سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش ازدواج در جامعه یک بحران است

دبیر کارگروه ملی ترویج ازدواج و کاهش طلاق شورای عالی انقلاب فرهنگی با ابراز نگرانی از کاهش ازدواج در جامعه، آن را یک بحران خواند .

به گزارش     گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،ناهید اعظم رام پناهی دبیر کارگروه ملی ترویج ازدواج و کاهش طلاق شورای عالی انقلاب فرهنگی با ابراز نگرانی از کاهش ازدواج در جامعه، آن را یک بحران خواند و گفت : جامعه ما از خانواده‌های گسترده به سمت خانواده‌های هسته‌ای و در شرایط فعلی به سمت خانواده تک نفره در حال حرکت است.

وی گفت : هرچند دلایل مختلفی برای طلاق زوجین ذکر می‌شود، اما بیشترین موضوعی که درحال حاضر روانشناسان، جامعه شناسان و حقوقدانان روی آن تاکید می‌کنند، نوع و سبک زندگی‌های امروزی است که از شهر‌های بزرگ به مراکز استان‌ها نیز سرایت کرده است.

وی اضافه کرد: این نوع از سبک زندگی که مدلی وارداتی است، یکی از دلایل اصلی طلاق در کشور محسوب می‌شود.

دبیرکارگروه ملی ترویج ازدواج و کاهش طلاق شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با اشاره به کاهش آمار ازدواج در کشور، گفت: در شرایط کنونی دیگر طلاق بحران نیست، بلکه کاهش ازدواج به یک بحران تبدیل شده است.

وی به کوچک شدن خانواده‌های ایرانی هم اشاره و عنوان کرد: با مقایسه آمار‌های سرشماری سال‌های ۹۵ و ۹۰ متوجه می‌شویم که خانواده‌های ایرانی از خانواده گسترده به سمت خانوده هسته‌ای پیش رفته اند و اکنون نیز درحال عبور از خانواده‌های هسته‌ای هستیم، بگونه‌ای که خانواده‌های تک نفره در حال افزایش هستند.

وی تاکید کرد: متاسفانه در این وضعیت خودمحوری و خود خواهی فردی درمیان جوانان درحال رشد است. البته باید فضای مجازی را هم به این مسائل اضافه کنیم که جوانان ما به سمت خودِمجازی پیش می‌روند، به این معنی که در عالم مجازی زندگی می‌کنند و نه در واقعیت ها.

اعظم رام پناهی در ادامه بااشاره به آغاز طرح آموزش‌هایی شش ساعته قبل از ازدوج در کرمانشاه، گفت: این طرح از سال گذشته در کشور آغاز شد و کرمانشاه دهمین استانی است که بصورت رسمی این طرح را در آن شروع خواهیم کرد.

وی بابیان اینکه امیدواریم تا پایان سال با مشارکت دستگاه‌های عضو بتوانیم این طرح را در همه استان‌های کشور اجرایی کنیم، عنوان کرد: در کارگاه‌های این طرح مربیانی در حوزه‌های بهداشت سلامت، اخلاق و احکام، حقوق و روانشناسی آموزش‌هایی را به زوج‌های جوان خواهند داد.

دبیرکارگروه ملی ترویج ازدواج و کاهش طلاق با تاکید براینکه باید روی بروز رسانی اطلاعات و سطح آگاهی مربیان نیز کار شود، گفت: دنیای امروز دنیا پرشتاب و پرمسئله‌ای است و روزی نیست که مشکلی به مشکلات حوزه جوانان اضافه نشود، لذا باید سطح اطلاعات مربیان این کارگاه‌ها بالا باشد تا اثرگذاری طرح را افزایش دهیم.

وی یادآورشد: همچنین باید تکنیک‌ها و نحوه ارائه مطالب در مدت کوتاه شش ساعته بگونه‌ای باشد که حق مطلب ادا شده و تاثیرگذاری خوبی داشته باشد.

وی بابیان اینکه آموزش‌ها را نباید منحصر به مرحله حین ازدواج کرد، گفت: یکی از دلایل بروز طلاق در جامعه انتخاب‌های نابجا و غیرصحیح جوانان است که در این راستا آموزش‌هایی را برای دبیرستان ها، مراکز آموزش عالی و سربازخانه‌ها در نظر گرفته ایم و درحال اجرا است.

اعظم رام پناهی همچنین با حساس خواندن مقطع بعد از ازدواج اظهار کرد: مدت کمی بعد از ازدواج، شروع نمایان شدن تفاوت‌ها و چالش‌ها بین زوجین است، لذا باید پشتیبانی داشته باشند تا این تفاوت‌ها آن‌ها را به سمت طلاق سوق ندهد برای همین نباید آن‌ها را رها کنیم.

وی در ادامه بابیان اینکه برنامه‌های طرح آموزش‌های قبل، حین و بعد ازدواج مورد تائید شورای عالی انقلاب فرهنگی است، عنوان کرد: سال ۹۴ یکی از سال‌هایی بود که طلاق در این سال رشد بالایی پیدا کرد، لذا رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی از اعضاء شورا خواستند که در این زمینه اقداماتی داشته باشند. بر این مبنا برنامه ملی کنترل و کاهش طلاق با حضور دستگاه قضایی، دانشگاه علوم پزشکی، وزارت ورزش و جوانان و ... تشکیل شد و برنامه‌های آن هم به تصویب شورا رسید که در این برنامه‌ها آموزش، مشاوره، حمایت‌های اجتماعی اقتصادی، قضایی و انتظامی، بهداشت و سلامت فردی و فرهنگ سازی مورد توجه برای اجرا قرار گرفت.

وی تاکید کرد: البته در کنار وظایفی که دستگاه‌های عضو شورا در این طرح دارند، باید از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد نیز برای کاهش آمار طلاق استفاده کنیم .

 

 

انتهای پیام/د

 

برچسب ها: استانداری ، تسهیلات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.