وی افزود: ما باید با توجه به دانش روز، فرهنگ کشور، تجربیات گذشتگان و دیگر ملتها در حوزه ازدواج برای ترویج این سنت در کشور تلاش کنیم.
ابتکار تصریح کرد: مسئولیت اصلی دستگاههای دولتی، مسئولین و موسسات خیریه تلاش برای فراهم کردن انتخابهای درست، آگاهانه و زدودن فرهنگ تجمل گرایانه در این امر است.
وی با بیان اینکه معاونت زنان و خانواده با توجه به مسئولیتهای خود در حوزه خانواده اقدامات مختلفی ازجمله تشکیل ستاد ملی زن و خانواده را انجام داده است، تاکید کرد: در این ستاد مصوبات مهمی با موضوع ازدواج اجرا و به شکل ابلاغیهای برای آموزشهای قبل و حین ازدواج به دستگاهها ابلاغ شد. این مصوبه اصلاحاتی در حوزه آموزشهای ازدواج داشته است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه بر اساس این مصوبه وزارت ورزش و بهداشت نیز آموزشهای بهداشتی، روان شناختی، حقوقی و آموزش مبانی شرعی را برعهده دارند و در حال اجرا است، گفت: تقاضای ما از دستگاههای مسئول این است که آموزشها و کیفیت آنها جدی گرفته شود.
وی افزود: از دو سال گذشته نیز طرحی با عنوان گفتوگوی ملی خانواده با همکاری تشکلها و دانشگاهها اجرا و مرحله اول آن در ۳۱ استان اجرا شده است.
ابتکار با بیان اینکه بر اساس این طرح وضعیت خانوادهها و مشکلات آنها با مشارکت دانشگاهیان و تشکلها ارزیابی میشود و با توجه به فرهنگ مناطق مختلف برای رفع آن برنامه ریزی میشود، ادامه داد: به علاوه موضوع دیگر مشارکت با آموزش و پرورش برای آموزش مهارتهای زندگی برای مربیان، اولیا و ردهای دانش آموزان است.
وی تصریح کرد: در این آموزشها نحوه تفکر خلاق، قدرت حل و فصل مشکلات، قدرت تعامل بین نسلی آموزش داده میشود.
ابتکار با بیان اینکه موضوع دیگر فضای مجازی است، تصریح کرد: این فضا تاثیرات مثبتی در جامعه دارد، اما باید آموزشهای لازم برای استفاده نوجوانان و جوانان از آن مدنظر قرار گیرد.
وی اظهار کرد: در موضوع گفتگوی بین نسلی به همراه تشکلها چارچوبی ایجاد شده و فرصت دادن به جوانان برای بیان دیدگاهها و نظرات آنها بسیار اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه مرحله دوم طرح ملی گفتگوی خانواده نیز به همراه انجمنهای تخصصی تشکلهای دانشجویی و جوانان پیش خواهیم برد و از تمامی این افراد برای طرح موضوع و فعالان در این زمینه دعوت به همکاری میکنیم.
وی با بیان اینکه مهارتهای ارتباطی برای کاهش خشونت و خلاءهای ارتباطی در خانوادهها ضروری است، ادامه داد: در کنار بررسی مشکلات خانواده و مشکلات اقتصادی یک محور مشترک از چالشهای خانوادهها به دست آمد و آن اختلال در ارتباط خانوادهها بود.
ابتکار بیان کرد: این موضوع ناشی از تحولات جامعه است و کیفیت و کمیت تعامل و گفتگوی خانوادهها دچار مشکل شده است.
وی با بیان اینکه در گذشته میزان گفتگوی خانوادهها حداقل ۲ ساعت در روز با حداقل ۱۵۰۰ کلمه بوده، اما امروزه این میزان به حدود ۲۰ دقیقه و کمتر از ۴۰۰ کلمه در روز رسیده است، ادامه داد: منشاء مشکلات خانوادههای امروزی نبود فرصت گفتوگو میان اعضای خانواده و درک عاطفی در این گفتوگوهاست.
انتهای پیام/