کشور‌های دیگر باشند و می‌خواهند خودشان تولید کننده باشند و بنابراین این سیاست مانعی برای صادرات به سوریه نیست.

وی اضافه کرد: سازمان توسعه تجارت برنامه‌هایی از جمله اعزام هیئت‌های تجاری به سوریه دارد تا تجار خودشان از نزدیک فضای حاکم به سوریه را مشاهده و از امنیت آن مطمئن شوند؛ در حال حاضر قبول داریم که هنوز سوریه با امنیت کامل فاصله دارد، اما بخش‌های عمده‌ای از فضای سوریه برای سرمایه‌گذاری و جلب مشارکت بخش خصوصی ایران امن است.

انتهای پیام/
 

کاهش ۱۶۰ میلیون دلاری صادرات به کشور سوریه

برچسب ها: اخبار اقتصادی ، صنعت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.