سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد:

شناسایی بیش از ٦٠٠ بیمار مبتلا به هپاتیت سی در یزد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: بسیج حذف هپاتیت سی در استان آغاز و حذف کامل این بیماری تا پایان سال ۹۹ پیش بینی شده است.

محمدرضا دهقانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ،  با اشاره به افتتاح کمپین حذف هپاتیت سی در استان یزد گفت: بسیج حذف هپاتیت سی در استان آغاز و حذف کامل این بیماری تا پایان سال ۹۹ پیش بینی شده است.

دهقانی در ادامه با اشاره به شعار روز جهانی هپاتیت ۲۰۱۹ مبنی بر سرمایه گذاری برای حذف هپاتیت تصریح کرد: استان یزد در همین راستا با استقرار کلینیک هپاتیت در مرکز جامع خدمات سلامت نیکوپور برای تمامی بیماران شناسایی شده هپاتیت، تشکیل پرونده داده و مراحل درمانی آن‌ها را با هزینه‌های کم و با تعرفه دولتی انجام می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد: این بیماران با مصرف دارو‌های جدید به مدت سه تا شش ماه می‌توانند به طور کامل درمان شوند که با درمان کامل، هم خود فرد از خطر احتمال ابتلا به سرطان کبد نجات می‌یابد و هم حذف این ویروس خطرناک در استان میسر می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه با تاکید بر این‌که خدمات تشخیصی و درمانی این بیماری نیازمند حمایت مالی مردم و خیرین است گفت: شماره حساب ۸۰۰۰۰۸۰۰ با شناسه واریز ۹۸۰۲۳۰۱۰۰۰۰۰۰۲۹۱۳ بنام دانشگاه علوم پزشکی یزد جهت کمک‌های خیری درمان هپاتیت سی در نظر گرفته شده است.

دهقانی با اشاره به آمار ابتلای این بیماری در کشور و استان یزد عنوان کرد: تعداد ١٨٦ هزار نفر در کشور مبتلا به این بیماری هستند و حداقل ۶۰۰ نفر بیمار مبتلا به هپاتیت سی در استان یزد شناسایی شده اند.

وی با بیان این که بیماری هپاتیت در ۹۰ درصد موارد بدون علائم است تصریح کرد: موارد علامت دار شامل زردی، درد شکم، بی اشتهایی، کاهش وزن، خستگی زودرس، اِدِم و ... است.

وی افزود: هپاتیت سی بیشتر در تزریقات مشترک و استفاده از سوزن و سرنگ آلوده و همچنین رفتار‌های جنسی پرخطر و بیماران تحت دیالیز و هپاتیت بی از طریق مادر به جنین، خون آلوده و در بین اعضای خانواده فرد آلوده منتقل می‌شود.

دهقانی در ادامه تماس‌های تصادفی شغلی در بین پرسنل بهداشتی درمانی و و خالکوبی و تاتو را از دیگر راه‌های انتقال هر دو بیماری هپاتیت دانست و عنوان کرد: در ایران شیوع هپاتیت بی ۱.۵ درصد و هپاتیت سی ۵. در صد جمعیت است.

وی خاطرنشان کرد: طبق بررسی‌های انجام شده در کشور حدود یک میلیون و چهارصد هزار نفر به هپاتیت بی و حدود ۲۰۰ هزار نفر به هپاتیت سی مبتلا هستند.

شایان بذکر است که ششم مرداد ماه مصادف با ٢٨ جولای با عنوان روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده است.

انتهای پیام/ غ

پیش بینی حذف کامل هپاتیت سی در یزد تا پایان سال ۹۹

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.