وی بر ضرورت راه اندازی اورژانس سازش تاکید کرد و افزود:به منظور تحقق و اجرایی نمودن امر پیشگیری در تکمیل بحث قضازدایی ودر راستای سیاستهای کلان قوه قضائیه و تاکیدات حضرت آیت الله رئیسی، ریاست محترم قوه قضائیه مبنی با کاهش ورودی پروندهها این واحد در دادسرای عمومی و انقلاب زرند تشکیل شده است.
این مقام قضائی اعلام کرد:در این طرح، شکایتهای قابل گذشت قبل تشریفات قانونی و پیش از پرداخت هرگونه هزینه دادرسی از سوی شکات، به واحد سازش دادسرا هدایت میشوند و در آنجا اقدامات لازم در جهت ایجاد صلح وسازش با قید فوریت انجام میپذیرد.
وی افزود: تیم سازش که متشکل از افسران مجرب پلیس، اعضای باتجربه شوراهای حل اختلاف و با حضور یکی از روحانیون و معتمدین و متنفذین محلی میباشدبه موضوع ورود مینمایند و اکثر پروندهها را بدون مداخله کیفری و با مشارکت مشاورین به صلح وسازش ختم میکنند.
قویدل اعلام کرد:در ۵۰ روز اول تشکیل این واحد تعداد ۱۷۸ فقره شکایت به آن ارجاع شده است که خوشبختانه ۱۰۰ فقره از این شکایتها با صلح وسازش و بدون پرداخت هیچ هزینهای به پایان رسیده است.
وی در خصوص نحوه کار اورژانس سازش در زرند گفت:با استفاده از ظرفیت اعضای شوراهای حل اختلاف و واحد پیشگیری، مشاوره و سازش میتوان افرادی همراه با پلیس به محل اعلام وقوع جرم اعزام کرد و حتی المقدور در همان محل با طرفین صحبت و مقدمات صلح وسازش را فراهم آورد
دادستان زرند تصریح کرد:در حال حاضر موضوع عدالت کیفری برای کاهش جرائم و کاهش جمعیت کیفری به تنهایی کار ساز نبوده و کارشناسان، جامعه شناسان و جرم شناسان معتقدند در کنار عدالت کیفری باید عدالت ترمیمی با نگاه اصلاح گرایانه و مشارکتهای اجتماع محور در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام/ح