سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرماندار قم عنوان کرد؛

رودخانه ها از پسماندهای صنعتی پاکسازی شود/ نباید در منطقه قمرود گونه‌های گیاهی خوراکی کاشته شود

حیدری گفت: قم باید نخستین استان در کشور باشد که حریم رودخانه‌های خود را از تصرف‌های غیرقانونی پاک‌سازی کرده باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛مرتضی حیدری فرماندار قم روز دوشنبه در جلسه حفاظت از منابع آب شهرستان قم در سالن جلسات فرمانداری گفت: نسبت به تجاوز و نقض حریم رودخانه‌ها در قم کم‌توجهی شده و حساسیت‌های لازم در این رابطه هنوز شکل نگرفته است.

فرماندار قم ادامه داد: حفاظت از بستر رودخانه‌ها در رابطه با سایر مسائل منابع طبیعی و زیست‌محیطی از درجه اهمیت بیشتری برخوردار است.

وی بیان کرد: بخشداری‌های استان در رابطه با رفع تصرف از بستر رودخانه و جلوگیری از ورود به حریم حوزه‌های آبی جدیت بیشتری داشته باشند.

حیدری یادآورشد: تصرف به بستر رودخانه،در بخش کهک نسبت به بخش‌های دیگر استان بیشتر بوده و باید تعداد نظارت و بازدید‌های میدانی باقدرت بیشتری نسبت به گذشته انجام شود.

وی تاکید کرد: بخشداری‌ها و دهیاری‌ها موظف به پاک‌سازی تصرف به حریم رودخانه‌ها و همچنان جلوگیری و پاک‌سازی رودخانه‌ها از پسماند‌های صنعتی و ویژه هستند.

حیدری در ادامه تصریح کرد: برای سرمایه‌گذاری در سطح استان متقاضی زیاد است، اما برخی از طرح‌های سرمایه‌گذاری صرفا به دلیل نبود آب کافی و موردنیاز به سرانجام نرسیده است.

وی همچنین ابراز کرد: با توجه به کمبود آب در قم باید مشخص شود که آیا محصولات کشاورزی که در این استان تولید می‌شود توجیه اقتصادی دارد یا نه؟.

فرماندار قم اضافه کرد:گندمی که در قم تولید و کاشته می‌شود به‌هیچ‌عنوان ازنظر اقتصادی و ارزش غذایی توجیه‌پذیر نیست، گندم خالص قم به‌شدت بی‌ارزش و بدون داشتن ارزش غذایی لازم است.

وی با اشاره به اختلاط آب و فاضلاب شهری در منطقه قمرود گفت: نباید در این بخش گونه‌های گیاهی خوراکی کاشته شود.

وی اضافه کرد: در برخی مناطق قم گونه‌های گیاهی وجود دارد که ارزش‌افزوده بسیار بالایی دارند که برخی ازاین‌گونه‌ها بسیار راهبردی بوده و باید نسبت به توسعه و کاشت این‌گونه‌ها برنامه‌ریزی کرد.

حیدری افزود: مردم را نسبت به این مسائل هوشیار باید کرد و اگر مردم این مباحث را باور کردند به‌طور حتم می‌توانیم بهترین محصولات را جایگزین گیاهان پر آب برکنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: درصورتی‌که حجم بارندگی‌ها در سال‌های آینده نیز مانند سال آبی ۹۷ باشد باید حقابه‌های کشاورزی مانند گذشته به کشاورزان تخصیص داده شود.

علی طالبی معاون فنی و عمرانی فرمانداری قم نیز در این جلسه، بیان کرد: اختلاف جدی بین آب و فاضلاب شهری و شهرداری سبب شده تا فاضلاب و پساب‌های شهری در منطقه قمرود مخلوط شود.

طالبی تاکید کرد: باید برای حل مشکل که ممکن است ازنظر بهداشتی و مسائل پدافندی مشکلات جدی برای ساکنان این بخش ایجاد کند، جلسه‌ای تشکیل و معضلات پیش رو در آن بررسی شود.

وی با اشاره به مشکل تخلیه پسماند‌های سربی در حریم رودخانه سلمان در بخش سلفچگان نیز بیان کرد: پسماند‌های صنعتی و ویژه مشمول ماده هفت نمی‌شود.

طالبی تأکید کرد: تخلیه پسماند‌های صنعتی و ویژه در بستر رودخانه‌ها از معضلات امروز استان بوده که باید نسبت به آن تدبیر شود.

وی خاطرنشان کرد: طبق قانون وظیفه جمع‌آوری و امحاء پسماند‌های ویژه و صنعتی بر عهده تولیدکننده است.

سعید واقفی مدیر محیط‌زیست و کیفیت منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای قم نیز در این جلسه اظهار کرد: آبیاری محصولات کشاورزی در منطقه قمرود با فاضلاب سطحی شهرداری منطقه چهار و پساب‌های شهری انجام می‌شود.

 واقفی ادامه داد: به دلیل مخلوط شدن پساب با فاضلاب‌های شهری، کیفیت آب محصولات کشاورزی در بخش قمرود مطلوب نیست.

وی عنوان کرد: برخی از مزارع گندم و یونجه منطقه قمرود به دلیل اختلاط آب پساب با فاضلاب شهری در معرض این آلودگی‌ها قرارگرفته‌اند.

وی بیان کرد: در بخش سلفچگان و در بستر رودخانه سلمان پسماندهی سربی تخلیه می‌شود که ممکن است ازنظر زیست‌محیطی مشکلات جدی برای رودخانه قمرود به وجود آورد.

همچنین بخشدار سلفچگان نیز در این جلسه، بیان کرد: تخلیه غیرمجاز پسماند‌های سربی در بستر رودخانه سلمان یکی از مشکلات اصلی این بخش است.

ابوالفضل تمییزی افزود: به دلیل مشکل تجهیزات این تصفیه‌خانه، همچنان پساب خارج‌شده از آن برای استفاده در بخش کشاورزی با ابهام همراه است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر بالغ‌بر ۸۰ درصد از تصفیه‌خانه سلفچگان پیشرفت فیزیکی دارد، اما فعالیت و عملکرد آن قابل‌قبول نیست.

بخشدار سلفچگان با اشاره به ظرفیت مناسب این پساب تاکید کرد: جهاد کشاورزی قم با بررسی‌های کارشناسی خود باید مشخص کند چه نوع از محصولاتی را می‌توان با آبیاری از این پساب‌ها کاشت.

مدیر حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای قم نیز در این جلسه تصریح کرد:از کل حجم سد ۱۵ خرداد، فقط ۱۶ میلیون مترمکعب در بدترین حالت تبخیر شده و بقیه آن در رابطه با تامین آب شرب مصرف می‌شود.

علی‌رضا عرب بافرانی همچنین عنوان کرد: فاضلابی که در دشت شریف‌آباد رهاشده و برخی اراضی کشاورزی از آن استفاده می‌کنند، برای سلامتی خطرناک است.

وی بیان کرد: استفاده از این آب در رابطه با کشاورزی و دامداری برای سلامت عموم مردم مشکل‌آفرین است.

سلفچگان از بخش‌های پنج‌گانه استان قم و دارای ۲ دهستان راهجرد و نیزار و ۴۰ روستاست. فاصله این بخش تا شهر قم ۴۶ کیلومتر است.

انتهای پیام/ح

حریم رودخانه‌های قم از تصرف‌های غیرقانونی پاک‌سازی شود

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.