وی با اشاره به برنامههای مشترک همکاری در بخشهای مختلف صنعتی میان ایران آذربایجان، خاطر نشان کرد: توافقات انجام شده در صنایع خودروسازی و تولیدات قطعات خودرو، تولید دارو، ایجاد منطقه مشترک صنعتی و...، با اهتمام جدی طرفین میتوانند هر چه سریعتر عملیاتی شوند.
رحمانی تصریح کرد: با شناسایی و تامین گروههای کالایی هدف صادراتی طرفین و ورود بخش خصوصی، به افزایش بیش از پیش حجم مبادلات تجاری ایران و آذربایجان کمک کند.
وی گفت: ایران از موقعیت جغرافیایی و تجاری مناسبی برای برقراری مبادلات تجاری کریدور شمال_جنوب و اتصال کشورهای حاشیه دریای خزر به کشورهای حاشیه خلیج فارس و شمال آفریقا برخوردار است که میتوانیم در سایه همکاریهای چند جانبه، ظرفیتهای موجود را برای بهره مندی تجاری و صنعتی طرفین فعال کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران افزود: ایران آمادگی لازم را دارد تا با ایجاد طرحهای مشترک صنعتی سطح همکاریهای خود را با کشور آذربایجان توسعه دهد و در همین راستا از طرح خودرو سازی مشترک میان دو کشور به عنوان نماد همکاریهای اقتصادی طرفین یاد کرد.
رحمانی با اشاره به اقدامات طرف ایرانی در تسریع طرح ساخت مشترک انواع اتوبوس و کامیون میان دو کشور، گفت: در حوزه دارو سازی و صادرات داروهای تولیدی ایران، کشورمان دارای ظرفیتهای بسیار خوبی است که میتوانیم روی توسعه همکاریهای دو طرف در این زمینه اقدامات موثرتری انجام دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران با یادآوری توانمندیهای نیروی انسانی متخصص کشورمان برای برقراری همکاریهای لارم با تولید کنندگان آذربایجانی، گفت: برای پیشبرد اهداف توسعهای کشور آذربایجان در حوزه صنایع میتوانیم تجربیات و توانمندی نیروی انسانی متخصص ایرانی را با کشور آذربایجان و بخش صنعتی آن به اشتراک بگذاریم.
رحمانی همچنین به مصوبه الحاق ایران به اتحادیه کشورهای اورآسیا اشاره کرد و تصریح کرد: با توجه به عدم حضور کشور آذربایجان در این اتحادیه، میتوانیم در نقش شریک اقتصادی مطمئن به افزایش حجم همکاریهای اقتصادی چند جانبه طرفین کمک نماییم.
وزیر اقتصاد کشور آذربایجان نیز در این دیدار با اشاره به افزایش ۲.۲ برابری حجم مبادلات تجاری ایران و آذربایجان، گفت: ارتقاء سطح همکاریهای اقتصادی، تجاری و صنعتی دو طرف مورد استقبال ما نیز هست و در این خصوص تمام تلاش خود را بکار میبندیم.
شاهین مصطفی یف اظهار داشت: حجم همکاری صنعتی ۲ طرف بیش از ۳۴ درصد افزایش داشته و در همین راستا سرمایهگذاران دو طرف را برای مشارکت در توسعه صنعتی دو کشور تشویق میکنیم.
وی افزود: سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران به کشور آذربایجان، مبنای توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی دو کشور شده است و خوشبختانه گامهای خوبی هم برای توسعه همکاریها طی این مدت برداشته شده است.
وزیر اقتصاد آذربایجان تصریح کرد: روند همکاریهای طرفین به صورت فعالانه در حال توسعه است و حجم مبادلات تجاری دو کشور با رشد ۷۴ درصدی، در ۶ ماه اول سال ۲۰۱۹ شاهد جهش ۲.۲ برابری بوده است.
وی اعلام کرد: هم اکنون ۱۳۷۱ واحد صنعتی توسط ایرانیها در کشور آذربایجان راه اندازی شده و فعال هستند.
مصطفی یف گفت: برنامه ریزی لازم را برای صادرات تولیدات مشترک انجام داده ایم و به دنبال تامین زیر ساختهای لازم برای صادرات تولیدات ایرانی به کشورهای ثالث هستیم.
وی تاکید کرد: ارتقاء زیر ساختهای حمل و نقل و کاهش زمان انتقال محصولات صادراتی ایران مورد توجه ویژه ماست و با توافقات انجام شده، یکسان سازی تعرفههای گمرکی هم در دستور کار است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان این دیدار بر لزوم افزایش تبادل هیاتهای تجاری طرفین تاکید کرد و از وزیر اقتصاد کشور آذربایجان برای دیدار از نمایشگاه بین المللی ایران پلاست در شهریور ماه سال جاری دعوت به عمل آورد که مورد استقبال طرف آذربایجانی قرار گرفت.
انتهای پیام/