وی ادامه داد: نوع اول از زمان طفولیت ایجاد میشود و نوع دوم بیشتر از سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی به بالا ایجاد میشود. خسرونیا اضافه کرد: دیابت نوع اول به دلیل اختلال در غده پانکراس و عدم کارکردن آن به وجود میآید و دیابت نوع دوم به دلیل تنبلی و کم کار کردن غده پانکراس است.
رئیس انجمن متخصصان داخلی یادآور شد: نوع بسیار خطرناکی که وجود دارد، دیابت در خانمهای باردار است که باعث سقط جنین و در مواردی مرگ مادر باردار میشود. وی بیان داشت: باید کسانی که پدر، مادر، برادر و خواهرشان دچار دیابت هستند توجه ویژهای به این موضوع داشته باشند؛ ضمن اینکه چنین افرادی باید رژیم غذایی مناسب داشته، پرخوری نکنند تا با دیابت نوع دوم درگیر نشوند.
خسرونیا متذکر شد: دیابت نوع اول غیرقابل پیشگیری است؛ چرا که ارثی بوده و خود به خود به وجود میآید و متاسفانه از زمان طفولیت فرد دچار بیماری قند شده و بعد از ۱۰ تا ۱۵ سال دچار بیماریهای قلبی، کلیه و عروق میشود.
رئیس انجمن متخصصان داخلی در پاسخ به این پرسش که «ارث در ایجاد بیماری دیابت به چه میزان نقش دارد؟»، تصریح کرد: در دیابت نوع اول ارث بسیار موثر است، اما در دیابت نوع دوم این تاثیر ۵۰ تا ۶۰ درصد است؛ ممکن است پدر و مادر دیابت نداشته باشند، اما پدربزرگ و مادربزرگ، خاله یا دایی فرد دیابت داشته باشند و در اثر این سلسله مراتب فرد نیز دچار دیابت شود.
خسرونیا در پاسخ به این پرسش که «میزان مناسب قند خون بین چه اعدادی است؟»، گفت: بین عدد ۹۰ تا ۱۰۵ قند خون مناسب است، اگر از عدد ۱۱۰ به بالا باشد به سمت خطرناک بودن پیش میرویم و از عدد ۱۱۰ تا ۱۵۰ اثرات بدی به دنبال دارد و از عدد ۱۵۰ به بالا نیز باعث میشود روی عروق چشم، قلب و کلیهها اثر تخریبی داشته باشد. وی تاکید کرد: خطر مرگ در پایین بودن قند خون است و ممکن است عدد قند خون فردی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ باشد، اما در چنین حالتی نیز فرد از بین نمیرود، اما وقتی قند خون فرد به زیر عدد ۵۰ یا ۶۰ میرسد، خطر مرگ وجود دارد.
رئیس انجمن متخصصان داخلی در پاسخ به این پرسش که «آمار دقیقی درخصوص تعداد افراد دچار دیابت در کشور وجود دارد؟»، افزود: ۵۰ درصد کسانی که دیابت دارند از دیابت خود خبر ندارند؛ ضمن اینکه کسانی که دچار دیابت هستند نیز درمان درستی را انجام نمیدهند.
خسرونیا در پاسخ به این پرسش که «فرد دیابتی چه غذاهایی را باید مصرف کرده و چه غذاهایی را نباید مصرف کند؟»، ابراز داشت: فرد دیابتی باید کالری کمتری مصرف کند و نوع غذا خیلی موثر نیست؛ اینکه فرد فکر کند اگر میوه زیادی بخورد قند خونش بالا نمیرود، درست نیست بلکه موضوعی که باید به آن توجه کنیم میزان کالری است که دریافت میشود؛ ضمن اینکه باید گفت دیابت قابل کنترل بوده، اما درمان قطعی ندارد.
منبع:فارس
انتهای پیام/