سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاور معاون اول رئیس جمهور:

دوره صادرات صرف به عراق تمام شده، به فکر تولید مشترك باشیم

مشاور معاون اول رئیس جمهور و دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه تاکید کرد که دوره صرف صادرات به عراق در حال اتمام است و باید به فکر سرمایه گذاری و تولید مشترک در بازار این کشور بود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حسن دانایی‌فر در جلسه بررسی موانع و مشکلات فراروی تجار و صادرکنندگان استان فارس گفت: ۱۵ کشور پیرامونی ایران، در سال ٢٠٠١٨ هزار میلیارد دلار صادرات داشتند که ٢.۵ درصد از آن سهم ایران بوده که از این میزان ٩ میلیارد دلار آن به عراق رفته و همین عدد ما را به یک قضاوت می‌رساند.

وی افزود: باید شرایط محیطی را تشخیص دهیم و اگر تصورمان این باشد که صادراتمان به عراق همانند سال‌های ١٩٩٠ باشد، اشتباه است، چرا که یک دوره بعد از ٢٠٠٣ و سقوط صدام و پس از آن دوره پسا داعش داریم.

دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه با تاکید بر اینکه باید بدانیم که عراق یک کشور رقابتی است و مشکلی برای ورادات از هیچ کجای دنیا ندارد، عنوان کرد: باید خود را متناسب با شرایط تنظیم کنیم، زیرا نمی‌شود گفت تا ابد می‌خواهیم نمک و بستنی به عراق صادر کنیم، بلکه باید خود را به جای مسئولان عراقی بگذاریم.

دانایی‌فر اظهار کرد: باید در نظر داشت که اگرچه فساد‌هایی وجود دارد و با هر کیفیتی کالا به عراق ارسال شده، اما امروز در دوره پسا داعش، اولویت عراق، کنترل واردات و تنظیم بازار است.

وی ادامه داد: در موضوع صادرات به عراق نیاز به مشاوره داریم، چرا که وضعیت عراق متفاوت شده و باز هم تغییر خواهد کرد.

به گفته مشاور معاون اول رئیس جمهور، ایران ١٣ سال قبل ٧۶٠ میلیون دلار صادرات داشت، اما امروز به صادرات ٩ میلیارد دلاری تنها در بخش کالا رسیده و با احتساب بخش انرژی به صادرات ١٢.۵ میلیارد دلاری رسیده است که نشان از برنامه و اراده دارد.

دانایی‌فر یادآور شد: در گذشته تنها سه گذرگاه صادراتی داشتیم، اما امروز به ١٨ گذرگاه افزایش یافته است.

وی گفت: حدود ٨٧ پرواز هر هفته بین ایران و عراق انجام می‌شود و از نظر سازمان هواپیمایی عراق مشکلی نداریم و فارس با تقاضا می‌تواند در بحث پرواز‌ها نیز ورود کند.

دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه همچنین بیان کرد: گردشگری سلامت و درمان به ساز و کار نیاز دارد؛ فارس قطب درمان کشور است و کسی بر آن تردید ندارد و ما نیز از راه‌اندازی شرکت‌های گردشگر سلامت و سیاحت حمایت می‌کنیم.

دانایی‌فر پیشنهاد کرد که نمایشگاهی از صنایع دستی فارس در عراق برپا شود.

استاندار فارس هم دراین جلسه با اشاره به فراز و فرود‌های صادراتی گذشته ثبات قانون‌های صادراتی تصویب شده براساس طرح‌های کارشناسی رایکی از راه‌های کمک به صادرکنندگان دانست و گفت: اگر قوانین دارای ثبات باشند و در تدوین آن‌ها از نظرات کارشناسان استفاده شده باشد این موضوع رفع موانع توسعه صادرات را به ارمغان خواهد آورد.

رحیمی اعمال سیاست‌های حمایتی و تشویقی دستگاه‌های اجرایی بویژه بانک‌ها بیمه‌ها و امور مالیاتی را هم خواستار شد و افزود: سوق دادن کالا‌های صادراتی به سوی کالا‌های دانش بنیان با توجه به وجود نیرو‌های متخصص هم می‌تواند توسعه صادرات رابرای فارس به ارمغان بیاورد.

نبود وحدت رویه قوانین گمرکی کشور‌های هدف صادرات کاستی‌های شبکه حمل و نقل و نبود صادرات به موقع کالا‌های فاسد شدنی از جمله مواردی بود که در این جلسه توسط مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط و فعالان اقتصادی استان مطرح و بر ضرورت حل آن‌ها تاکید شد.

منبع: ایسنا
انتهای پیام/م

جلسه بررسی موانع و مشکلات فراروی تجار و صادرکنندگان فارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.