وی در پیامی توییتری نوشت: خوشحالم که در این نشست مهم شرکت کردم تا بر اهمیت اجرای کامل برجام تأکید کنم. انگلیس همچنان به اجرای برجام پایبند خواهد بود.
نشست پیشین کمیسیون مشترک برجام هفتم تیرماه در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزیران امور خارجه ۱+۴ هفتم تیر برگزار شد و قرار شد تا نشست بعدی کمیسیون در سطح وزیران خارجه برگزار شود، اما با توجه به سرعت تحولات در رابطه با برجام و نیز مسایل منطقه، کمیسیون روز یکشنبه نشستی فوقالعاده در سطح معاونان و مدیران سیاسی برگزار کرد. (اینجا)
انگلیس و دیگر طرفهای اروپایی برجام در حالی مدام مدعی اجرای برجام هستند که بنا به گفته مقامات ارشد کشورمان، این کشورها تاکنون به بسیاری از وعدهها و تعهدات خود در این توافق عمل نکردهاند.
طرفهای اروپایی برجام سال گذشته پس از خروج یکجانبه آمریکا از این توافق ضمن ابراز «تأسف» از اقدام واشنگتن مدعی شدند بهرهمندی ایران از مزایای اقتصادی برجام را تضمین میکنند. وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان سرانجام با صدور بیانیه مشترکی در بهمن ماه سال گذشته رسما ثبت یک کانال مالی ویژه برای تجارت با ایران موسوم به اینستکس را اعلام کردند.
بنابر ادعای آنها، هدف بلندمدت اینستکس (INSTEX) گشایش کانالهای اقتصادی برای کشورهای ثالثی است که تمایل به تجارت با ایران را دارند. آنها طی روزهای گذشته نیز مدعی راهاندازی رسمی این سازوکار مالی شدند، اما بنابر گفته مقامات کشورمان، با گذشت چند ماه از ثبت این سازوکار مالی، هیچ اقدام موثر و عملی در زمینه روابط تجاری ایران و اروپا صورت نگرفته است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت پارسال به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و اعلام کرد کارزار فشار حداکثری علیه ایران را به راه خواهد انداخت تا صادرات نفت تهران را به صفر برساند و آن را مجبور کند بار دیگر به میز مذاکره بیاید تا «توافق بهتری» برای آمریکا رقم بخورد.
ایران نیز یکسال پس از اقدام غیرقانونی آمریکا، پس از یک مهلت دوماهه به اتحادیه اروپا، برخی تعهدات خود ذیل برجام را در دو مرحله کاهش داد و گام سوم کاهش تعهدات برجامی کشورمان نیز در صورت عمل نکردن طرفهای اروپایی به تعهدات خود در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/