وی افزود: در ساعت ۱۸ روز گذشته آتش سوزی به صورت پراکنده در باغات حیدره شروع شد و متأسفانه به مراتع کشیده شد.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان ادامه داد: در عملیات مهار این آتش سوزی از توان NGOها و بسیج کمک گرفته شد و توانستیم آتش را در ساعت ۲۱:۳۰ مهار کنیم.
خزائی با بیان اینکه سال گذشته ۴۰ هکتار از مراتع استان دچار آتش سوزی شده بود، یادآور شد: سال گذشته بیشتر بارشها در اردیبهشت بود و چون ۱۵ اردیبهشت اجازه ورود دام به مراتع داده شد گیاهان یکساله مرتعی چرا شدند و در واقع مدیریت چرا و طبیعت تطبیق داشتند و کمتر آتش سوزی رخ داد.
وی عنوان کرد: امسال به دلیل اینکه بارشها در فروردین صورت گرفت و تا ۱۵ اردیبهشت که زمان ورود دام به مراتع بود، گیاهان مرتعی خشک شده و مانع چرای دام شده و شرایط برای ایجاد حریق مهیا شد.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان افزود: تمامی آتش سوزیهای مراتع استان همدان منشاء انسانی داشته و متأسفانه از چند نقطه شروع میشود که همین مسأله باعث سختی مهار آتش میشود.
خزائی با اشاره به اینکه متوسط ۱۰ ساله آتش سوزی مراتع استان همدان بیش از ۵۰۰ هکتار است، ادامه داد: مراتع درجه یک دچار حریق نشدهاند و بیشتر آتش سوزیها در حریم شهرها و حاشیه جادهها رخ داده است.
وی تأکید کرد: امسال بیشترین میزان آتش سوزی مراتع در شهرستان نهاوند با ۲۰ هکتار بوده و حتی در شهرستان فامنین که شهرستان سبز و بدون آتشسوزی بود چند مورد رخ داده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان از ایجاد ۱۰۰۰ هکتار جنگل در همدان خبرداد و گفت: با حضور وزیر جهاد کشاورزی در استان تصمیم بر ایجاد ۱۰۰۰ هکتار جنگل گرفته شد.
خزائی بیان کرد: به طور متوسط در هر شهرستان ۱۰۰ هکتار جنگلکاری انجام خواهد گرفت که البته ممکن است در برخی شهرستانها بیشتر نیز باشد.
وی ادامه داد: در شهرستان همدان ۳۰۰ جنگلکاری نهایی شده است که بخشی از آن در حوزه سد اکباتان و برای جلوگیری از فرسایش صورت خواهد گرفت و در گردنه اسدآباد ۲۰۰ هکتار در نظر گرفته شده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان با اشاره به اینکه نقشه کاشت درختان آماده شده است، گفت: جانماییها به سرعت صورت خواهد گرفت و از درختان جنگلی چند منظوره در این طرح استفاده خواهد شد.
خزائی با بیان اینکه برای ایجاد ۱۰۰۰ هکتار جنگل یک میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است، ادامه داد: تلاش ما این است که جنگل ایجاد شده چند منظوره باشد و در این جنگلکاری به دنبال مصرف آب نیستیم بلکه توسع جنگل بدون آب هدف است.
وی با اشاره به اینکه طرح جنگال کاری طی سند ۳ ساله استان اجرایی میشود، ادامه داد: بادام شیرین، بادامک، ارژن و بسیاری از گونههای جنگلی چند منظوره درنقاط مختلف استان همدان کاشته خواهد شد که این درختان علاوه براینکه برای فضای سبز مفید است در گردشگری و صنایع دستی نیز نقش خواهد داشت.
انتهای پیام/ب