به نوشته گاردین، در این گزارش که به بررسی تاثیرات بحران آب و هوا بر سلامت انسان پرداخته، تاکید شده است، تغییرات آب و هوایی هم اکنون از عوامل مرگ و میر انسانها محسوب میشود. همچنین در این گزارش پیشبینی شده است که این بحران در چند دهه آینده موجب جلوگیری از رشد مناسب، بروز سوء تغذیه و کاهش هوش کودکان خواهد شد.
این گزارش را که با عنوان «از تانزویل [بزرگترین شهر بندری در شمال شرقی قاره استرالیا] تا تووالو [کشوری جزیرهای در اقیانوس آرام]» منتشر شده، دانشگاه موناش در ملبورن با استناد به مقالات منتشر شده در برخی نشریات تهیه کرده است.
در این گزارش به محتویات گزارش سال ۲۰۱۸ [۱۳۹۷] سازمان بهداشت جهانی نیز اشاره شده است. سازمان بهداشت جهانی پیشبینی کرده بود بین سالهای ۲۰۳۰ [۱۴۰۹] تا ۲۰۵۰ [۱۴۲۹]، گرم شدن زمین موجب افزایش ۲۵۰ هزار نفری مرگ و میر سالانه بر اثر ابتلا به گرمازدگی، سوء تغذیه، مالاریا و اسهال خواهد شد. البته میشا کولمن، یکی از تهیهکنندگان این گزارش تاکید کرد این عوامل هماکنون نیز عامل مرگ و میر انسانها هستند.
او گفت: هم اکنون هم برخی افراد بر اثر پیامدهای تغییرات آب و هوایی به ویژه به دلیل گرمازدگی جان خود را از دست میدهند. به عنوان مثال در جریان آتشسوزی شنبه سیاه در ویکتوریا در سال ۲۰۰۹، ۱۷۳ نفر به طور مستقیم براثر آتشسوزی جان خود را از دست دادند، اما در آن روزهای گرم حدود ۴۰۰ نفر دیگر به دلیل گرمازدگی جان باختند.
در این گزارش همچنین آمده است به غیر از مرگ و میر بر اثر حوادثی که به طور مستقیم ناشی از تغییرات آب و هوایی هستند، مانند وقوع توفان، سیل و آتشسوزی، آثار ثانویه تغییرات آب و هوایی میتواند پیامدهای جدیتر و مخرب تری نیز به دنبال داشته باشد.
در این گزارش هشدار داده شده است که با افزایش دمای کره زمین، زیستگاه پشهها گسترش مییابد، تعداد بیشتری از مردم در معرض ابتلا به بیماریهایی مانند تب دِنگی، بیماری عفونی چیکونگونیا و بیماری ویروسی زیکا قرار میگیرند.
انتهای پیام/