سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای طرح حذف هپاتیت C از امروز در رفسنجان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: طرح حذف هپاتیت C از امروز به مدت سه سال در رفسنجان اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، احمد جمالزاده؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از اجرای طرح حذف هپاتیت C در شهر رفسنجان به عنوان پایلوت و اعلام اولین شهر بدون هپاتیت در ایران خبر داد و گفت: هپاتیت B و C از جمله بیماری‌هایی هستند که می‌تواند موجب نارسایی و سرطان کبد شود لازمه جلوگیری از این بیماری پیشگیری، کنترل و درمان بیماری است.

وی بیان داشت: از زمان واکسیناسیون هپاتیت B که در زمان تولد انجام می‌شود ما شاهد کاهش موارد این بیماری هستیم، درصدی از افراد ممکن است آلوده به بیماری هپاتیت B باشند که نیاز به درمان دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان راه کنترل افراد مبتلا به هپاتیت C را درمان دانست و تصریح کرد: انتقال بیماری هپاتیت از طریق خون و وسایل آلوده به خون است و انتقال از طریق جنسی هم وجود دارد.

جمالزاده عنوان داشت: افرادی که درگیر بیماری هپاتیت C هستند بیشتر افراد پرخطر از جمله معتادان تزریقی، بی خانمان ها، کارتن خوابها، افراد با رفتار‌های مشکوک و افراد باسابقه زندان و افرادی که متادون مصرف می‌کنند را تشکیل می‌دهد.

وی با بیان اینکه این طرح از امروز در رفسنجان اجرایی می‌شود گفت: یک ماه قبل با حضور وزیر بهداشت و تیم همراهشان، بررسی و امکان سنجی برای این طرح در رفسنجان انجام شد و حمایت مجتمع مس سرچشمه و خیرین از این طرح و تقبل هزینه‌های این بیماری باعث شد که به این نتیجه برسیم که شهرستان این ظرفیت را دارد ما بتوانیم این طرح را اجرایی کنیم.

جمالزاده تصریح کرد: قرار شد این طرح به مصادف روز جهانی هپاتیت و درطول سه سال اجرایی شود تا به شهری عاری از هپاتیت دست یابیم و این کار تجربه‌ای برای سایر شهر‌های کشور باشد.

معاون بهداشتی علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه این طرح در قالب سه فاز انجام خواهد شد ابراز داشت: فاز اول آن امروز و از معتادان پرخطر و تزریقی شروع می‌شود و در فاز بعدی خانواده‌های آن‌ها مورد بررسی و چکاپ قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: افرادی که مراجعه می‌کنند ابتدا مورد تست خون قرار می‌گیرند در صورت تشخیص توسط پزشک درمان رایگان انجام می‌شود و هزینه درمان آن‌ها توسط خیرین و مجتمع مس پرداخت می‌شود و پیش بینی شده که هزینه بیماران این طرح ۳ میلیارد تومان باشد.

جمالزاده بیان داشت: درمان این بیماری حساس است و باید تحت کنترل کارکنان بهداشتی انجام گیرد، دوره درمان سه تا ۶ ماه طول می‌کشد، داروی این بیماری ایرانی و تولید داخل است و از این بابت نگران تامین نیستیم.

وی تاکید داشت: اطلاعات بیمار ثبت می‌شود و در حین طرح و درمان بیماران، با متخصصین مربوطه ارتباط داریم اگر بیمار دچار مشکلات خاصی بود مشاوره می‌گیرد و درمان می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی رفسنجان از راه اندازی مرکز مشاوره هپاتیت در رفسنجان خبر داد و گفت: مرکز این مشاوره در مرکز خدمات جامع سلامت شماره یک در خیابان امام است که پزشکان و مشاورین مربوطه در آنجا حضور دارند و پاسخگوی بیماران و مراجعین هستند و افراد هم می‌توانند با شماره ۳۴۲۸۵۱۵۲ مشاوره بگیرند.

وی بیان داشت: در این طرح ابتدا خودمان با مراجعه به زندان و مراکز ان تی بیماران را شناسایی می‌کنیم و افراد برای درمان به مراکز مشاوره مراجعه می‌کنند و با گرفتن دارو صدرصد درمان می‌شوند.

جمالزاده اظهار داشت: حدود ۱۰۰ نفر مبتلا به بیماری هپاتیت شناخته شده اند و پیش بینی می‌شود در طول سه سال ۵۰۰ نفر شناسایی و درمان شوند.
انتهای پیام/ی

کنترل بیماری هپاتیت در رفسنجان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.