کار تا جایی پیش رفت که وزیر علوم هم واکنش نشان داد و اعلام کرد: «آن استاد اصلا نباید به موضوع ورود پیدا میکرد.» رئیس دانشگاه تربیت مدرس که پیش از این درباره این موضوع سکوت کرده بود، حالا از بررسی خارج از نوبت این پرونده میگوید و توضیح میدهد که احتمالا تا اواسط مرداد حکم «استاد متخلف» صادر میشود.
ماجرا چه بود؟
تاکنون روایتهای مختلفی از این ماجرا از زبان طرفهای درگیر منتشر شده است. همان روزهای اول شورای صنفی دانشجویان کشور درباره این موضوع نوشت: «دختر دانشجویی به همراه دوستش به خاطر پیگیری علت دیرکردن سرویس دانشگاه به دفتر حراست دانشکده کشاورزی این دانشگاه که در جاده کرج قرار دارد، مراجعه میکند. یکی از اساتید گروه قارچشناسی دانشگاه در دفتر حراست حضور داشته است. این استاد دفتر حراست را به قصد برخورد با این دانشجو ترک میکند، ولی در این بین دوست دانشجو را که همراهش بود در ایستگاه اتوبوس مورد خشونت و اهانت کلامی قرار میدهد.» آنطور که شورای صنفی دانشجویان کشور نوشته است: «این دانشجو شروع به ثبت فیلم توسط گوشی موبایل میکند که استاد با مشاهده عکسالعمل او، به او یورش میبرد و گردن دانشجو را گرفته و به ضرب و شتم او میپردازد.
درنهایت یکی از دانشجویان، این استاد را از دانشجو جدا کرده و استاد مذکور تا خوابگاه دختران، این دانشجو را تعقیب میکند، ولی حراست از ورود او به خوابگاه دختران ممانعت میکند. » این البته یک بخش روایت است و «ابراهیم محمدی گل تپه» استاد گروه قارچشناسی دانشکده کشاورزی هم روایت دیگری دارد.
او پیش از این گفته بود: «اگر بخواهم این موضوع را رسانهای کنم برای آن دانشجو که دختر خانم است، خیلی بد میشود. مسأله خانوادگی است. او مثل دختر من است و من هم معلم هستم. من حتی خبر را نخواندهام، فضای مجازی برای من مهم نیست. شبکههای اجتماعی این ور آب و آن ور آب میخواهند جو را متشنج کنند، اصلا چنین چیزی نیست؛ من یک استاد دانشگاه هستم، در دفتر حراست چه کاری دارم؟»
محمدی، استاد دانشگاه تربیت مدرس: مورد خاصی نیست
یک طرف ماجرا دانشجوی دانشگاه تربیتمدرس است که میگوید علاقهای به توضیح بیشتر موضوع ندارد و دلیل آن را هم طیکردن روند قانونی شکایت خود میداند.
اطلاعات رسیده به ما نشان میدهد که دانشجوی مورد اشاره از طریق وکیل پیگیر ماجراست و در روزهای گذشته هم دیدارهایی با رئیس و معاونان دانشگاه داشته که به او قول پیگیری ماجرا را دادهاند. سمت دیگر، اما استاد گروه کشاورزی یعنی «ابراهیم محمدی گلتپه» است که میگوید ماجرا «الکی بوده و مورد خاصی نبوده است.»
او دراینباره که «پروندهای برای شما تشکیل شده و این نشان میدهد که ماجرا ساده نبوده» میگوید: «مشکلی نیست.»، اما اصل موضوع و دلیل درگیری این استاد با دانشجو چه بوده است؟ در روزهای گذشته بحث حجاب دانشجو مطرح شده است که محمدی دراینباره میگوید: «موارد زیادی مطرح شده، این موارد نیست، هیچکدام از این موارد نیست.» محمدی البته در پاسخ به پرسش بعدی ما درباره جزییات موضوع، تلفن را قطع میکند و پس از آن هم حاضر به پاسخگویی نمیشود.
احمدی، رئیس دانشگاه تربیت مدرس: خارج از نوبت مسأله را بررسی میکنیم
«محمدتقی احمدی» رئیس دانشگاه تربیت مدرس که در روزهای گذشته با این دانشجو دیدار داشته و موضوع را پیگیری کرده است، از احتمال صدور حکم این استاد تا اواسط مرداد میگوید. او دراینباره میگوید: «خیلی بحث بزرگ و خاصی نیست. ممکن است از این اتفاقها بین دانشجو و استاد بیفتد و معمولا هم رخ میدهد.
استاد هم تخلفی کرده و الان پروندهاش به کمیته تخلفات ارجاع شده است.» احمدی دراینباره ادامه میدهد: «دانشجو هم متانت خوبی از خودش نشان داده و با آرامش و بدون ایجاد جنجال از مسیر قانونی پیگیر است. ما هم خارج از نوبت مسأله را بررسی کردیم.»
رئیس دانشگاه تربیت مدرس درباره زمان احتمال صدور حکم و نتیجه آن هم میگوید: «پروندهاش الان به کمیته تخلفات رفته و آنها هم دارند از شاهدان تحقیق میکنند و تا اواسط مرداد احتمالا حکم صادر میشود. درباره حکم احتمالی من نمیتوانم نظری بدهم، چون قضاوت است و نمیشود پیش از تصمیم کمیتهای نظر داد.»
علاوهبراین، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر فشار دانشگاه به این دانشجو منتشر شده که احمدی چنین اخباری را نادرست میداند: «به هیچ وجه این اخبار درست نیست و این موارد شایعاتی است که از طرف افرادی خاص و با نیت خاص مطرح میشود. ممکن است بعضی در دانشگاه از استاد دفاع کنند، اما من خودم با دانشجو دیدار داشتم و دلداریشان دادم و حتی با رئیس دانشکده هم جلسه گذاشتم و مسأله را بررسی کردم. پرونده مسیر قانونی خود را طی میکند و هر تصمیمی کمیته رسیدگی به تخلفات بگیرد، ما حتما اجرا خواهیم کرد.»
سابقه برخورد فیزیکی اساتید و دانشجویان در دانشگاههای ایران
ماجرایسال ۸۷ برخورد معاون دانشگاه زنجان با دانشجوی دختر این دانشگاه، یکی از پرسروصداترین پروندههای دانشگاههای ایران در دو دهه گذشته است که البته با هفتهها تجمع هم همراه بود. پس از آن هم بارها اخباری از برخوردهای فیزیکی اساتید با دانشجویان به دلایل مختلف منتشر شده است. در یک مورد و در خردادسال ۹۴، یکی از دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، مورد برخورد فیزیکی یکی از اساتید این دانشکده قرار گرفت. ماجرای این برخورد به اعتراض تعدادی از دانشجویان به شیوه تدریس یکی از اساتید برمیگشت که با واکنش فیزیکی همین استاد با یکی از دانشجویان معترض رسانهای شد و مورد تایید رسمی دانشگاه هم قرار گرفت. پیش از آن و سال ۹۲ هم یکی از دانشجویان دانشگاه زنجان مورد حمله چاقوی یکی از اساتید قرار گرفت که البته اخبار در این زمینه به همین چند مورد خلاصه نمیشود.
منبع: شهروند
انتهای پیام/