اقدام بامداد گذشته دولت دونالد ترامپ علیه محمدجواد ظریف تاکنون واکنشها و انتقادات بسیاری در پی داشته است:
«محمدعلی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در واکنش به تحریمهای آمریکا علیه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «اعلام تحریمهای آمریکا علیه وزیر امور خارجه ایران، نشانه ضعف و ذلت سیاسی آمریکاست و ما به نوبه خود این اقدام را محکوم میکنیم. این تحریمها هر ایرانی را هوشیار میسازد و باعث خواهد شد پیش از هرگونه استقبال از (مذاکره) آمریکا، در محاسبات خود تجدیدنظر کند. من به جناب آقای ظریف میگویم: از تحریم حزب الله، سید عبدالملک الحوثی و سایرین به اهداف مورد نظر خود دست نیافتند و مکر و حیله آنان به شما نیز ضرری نخواهد رساند».
«کریس مورفی» سناتور ایالت کنتیکت در کنگره آمریکا نیز در واکنش به اقدام اخیر وزارت خزانهداری آمریکا نوشت: "اگر موضع ما واقعا این است که میخواهیم با ایران مذاکره کنیم، آنگاه شاید نباید مذاکرهکننده ارشد آن کشور را تحریم کنیم. خود دانید."
«ریچارد نفیو» عضو هیأت آمریکا در مذاکرات هستهای با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود به اعمال تحریمهای جدید واشنگتن علیه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران واکنش نشان داد.
او در این پیام توئیتری نوشت: «قرار دادن نام ظریف [در فهرست تحریمها] یکی از مسخرهترین اقداماتی است که من دیدهام این دولت [دولت ترامپ] اتخاذ کرده است. این موضوع به صورت معناداری بر دیپلماسی ظریف تاثیر نخواهد داشت، احتمالا فریز دارایی یا عوارض برای وی نتیجه چندانی نخواهد داشت و دیگر سران جهان را آزار خواهد داد.»
«تریتا پارسی» رئیس سابق نیاک (شورای ملی ایرانیان آمریکا) نیز در پیامی توئیتری اعلام کرد: "بعد از تصمیم نامعقول ترامپ درباره تحریم ظریف، امیدوارم دیگر رسانهها از پرسیدن این سوال که چرا ایران با ترامپ مذاکره نمیکند، دست بردارند. تیم ترامپ با اقداماتش نشان میدهد که به دنبال دیپلماسی نیست. ایران این موضوع را تشخیص داده است و به درستی با پیشنهادهای غیرواقعی مذاکره برخورد میکند."
خبرنگار نیویورکتایمز درباره تحریم ظریف به نقل از یک دیپلمات ارشد اروپایی نوشت: دولت ترامپ در زمینه ایران هیچ کارشناس خبرهای در کنار خود ندارد که در سیاستگذاریها کمککننده باشد. سیاست (آمریکا) با ایدئولوژی پیش میرود نه دانش و اطلاعات.
وندی شرمن، مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا و مذاکرهکننده ارشد پیشین این کشور در جریان مذاکرات هستهای اعلام کرد: تحریم کردن ظریف نشان میدهد که درخواست دونالد ترامپ برای مذاکره بدون پیششرط، دروغ است. تحریم ظریف هیچگاه به دیپلماسی کمکی نمیکند.
«باربارا اسلاوین» مدیر پروژه ایران در شورای آتلانتیک در واکنش به تحریم وزیر خارجه ایران یادآوری کرد که چرا آمریکا محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان را تحریم نمیکند که مستقیم دستور قتل صادر میکند.
اسلاوین در پیامی توییتری نوشت: پس اینطور، ما MBS (محمد بن سلمان) را تحریم نمیکنیم که شخصاً دستور قتل جمال خاشقجی را صادر کرد، اما ظریف را تحریم میکنیم که با گفتوگو برجام را رقم زد. دولت ترامپ در هر زمینهای ورشکسته شده است.
اتحادیه اروپا نیز ضمن ابراز تاسف از تحریم وزیر خارجه کشورمان توسط آمریکا تاکید کرد که به همکاری با ظریف ادامه میدهد.
کارلوس مارتین دو گوردوئلا، سخنگوی کمیسیون اروپا گفت: ما از این تصمیم متاسفیم و با توجه به اهمیت حفظ کانالهای دیپلماتیک به سهم خودمان به همکاری با ظریف به عنوان بلندپایهترین دیپلمات ایران ادامه میدهیم.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در نشست خبری هفتگی خود در واکنش به تحریم محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه تحریمهای آمریکا اثرگذاری و اعتبار خود را از دست دادهاند، گفت: آمریکا در میان تمام ابزارهای دیپلماتیک فقط به تحریم متوسل میشود.
دایان فاینستاین، سناتور ارشد دموکرات ایالت کالیفرنیا در بیانیهای ضمن تأکید بر اینکه محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران یک دیپلمات قابل است، گفت اقدام خزانهداری آمریکا در تحریم ظریف اشتباه است.
انتهای پیام/
چون میدونم ترامپ و دار و دسته اش دارن میسوزن و از اینکه کاری از دستشون بر نمیاد ، دارن این کارهای مسخره انجام میدن
ما هم بیشتر حرصشون میدیم
چقدر دنیا در مقابل هوش و استعداد ایرانیان با اخلاق و یپش گامان راه حق حرفی برای گفتن نداره و دیگه نمی تونه زور بگه و کسی نیست بگه چشم و بترسه از دنیای فاسد غرب
وقتی نیت ها پاک و اخلاص بر سازمانی حاکم باشه و خدا را در نظر داشته باشیم به همه چیز می رسیم مهم تر از دنیا در دنیای جاودان یعنی آخرت
"تحریم ظریف خنده دار ترین کار ممکن بود به عنوان تیرهای آخر ترامپ برای انتخابات بعدی"