سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

اختلاف معنادار نرخ مصوب مرغ با هزینه های تولید/ قیمت مرغ باید تابع سیستم عرضه و تقاضا باشد

حجت گفت: مرغداران با توجه به خرید نقدی نهاده‌های دامی و تاخیر ۳ ماهه کشتارگاه‌ها در بازپرداخت، با هزینه‌های پنهانی روبرو هستند.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه نرخ مصوب مرغ با هزینه‌های تولید اختلاف معناداری دارد، اظهار کرد: با توجه به خرید نقدی یا پیش خرید نهاده‌های تولید و تاخیر ۲ تا ۳ ماهه کشتارگاه‌ها در بازپرداخت هزینه مرغ، مرغداران با هزینه‌های پنهانی روبرو هستند که در قیمت تمام شده تولید لحاظ نمی‌شود.

وی اجرای نرخ مصوب ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومانی برای فروش هر کیلو مرغ گرم در بازار را منوط به پرداخت نقدی کشتارگاه‌ها دانست و افزود: با وجود آنکه تاخیر ۲ ماهه در پرداخت قیمت مرغ، ۶ درصد هزینه‌های تولید را افزایش می‌دهد، بنابراین از ستاد تنظیم بازار انتظار داریم نرخی را اعلام کند که برای مرغدار توجیه اقتصادی داشته باشد.

حجت ادامه داد: اگرچه ستاد تنظیم بازار نرخ مصوب هر کیلو مرغ از ابتدای امسال را ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام کرد، اما در ماه‌های اردیبهشت و خرداد، مرغداران به طور متوسط کمتر از این نرخ مرغ تولیدی خود را در بازار عرضه می‌کردند که این امر بدان معناست که خانوار‌ها در برخی ماه‌های سال کمتر از نرخ مصوب و برخی ماه‌ها بیش از نرخ مصوب، مرغ مورد نیاز خود را خریداری می‌کنند.


بیشتر بخوانید: ثبات نرخ مرغ در بازار ادامه دار شد/ اختلاف ۱۰ درصدی قیمت مصوب نهاده‌ها با بازار آزاد


عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر این مسئله که بازار مرغ همانند سایر کالاها باید تابع سیستم عرضه و تقاضا باشد، گفت: از مسئولان ستاد تنظیم بازار به عنوان مرجع قیمت گذاری انتظار می‌رود در مواقعی که نرخ مرغ کمتر از قیمت مصوب است، با پرداخت یارانه، زیان تولیدکنندگان را جبران کنند تا آنها بتوانند در زمانیکه ازدیاد تقاضا منجر به کمبود عرضه می شود، همچنان با نرخ مصوب اقدام به عرضه مرغ در بازار کنند.

وی ادامه داد: اگر مسئولان امر سیستم بازار تابع عرضه و تقاضا را قبول ندارند، جای این سوال مطرح است که چرا ستاد تنظیم بازار در مواقعی که قیمت مرغ با روند صعودی در بازار روبرو می شود به دنبال اجرای قیمت های ابلاغی هستند، اما در زمان کاهش قیمت به داد تولیدکننده نمی رسند؟

حجت در پایان با اشاره به اینکه روند افزایش قیمت تا پایان مرداد در بازار ادامه دارد، تصریح کرد: با توجه به تنش های گرمایی و کاهش وزن لاشه، افزایش تلفات ناشی از شیوع بیماری نیوکاسل و کمبود واکسن های با کیفیت و کشش بازار پیش بینی می شود که روند کنونی قیمت با نوسان ۵ درصدی در بازار استمرار یابد.

انتهای پیام/

تاخیر ۲ ماهه در پرداخت قیمت مرغ، ۶ درصد هزینه‌های تولید را افزایش داد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۱۱ ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
درست است موقع بالارفتن تابع بازار موقع موقع کسادی تعیین قیمت وخریدتضمینی