لاریجانی گفت: برای مبارزه با بیماریهای غیر واگیر سامانه اطلاعات مصور به عنوان رسالتی مهم تدوین شده است.
وی افزود: برنامههای عملیاتی متعددی را طراحی کردهایم و در این برنامهها از اطلاعات سامانه مصور سلامت استفاده میکنیم؛ از سویی دیگر بانک اطلاعات در اختیار استادان بیماریهای غیر واگیر قرار گرفته است و در این سامانه وضعیت بیماران در مناطق مختلف کشور نشان داده میشود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه با استفاده از سامانه مصور سلامت اطلاعات ملی استانی و دانشگاهی در اختیار کارشناسان قرار میگیرد اظهار کرد: اطلاعات بیش از ۴۰۰ شهر در این سامانه جمع آوری شده است؛ و تمام دانشگاهها تا پایان سال اموزشهای لازم را میبینند.
لاریجانی بیان کرد: برای رسیدگی به بیماریهای غیر واگیر و برنامه ریزی در این بخش به ۵۰۰ نفر آموزشهای تخصصی داده میشود.
وی با اشاره به بیماریهای غیر واگیر گفت: باید این بیماریها را اجتماعی کنیم؛ تا سال ۲۰۲۵ باید ۲۵ درصد از مرگهای زودرس کم شوند و البته بازنگریهایی در این برنامه شده است.
بیشتر بخوانید: ۷۵ درصد ایرانیها کمبود ویتامین D دارند
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه مصرف الکل مسئله بزرگی در کشور نیست گفت: با این وجود برنامه ریزیهای خوبی انجام شده اگرچه در زمینه مصرف دخانیات دچار چالش هستیم اما ۵۳ کتاب در این بخش ترجمه شده است.
لاریجانی ادامه داد: امروزه ۴۵درصد از مردم فعالیت فیزیکی کافی ندارند و دوبرابر نمک توصیه شده در روز را مصرف میکنیم برای رفع این موضوع نقشهای تدوین شده است اعتبار سنجیها درحال پیگیری است.
وی ضمن اشاره به کمپین فشار خون بیان کرد: در این کمپین ۳۰ میلیون نفر شرکت داشتند البته عارضه فشار خون بالا موضوع مهمی است؛ در سامانه سلامت به اطلاعات ۴۲۹ منطقه از نظر بیماریها دسترسی داریم و بیماریهای غیر واگیر مسئله مهمی است .
در ادامه مراسم افشین استوار رئیس اداره واگیر وزارت بهداشت گفت: بیماریهای غیر واگیر مهمترین تهدید هستند و بیش از ۸۰ درصد از مرگها به دلیل بیماریهای غیر واگیر صورت میگیرد؛ وزارت بهداشت باید این بیماریها را کنترل کند و تدوین سند ملی و کنترل بیماریهای غیر واگیر از جمله اقدامات کشورمان است.
وی افزود: نظام شبکه بهداشت با پوشش بیش از ۹۸ درصد، مدیربت تفویض اختیار به ۶۳ دانشگاه، حفاظت مالی، تامین دسترسی و اموزش پزشکی از جمله اقدامات وزارت بهداشت محسوب میشود.
در ادامه مراسم علی نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در 30 سال گذشته مردم با پرداخت هزینهای بالغ بر 30 هزار دلار پیوند کلیه به خارج از کشور اعزام میشدند و پزشکان خارجی مردم ایران را معالجه میکردند اما امروزه در ایران بالغ بر 45 هزار پیوند کلیه انجام شده و پیوندهای قلب و تعویض دریچه به سادگی انجام میشود.
وی ادامه داد: به علت هزینههای کمر شکن باید به فکر توسعه بیمه باشیم و امروزه بیشتر جمعیت ایران تحت پوشش بیمه سلامت و تامین اجتماعی قرار گرفتهاند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: مجلس از وزیر بهداشت وبرنامههایش حمایت کاملی دارد و تمام سعی خود را کرده است تا وزارت بهداشت تحت پوشش برنامه ششم توسعه گامهای خوبی در زمینه ارتقا سلامت و دیگر برنامههای بهداشتی درمانی مردم بردارد.
نوبخت یادآوری کرد: برای پیشبرد طرحهای حوزه سلامت خوشبختانه مراکز جامع سلامت، خانههای بهداشت و دیگر نهادها اقدامات خوبی در زمینه اجرای برنامهها انجام میدهند.
انتهای پیام/