سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار ناتو درباره خطر بروز رقابت تسلیحاتی بین آمریکا و روسیه

در پی پایان یافتن پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد میان آمریکا و روسیه، دبیرکل ناتو ضمن تکرار ادعای نقض این پیمان از سوی مسکو درباره خطر بروز رقابت تسلیحاتی هشدار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، در گفتگوی اختصاصی با این شبکه درباره خطر بروز رقابت تسلیحاتی جدید بین روسیه و آمریکا هشدار داد.

او درباره تصمیم اخیر ترامپ در خصوص معاهده هسته‌ای با روسیه گفت: آمریکا از معاهده هسته‌ای با روسیه خارج شد. با این اوصاف، خطر بروز رقابت تسلیحاتی جدید بین این دو کشور ظهور کرده است، اما ناتو می‌خواهد از بروز رقابت تسلیحاتی جدیدی جلوگیری کند. به همین علت است که ما به اقدام اخیر روسیه و استقرار موشک‌های جدید بالستیک میان‌برد در اروپا به گونه‌ای سنجیده و متوازن و تدافعی پاسخ خواهیم داد.

دبیرکل ناتو با تکرار ادعای نقض پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد از سوی روسیه گفت: باید اطمینان حاصل کنیم که بازدارندگی و توان تدافعی قابل اتکایی داریم. البته قصد نداریم در پاسخ به این اقدام روسیه که ناقض معاهده است، به استقرار موشک‌های هسته‌ای در اروپا مبادرت کنیم.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد که در سال ۱۹۸۷ میان میخائیل گورباچف، آخرین رهبر شوروی سابق، و رونالد ریگان، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، امضا شد، یک عامل بازدارنده در برابر جنگ هسته‌ای است. این پیمان تولید موشک‌های میان‌برد هسته‌ای و غیرهسته‌ای با برد بین ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر را منع کرد.

اوایل سال میلادی آمریکا و ناتو، روسیه را به نقض پیمان متهم کردند و مدعی شدند این کشور موشکی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای و با برد بیش از ۵۰۰ کیلومتر تولید کرده است. این در حالی است روسیه این ادعا را رد کرده است.

ترامپ گفت اگر روسیه تا دوم اوت (۱۱ مرداد) به مفاد این پیمان عمل نکند از این پیمان خارج خواهد شد. روسیه هم در واکنش به اقدام آمریکا، تمامی تعهدات مسکو در قبال این پیمان را به حالت تعلیق در آورد.

انتهای پیام/

برچسب ها: روسیه ، ناتو ، آمریکا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.