در بهار امسال طغیان رودخانههای کرخه، دز و کارون سبب شد ۲۱ شهرستان استان خوزستان تحت تأثیر سیل قرار گیرند و ۳۷۴ روستا به صورت جزئی و کلی تخلیه شوند.
این کاربر با انتشار رشته توییتی حاوی نظرات خود، ویدئوهایی را از مشاهدات خود در این مناطق به اشتراک گذاشت که در ادامه میتوانید ببینید:
#رشتوی کوتاه از خوزستان چهار ماه بعد از سیل
چند روز پیش دوباره برای کاری، راهی مناطق سیل زده مثل سوسنگرد، حمیدیه و شوش شدم. همه چیز در ظاهر آرام بود. چند تایی از رفقا که اولین بار این مناطق را میدیدند چیز عیانی از سیل نفهمیدند. به عبارتی هیولای سیل دیگر روی زمین نبود.
۲/ تعدادی از زمینهای سیل زده زیر کشت برنج بودند و چشمانداز زیبایی داشتند. هوا بیرحمانه گرم بود و توی روستای مگران سه، شهرستان شوش دمای ۵۰ درجه را تجربه کردیم. ولی شور و هیجان قبل نبود. گروههای جهادی نبودند. حتی تب و تاب مردم هم خوابیده بود.
۳/ بازسازی مسکنها با حمایت بنیاد مسکن شروع شده بود. خیلیها توی همان خانههای ترکدار بودند و مردم چند روستا هم در کانکس زندگی میکردند. به بعضی وامهایی رسیده بود و برخی نه. از بنیاد مستضعفان و امداد و سپاه و هزار جای دیگر به ظاهر کار میکردند. دولت هم درگیر بوروکراسی اداری...
۴/ اما مشکلات منطقه چیست؟ که یک ناظر بیرونی به راحتی نمیتواند آنها را کشف کند...
۵/ مناطق سیل زده خوزستان بیش از این که زخم خورده سیل باشند. زخمخورده محرومیت و فراموشی دهههای قبلاند. کاری که همه کمککنندگان دولتی و غیردولتی میکنند نهایت برگرداندن به وضعیت قبلی و صفر است که آن هم با قوانین و بوروکراسی اداری بعید است برسد...
۶/ وضعیت فرهنگی اجتماعی این مناطق در استان خوزستان هم تعریفی ندارد. نفوذ گروههای الاحوازیه، یمانیها و وهابیها در بین مردم این مناطق تا قبل از سیل در حال گسترش بود. الان را نمیدانم ولی دلیلی بر توقفشان نیست.
۷/ با صداقت میشود گفت که سیل بزرگترین ضربه را به خوزستان نزده است. محرومیت و ندیدهشدن این سالها آن را ویران کرده است. سیل بهانهای است که آنها را ببینیم. همه اینها را بگذارید کنار این که خوزستان بزرگترین منبع در آمد کل کشور است.
۸/ همیشه گروهها و آدمهایی هستند که خودشان را به این مناطق برسانند و کمک کنند. ولی تا تصمیمگیران و برنامهریزان همت نکنند. این کمکها خیلی اثری ندارند. خوزستان نه چهار ماه که سالهاست تنهاست .
۹/ فیلمی از شالیزارهای برنج که کِشت آن در سالهای پیش در خوزستان ممنوع بوده است
۱۰/ درد و دل مردم روستای هوفل علی آباد سوسنگرد از روزهای #پساسیل
انتهای پیام/