سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

قاچاق معکوس دام بلای جان نرخ گوشت / اختلاف ۳۰ درصدی قیمت گوشت به جیب دلالان می‌رود

نتایج بدست آمده از نوسانات بازار گوشت قرمز نشان می‌دهد که عامل اصلی افزایش نرخ گوشت، قاچاق دام به کشور‌های حاشیه‌ای است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آمار‌ها نشان می‌دهد در یک سال گذشته قیمت گوشت قرمز به سبب رشد چشمگیر قیمت، از سبد بسیاری از خانوار حذف شده است. این امر بدان معناست که تلاش‌های دولت برای کاهش قیمت چندان مثمر نبوده است. در اول مرداد امسال رئیس جمهور در جلسه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به گزارش‌های ارائه شده در مورد دام‌های وارداتی به کشور طی ماه‌های گذشته اشاره کرده و  گفت: در مقطعی بنابر شایعات مربوط به صادرات دام زنده از کشور قیمت گوشت افزایش یافت، اما با وجود اقدامات مناسبی که در زمینه واردات دام انجام شد قیمت گوشت هنوز متعادل نیست و بنابر اذعان وزیر جهاد کشاورزی حداقل ۳۰ درصد قیمت گوشت اضافه است که پس از مشخص شدن مشکل باید آن را حل کرد.

آخرین آمار مرکز آمار پیرامون تورم اقلام خوراکی نشان می‌دهد که قیمت گوشت گوسفند و گوساله در یک سال اخیر به ترتیب ۱۰۴ و ۱۱۹ درصد رشد داشته است این در حالی است که در هفتم خرداد امسال و با آغاز اوج گیری قیمت گوشت قرمز صادرات هر گونه دام زنده و گوشت گرم از کشور ممنوع و در دی ماه سال گذشته واردات دام زنده از رومانی و گوشت قرمز از سایر کشور‌ها به منظور تنظیم بازار آغاز شد.

بسیاری از مسئولان دلایل مختلفی برای افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار مطرح می‌کنند و معتقدند که متولیان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید از خروج دام جلوگیری کنند تا قیمت گوشت در بازار داخل به تعادل برسد.
بیشتر بخوانید: دامداران با مازاد انباشت دام در واحدها روبه‌رو هستند/ثبات قیمت دام زنده در عید قربان

حال به سراغ مسئولان ذیربط می‌رویم تا از آخرین جزئیات بازار گوشت قرمز و دلایل گرانی حداقل ۳۰ درصدی قیمت گوشت قرمز بنا به اذعان وزیر جهاد کشاورزی با خبر شویم.

حلقه‌های واسط تنها عامل گرانی گوشت در بازار/ عرضه مستقیم تنها راهکار کاهش فاصله قیمت گوشت از دامداری تا خرده فروشی

سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از فاصله چشم گیر قیمت گوشت از تولید تا مصرف، اظهار کرد: در مواقعی که قیمت گوشت قرمز در بالاترین حد خود در بازار قرار دارد اختلاف قیمت درب دامداری تا توزیع حداقل ۵۰ درصد است که این امر  موجب شده این قلم کالای خوراکی از سفره بسیاری از خانوار‌ها حذف شود.

وی قاچاق دام را یکی از دلایل گرانی گوشت قرمز در بازار اعلام کرد و گفت: با وجود آنکه کشور‌های حوزه خلیج فارس تمایلی به دام سنگین ندارند و همواره خواهان دام نارس با وزن کمتر هستند از این رو بسیاری از دلالان به سراغ دامداران آمده و دام‌های پروار بندی با وزن کمتر را با قیمت‌های بالایی خریداری می‌کنند که این امر موجب شده بهره‌وری در کشور کاهش یابد و تنها سود این کار به جیب عده‌ای دلال و قاچاقچی برود.

سلطانی با اشاره به اینکه افزایش قیمت گوشت در بازار ارتباطی به دامدار ندارد، بیان کرد: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو دام زنده درب دامداری بین ۳۶ تا ۳۷ هزار و لاشه ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان است که متاسفانه به سبب حلقه‌های واسط میان تولید کننده تا مصرف کننده دام زنده با نرخ‌های بالایی در میادین عرضه می‌شود این در حالی است که هیچ نظارتی بر بازار و حذف واسطه‌ها و دلالان صورت نمی‌گیرد.

مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه اختلاف قیمت گوشت از دامداری تا خرده فروشی در ایام پایانی سال حداقل ۵۰ درصد بود، اظهار کرد: هم اکنون با توزیع گوشت‌های وارداتی و واردات مناسب دام زنده از رومانی و همچنین شرایط مساعد تولید و افزایش عرضه دام داخلی اختلاف قیمت به ۳۰ درصد رسیده است که این امر نشان می‌دهد همچنان حلقه‌های واسطه در بازار نمی‌گذارند گوشت با نرخ منطقی خود به دست مصرف کننده برسد.

وی جذابیت قاچاق دام همزمان با نوسان نرخ ارز را یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت نهاده‌های دامی در بازار برشمرد و گفت: این در حالی است که با کنترل نسبی قاچاق تا حدودی قیمت نهاده‌های دامی در بازار کاهش یافته است، اما همچنان با نرخ مصوب خود فاصله دارد.

سلطانی ادامه داد: دولت باید شرایطی فراهم کند تا اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها با عرضه مستقیم دام بتوانند حلقه‌های واسط توزیع را از بین ببرند چرا که هم اکنون فاصله قیمت گوشت از دامداری تا خرده فروشی به سبب سودجویی عوامل واسطه حداقل ۳۰ درصد است که با حذف واسطه‌های زائد می‌توان آن را به ۱۰ تا ۱۵ درصد تقلیل داد.

مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه اتحادیه‌ها و دامداران به دنبال سود‌های کاذب نیستند تصریح کرد: با وجود فراوانی دام، توزیع مستقیم تنها راهکار کنترل قیمت گوشت در بازار است و در غیر این صورت سودجویان و دلالان با نرخ‌های کاذبی گوشت را در بازار عرضه می‌کنند.

دامداران به امید صادرات از عرضه دام امتناع می‌کنند/ مسئولان باید پاسخگوی گرانی حداقل ۳۰ درصدی گوشت در بازار باشند

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت گوشت در ماه‌های اخیر نوسان بسیار چشمگیری در بازار داشت اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا مسئولان ذیربط باید پاسخگو باشند که به چه علت قیمت گوشت حداقل ۳۰ درصد در بازار اضافه است.

وی افزود: اگر دامداران از انباشتگی دام در واحد‌های خود گلایه‌مند هستند حال جای این سوال مطرح است که چرا اقدام به عرضه فراوان دام در بازار نمی‌کنند تا مکانیزم عرضه و تقاضا همانند سایر بخش‌ها تعیین کننده قیمت در بازار باشد.

ملکی قیمت کنونی هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه را ۱۰۵ تا ۱۰۶ هزار تومان اعلام کردو گفت: با توجه به ازدیاد تقاضا در برابر عرضه قیمت شقه گوسفندی نسبت به روز‌های اخیر حدود ۱ هزار تا ۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش داشته است.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه قاچاق دام کماکان در حال انجام است بیان کرد: اگر چه میزان خروج دان از مرز‌های کشور همانند گذشته آشکار نیست، اما همچنان به طور محدود دام از مرز‌های کشور قاچاق می‌شود که این امر تا حدودی بر بازار تاثیر گذاشته است.

وی با تاکید بر مخالفت مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با صادرات دام زنده گفت: اگر چه بسیاری از دامداران به سبب انباشتگی دام در واحد‌های خود خواستار رفع ممنوعیت صادرات از معاونت امور دام هستند، اما بنده معتقدم صادرات دام زنده می‌تواند در ماه‌های آتی به سبب کمبود عرضه بر روند بازار اثر سوء بگذارد.

ملکی نرخ کنونی هر کیلو دام زنده سبک را ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان اعلام کردو گفت: در هفته‌های اخیر افزایش قیمت دام زنده منجر به تغییرات قیمت در بازار گوشت شد این در حالی است که بسیاری از دامداران به سبب عید قربان و یا امید به صادرات از عرضه امتناع می‌کنند.

انتقاد رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور از اختلاف چشمگیر قیمت درب دامداری تا بازار/ عرضه مستقیم تنها راهکار تعادل قیمت در بازار

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل گرانی گوشت در بازار اظهار کرد: هم اکنون بسیاری از واسطه‌ها و سیستم‌های فروش گوشت سعی می‌کنند حاشیه سود خود را حفظ کنند در حالی که دامداران با سبب انباشتگی دام در واحد‌های خود با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی افزود: بر اساس نامه دامداران تولید کنندگان هر کیلو لاشه گاو و گوساله را با قیمت ۵۶ هزار تومان و گوسفندی را ۶۵ هزار تومان درب کشتارگاه عرضه می‌کنند که با احتساب هزینه‌های حمل و نقل هر کیلو گوشت گاو با نرخ ۶۰ هزار تومان و گوسفندی ۷۰ هزار تومان باید در اختیار مصرف کننده قرار گیرد که متاسفانه به سبب وجود حلقه‌های واسط طبق اذعان وزیر جهاد کشاورزی شاهدیم که قیمت گوشت حداقل صفر درصد در بازار اضافه است.

پوریان حذف واسطه‌ها و عرضه مستقیم دام به کشتارگاه‌ها را راه حلی مناسب برای کنترل بازار برشمرد و گفت: اگر وزارت جهاد کشاورزی با عرضه مستقیم دام سنگین به کشتارگاه‌ها موافقت کند این موضوع در کنار توزیع مستقیم دام سبک می‌تواند در کاهش قیمت و برچیده شدن بساط دلالان از بازار نقش بسزایی داشته باشد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور قیمت کنونی هر کیلو دام سنگین درب دامداری را ۳۰ هزار و دام سبک را ۳۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که هم اکنون به سبب وجود حلقه‌های واسط و زائد هر کیلو دام سبک در میادین با نرخ ۴۲ هزار توان عرضه می‌شود به همین خاطر از معاونت امور دام تقاضا داریم که با اتخاذ تمهیداتی شرایط را برای عرضه مستقیم دام فراهم کند.

وی ادامه داد: با توجه به نوسان چشمگیر قیمت گوشت در ماه‌های اخیر دولت برای تنظیم بازار واردات دام زنده و گوشت قرمز از سایر کشور‌ها را در دستور کار خود قرار داد که این موضوع در کنار افزایش میزان بارش و علوفه زیاد در مراتع و در نتیجه افزایش تولید دام زنده و ممنوعیت صادرات و کنترل قاچاق از مرز‌های کشور موجب شد تا بازار گوشت به تعادل نسبی برسد.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: اگر شرایطی فراهم شود که دامداران بتوانند دام خود را در بازار و کشتارگاه‌ها به صورت مستقیم عرضه کنند در ماه‌های آتی به طور قطع اختلاف ۳۰ درصدی قیمت گوشت از دامداری تا توزیع از بین می‌رود.
 
گزارش از آزاده محبی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
مقداد
۲۱:۳۹ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
من که رای ندادم ولی بالاغیرتا این دولت هم یکاری کرد سانتروفیوژ بچرخه هم چرخ زندگی مردم دم همتون گرم هم مردم هم دولت منتخب
ناشناس
۱۸:۰۷ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
دو سوال اولا وقتی میگویید قیمت گوشت جهانی پایینتر از گوشت ایران است دو حالت دارد !!!؟؟؟
شاید خارجیها گوشتهای بی کیفیت و یا یخزده و یا گاوی و یا گوشتهای سفید را ارزانتر از ایران بفروشند!!!!
و اینکه گوشت ایران ارگانیگتر و با کیفیت است که همینطور هم هست.
مثلاً به احتمال خیلی قویی ،گوشتهای زاگرس با کیفیتر از گوشتهای بیابان و عراق و ....است.
پس گویا به این علت است که قاچاق گوشت کشور ما برای قاچاقچیان ،معقول و به صرفه میشود.
ناشناس
۱۴:۵۸ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
تدبیرررررر...کجاست؟
ناشناس
۱۴:۳۸ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
از اين گرگم به هوا بازيا خسته شديم
ناشناس
۱۴:۲۵ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
والا به خدا ما هیچ کمبود گوشت قرمز نداریم بازار پره منتهی ما فقط نظاره گریم و قدرت خرید نداریم در مورد بقیه اجناس هم همینه ما فقط اجازه نگاه کردن داریم والا اصلا کمبود نیست
ناشناس
۱۲:۳۴ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
مگه میشود دولت نتواند کنترل بازار گوشت و مرغ تازه نداشته باشد.
صلوات
۱۱:۴۸ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
مرزبانان عزیزوسپاه محترم اینم کارخودتونه. کس دیگه ای ازش برنمیاد.شماکه پهبادبااون همه ضدرادار رامی زنید یه فکریم برای این قاچاق گوشت بکنید مردم هلاک شدند ازاین همه بی نظمی وناتوانی.دولت تدبیروامید "مردیم "ازبی تدبیری ناامیدی
ناشناس
۱۸:۴۳ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
به نظر شما مرز دست دولته من خودم چند روز پیش مسافرت بودیم تو شهرهای مرزی یارو تعریف میکرد دیشب بیش از هزار راس گاو از مرز ایران خارج شده رو به عراق
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
در برنامه زنده ای که از شبکه یک پخش شد گفته شد که بهترین گوشت گوسفندی باید کیلویی 45 تومن به دست مصرف کننده برسه اما عده ای سنگ اندازی میکنن این عده کیان ؟ سوال بی جواب ملت
علیرضا
۱۱:۲۳ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
به نظر می رسد تا زمانی که ارز تک نرخی نشده است، لازم است قوه مجریه مانند گندم، برای گوشت نیز خرید تضمینی داشته باشد، تا واسطه ها حذف شوند.
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
دولت ناکارآمد
ققثغقعغفعغ
۱۱:۱۲ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
پ بازرسا چه کارن حقوق واسه چی میگیرن چرا منترل نمیکنند چه گوشی چه گوشت چه خانه چه خودرو چه اجناس بازرسان نقشتون چیه تو جامعه لظفا بیشتر فعال باشید
ناشناس
۱۰:۵۲ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
تمام گوشتهای ایرانی آلوده است
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
قاچاق دام مگه الکيه سوزن که نيست
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
اگه روزی دو بار گوشت رو از فاصله یک متری خوب نگاه کنی پروتئینش جذب بدن می شه و دیگه نیاز به خریدنش نیست و این همه بیماری که میگن نصیبت نمیشه
یاسر
۱۰:۰۴ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
دام مگه سوزن هست که از کشور قاچاق می کنند و کسی متوجه نمیشود.
ناشناس
۱۸:۰۰ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
کشور به این بزرگی و مرزها به این گستردگی !!!!بله امکانش زیاده.
11
۰۹:۵۱ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
از ماست که بر ماست
ناشناس
۰۹:۳۲ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
لعنت بر هرچه دلاله
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
رییس جمهور محترم لطفا در قیمت گوشت و لوازم خانگی ورود پیدا کنید
ناشناس
۰۸:۴۴ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
فقط خدایا زوتر ۱۴۰۰ برسون
سید محمود حسینی
۰۸:۲۰ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
سلام
نمی دانم این خبر ا چه کسی گفته ،ما نمی دانستیم عامل گرانی گوشت قاچاق است خوب شد گفتید که متوجه بشویم!!!!!!
ناشناس
۰۸:۱۵ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
اگر دولت‌ها چه احمدی‌نژاد چه روحانی و دیگران بجای پرداختن به بازی‌های پر از فریب بین المللی به مدیرت و ساماندهی امور داخلی بپردازند و روابط بین‌المللی را بر مشی امام و رهبری قرار بدهند امروز به اینهمه گرفتاری معیشتی دچار نمیشویم
ناشناس
۱۰:۱۲ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
عزیزم همه رو جمع نبند
A
۰۸:۱۰ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
گردن دو تا دلال رو بزنید.البته بیشتر دلالان همان کارمندان جهاد هستند
ناشناس
۰۸:۱۰ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
آقايان نميتوانيد استعفا بديد
ناشناس
۰۷:۵۴ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
کنترل قیمت گوشت چه زمان انجام ميشه؟
ناشناس
۰۷:۴۵ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
دولت ناتوان فقط همینو میتونم بگم فقط ادعا
مهدی
۰۷:۳۹ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
قاچاق گوشت توسط کی انجام میشه؟؟
چرا مفسدان اقتصادی را اعدام نمیکنند؟؟؟
به نظر اختلاس یا قاچاق بالای 10میلیون تومان را باید اعدام کرد.
ناشناس
۰۷:۳۵ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
گوشت در بازار موجود است ما را همین بس !!!!!
مهدی
۰۷:۱۸ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
بیشتراز دو سال میشود که گوشت برای خانواده ام نتوانستم بخرم آیا واقعا انصاف است من اسمم را یک ایرانی بگذارم؟
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
اغراق