او استفاده از امکانات و تجهیزات موجود در بندر چابهار توسط تجار افغانستان را مورد تاکید قرار داد و افزود: ترانزیت و صادرات کالا باید به شکل آسان و بدون موانع انجام شود.
رئیس عمومی گمرک افغانستان گفت: تمام موارد پیش رو را جمع بندی و پیگیریهای لازم انجام و برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی از تمام ظرفیتها استفاده میکنیم.
او بر تخفیفات در رونق حمل و نقل و جابجایی بیشتر کالا بین ایران و افغانستان تاکید کرد.
معاون اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: توسعه روابط تجاری و بازرگانی موجب توسعه روابط اقتصادی و سیاسی میشود.
علیرضا نورا افزود: صادرات و واردات و نیازهای ایران و افغانستان در محدوده سیستان و بلوچستان باید بررسی و مورد توجه قرار گیرد تا سرمایهگذاران راحتتر بتوانند فعالیت کنند.
او بیان کرد: چابهار بهترین شرایط را برای توسعه و سرمایه گذاری دارد و معاف از تحریمها بهترین فرصت را برای توسعه تجارت ایفا کرده است.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز اظهار داشت: تمامی زمینهها برای سرمایه گذاری تجار افعانستان در منطقه آزاد و بندر چابهار فراهم است.
رحمدل بامری افزود: چابهار فرصتهای بیشمار سرمایهگذاری دارد و از طریق دریا به آبهای اقیانوسی متصل و این فرصت را باید افغانستان مغتنم بشمارد.
او به حضور ۱۶۰ شرکت افغانستان در چابهار اشاره کرد و افزود: با دوبانده شدن جاده ترانزیتی چابهار به میلک، تکمیل زیرساختهای ریلی، هوایی و بندری این منطقه به قطب تجارت و اقتصاد تبدیل خواهد شد.
عضو هیات مدیره منطقه آزاد چابهار نیز اظهار داشت: ۷۰۰ نفر از تبعه افغانستان در منطقه آزاد چابهار اقامت و فعالیت اقتصادی دارند و از ۱۶۰ شرکت ثبت شده سرمایه گذاری حدود ۸۵ شرکت فعال افغانستان در این منطقه فعال هستند.
محمداکبر چاکرزهی افزود: رفع مشکلات تجار افغانستان در دستور کار منطقه آزاد چابهار است و توسعه تجارت و ترانزیت در این منطقه از راهبردهای اصلی است.
رئیس عمومی گمرک جمهوری اسلامی افغانستان و هیأت همراه از ظرفیتهای اقتصادی، تجاری، ترانزیتی، زیرساخت ها، تجهیزات، اسکلهها و ساختمانهای عملیاتی بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار، کارخانههای فولاد و پتروشیمی و پیکرههای مختلف منطقه آزاد بازدید کرد.
انتهای پیام/ع