ایلان گلدنبرگ، مقام پیشین وزارت خارجه و مدیر کنونی برنامه امنیت خاورمیانه در مرکز امنیت نوین آمریکا به نشریه هیل گفت: اینکه آمریکا و نزدیکترین متحدش، انگلیس، نمیتوانند بر سر چنین موضوع بنیادینی (امنیت خاورمیانه) با هم کار کنند، نشانه وحشتناکی است.
گلدنبرگ ضمن اشاره به اظهارات چند روز پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه انگلیسیها باید خودشان از کشتیهایشان حفاظت کنند، توضیح داد: این اظهارات نشان میدهد که روابط آمریکا و انگلیس هماکنون در چه وضعیتی قرار دارد.
وی با بیان اینکه متحدان آمریکا نگرانند که با مشارکت در طرح ائتلاف دریایی این کشور، به تقابل نظامی احتمالی واشنگتن با تهران کشیده شوند، اظهار داشت: آنها نگرانند که اگر کاری مانند عملیات آزادی ناوبری برای حفاظت از کشتیهای بریتانیایی انجام دهند، در صورت اشتباه پیش رفتن جایی از کار و وقوع یک درگیری، آمریکا آنها را به داخل آن بکشاند.
جان آلترمن کارشناس امنیت بینالمللی در اندیشکده مرکز مطالعات استراتژیک و بینالملل نیز به این نشریه گفت که تعلل انگلیس در پیوستن به گشت دریایی آمریکا نشاندهنده فاصله روزافزون بین واشنگتن و متحدانش بر سر موضوع ایران است.
آلرتمن با بیان اینکه در دوران گذشته عدم قطعیت در حوزه خلیج فارس باعث ایستادن کشورها در کنار آمریکا میشد، تصریح کرد اما اکنون بیاعتمادی به تمایلات آمریکا و تشکیک در کمکرسانی واشنگتن به کشورهایی که مورد انتقام ایران قرار میگیرند، باعث شده واکنشهای مختلفی را شاهد باشیم.
وی در این باره توضیح میدهد: بخشی از آن به دلیل هراس از کشیده شدن به اقدام نظامی آمریکا علیه ایران و بخشی دیگر به دلیل نگرانی از انتقام گرفتن ایران بهخاطر همراهی آنها با ایالات متحده و همچنین عدم حمایت واشنگتن است. این یک وضعیت باخت-باخت است.
آدام کینزینگر عضو کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز با ابراز نگرانی از وجود نشانههایی از شکاف بین واشنگتن و متحدانش در موضوع ایران، اذعان کرد: معتقدم که اگر چنین چیزی درست باشد، نشانه بدی است.
منبع: فارس
انتهای پیام/