برخی رسانههای تصویری در انگلیس، صدای کاپیتان نفتکش گریس ۱ را به همراه تصاویری از این کشتی پخش کردند که این کاپیتان هندی گفت: بارها به نظامیان انگلیسی توضیح داده، این کشتی هیچ قانونی را نقض نکرده است، اما نظامیان انگلیسی، به این توضیحها توجه نکردند.
کاپیتان این کشتی، نوع اقدام نظامیان انگلیسی را برای توقیف نفتکش خطرناک خواند و گفت: بالگردهای انگلیسی در اقدامی خطرناک بر روی عرشه نفتکش مملو از نفت فرود آمدند که اقدامی خطرناک و غیرایمن بود و جان خدمه کشتی را به خطر انداختند.
وی با اشاره به غیرمسلح و تجاری بودن کشتی افزود: این حجم از نیروی نظامی برای ضبط یک کشتی تجاری، نیاز نبود.
ناخدای هندی این نفتکش اعلام کرد نظامیان انگلیسی هنگام توقیف کشتی خدمه غیرمسلح نفتکش را به زور اسلحه مجبور کردند روی زمین زانو بزنند. این در حالی است که پلیس جبل الطارق ادعا کرده است برای به دست گرفتن کنترل کشتی از «حداقل زور» استفاده شده است.
در هر حال کاپیتان نفتکش گریس ۱ که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت یک مقام پلیس در تماس رادیویی درخواست کرد نیروهای پلیس وارد عرشه کشتی شوند و وی نردبان نفتکش را برای این کار پایین بفرستد. ولی قبل از آنکه ماموران پلیس وارد عرشه نفتکش شوند، یک فروند بالگرد نظامی در حرکتی بسیار خطرناک روی کشتی فرود آمد.
وی افزود: آنها هیچ اهمیتی نمیدادند که من ناخدای کشتی هستم. آنها هیچ مقررات را رعایت نکردند ... ما ۲۸ خدمه غیرمسلح داشتیم. من در بهت و حیرت بودم یعنی همه در حالت شوک و بهت و حیرت مانده بودند. چطور شما در چنین وضعیت و با نیروهای مسلح و با چنین حالت بیرحمانه وارد یک کشتی میشوید. به چه دلیلی؟
چندی پیش مقامات منطقه جبلالطارق که تحت حاکمیت انگلیس قرار دارد، در اقدامی که از سوی مقامات کشورمان «راهزنی دریایی» خوانده شده، نفتکش گریس ۱ را که حامل محموله نفتی ایران بود، به بهانه نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه در نزدیکی آبهای این منطقه توقیف کرد.
انتهای پیام/