سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی در گفت‎و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

قیمت سیب زمینی در بازار شکسته می‌شود/ اخذ تعرفه و عوارض تنها راهکار کنترل صادرات

نیازی گفت: با عرضه سیب زمینی طی ۱۰ روز آتی از استان‌های همدان، کرمانشاه و شیراز پیش بینی می‌شود که قیمت این محصول کاهش یابد.

رحیم نیازی رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار سیب زمینی اظهار کرد: با عرضه فراوان سیب زمینی طی ۱۰ روز آینده از استان‌های همدان، کرمانشاه، اصفهان و شیراز پیش بینی می‌شود که قیمت محصول در بازار به تعادل برسد.

وی با اشاره به اینکه قیمت سیب زمینی در مدار کاهشی قرار گرفته است، افزود: هم اکنون قیمت هر کیلو سیب زمینی بسته به کیفیت سر مزرعه ۳ تا ۴ هزار و ۵۰۰ تومان است که در روز‌های آتی با گرم شدن هوا، برداشت انبوه و عدم نگه داری در انبار‌ها به نرخ منطقی خود در بازار می‌رسد.

نیازی با اشاره به دلایل افزایش نامتعارف قیمت سیب زمینی در بازار گفت: تاخیر در کشت سیب زمینی ناشی از وقوع سیل، سرما و بارندگی‌های شدید در کنار افزایش هزینه‌های تولید اعم از نهاده ها، اجاره بها زمین، حقوق و دستمزد و حمل و نقل موجب شد قیمت سیب زمینی با نوساناتی در بازار روبرو شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت سیب زمینی نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییر چندانی نداشته است، بیان کرد: اگرچه تا پایان فصل برداشت نمی‌توان میزان دقیق تولید را اعلام کرد، اما بر آورد می‌شود که تولید سیب زمینی به حدود ۵ میلیون تن برسد.

وی نرخ سیب زمینی را تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: با عرضه سیب زمینی‌های کشت بهاره پیش بینی می‌شود که از ۱۰ روز آینده، قیمت محصول در بازار کاهش یابد. اما هم اکنون نمی‌توان درصدی برای آن اعلام کرد.


بیشتر بخوانید: ساز ناکوک تنظیم بازار محصولات کشاورزی/ باغات و زمین‌های کشاورزی چگونه رونق می‌گیرند؟


نیازی درباره آخرین وضعیت صادرات سیب زمینی افزود: اتخاذ تصمیمات یکباره ممنوعیت صادرات سیب زمینی به سبب از دست دادن بازار‌های هدف، ضربه مهلکی به تولید و درآمد ملی وارد می‌کند، از این رو از مسئولان وزارت خانه‌های ذی ربط انتظار داریم که برای کنترل صادرات تنها تعرفه و عوارض صادراتی اخذ کنند چرا که تصمات خلق الساعه، صادرکنندگان را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند.

به گفته وی، اگر قرار است بخش خصوصی قوی باشد، دولت به عنوان دستگاه ناظر یابد از تصدی گری خود بیرون آید.

رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی در پایان با بیان اینکه مخالف نرخ خرید تضمینی سیب زمینی هستیم، گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید اعم از سم، کود، ماشین آلات، حمل و نقل و ... امیدواریم شرایط بازار در ادامه به گونه‌ای باشد که نیازی به خرید تضمینی نداشته باشیم.

انتهای پیام/

قیمت سیب زمینی در مدار کاهشی قرار گرفت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۴۰ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
چرا سیب زمینی از6 تومن پائین نمیاد
ناشناس
۱۴:۲۰ ۰۷ مرداد ۱۳۹۸
تعرفه روی گوجه فرنگی هم وضع کنید در غیر اینصورت درامدهای هنگفتی عاید برخی افراد می شود باعث بالا رفتن حجم نقدینگی وتورم می شود و برای سالهای اینده به دلیل استقبال کشاورزان به کشت گوجه در تولید محصولات استراتژیک مثل گندم وکلزا با مشکل مواجه می شویم .
جلو صادرات گوجه را بگیرید