وی افزود: در حال حاضر قیمت جهانی طلا، تا حدودی افزایش پیدا کرده است و علاوه بر آن قیمت داخلی ارز نیز دچار نوساناتی است، به صورتی که قیمتهادر هفته گذشته دچار نزول و سپس از هفته گذشته تاکنون مجداد به قیمتهای بیست روز قبل خود بازگشته است.
مرصعی در خصوص تاثیر سیاستهای بانک مرکزی در قیمت طلا خاطرنشان کرد: هرکدام از بزرگواران که ریاست بانک مرکزی را بر عهده میگیرند، یکسری سیاستهای شخصی را برای سیاستهای پولی کشور برنامهریزی میکنند و متاسفانه در نهایت شاهد آن خواهید بود که پاسخ مطلوب اخذ نمیشود.
وی اضافه کرد: بعضی از سیاستگذاریها به صورت تاکتیکی عمل میکند و به صورت کوتاهمدت تاثیر خود را نشان میدهد، اما در بلند مدت چیزی جز حرکت سینوسی رو به بالا و گاهی ملایمتر نشان داده نمیشود.
رئیس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی خراسان رضوی تصریح کرد: تمام این اتفاقات متاثر از سیاستهای کلان کشور همچون سیاستهای پولی و مالی است؛ مسئول سیاستهای پولی بانک مرکزی است و قاعده موضوع به این شکل است که باید به صورت مستقل عمل کند و نباید تابع سیاستهای مالی دولت باشد.
وی ادامه داد: به عقیده بنده دلیل مشخص و معلوم عدم مطلوبیت این سیاستگذاریها، عدم استقلال سیاستهای مالی و پولی است و بگذریم از این موضوع که آیا اشخاصی که در راس هرم سیاستهای پولی هستند، توانمندی لازم برای سیاستگذاری دارند یا خیر، اما فرض ما بر توانمندی این افراد است و به دلیل تابع بودن و رفتار مستقلانه نکردن، شاهد عدم مطلوبیت سیاستگذاریها هستیم.
رئیس انجمن طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی خراسان رضوی در خصوص پیشبینی خود از روند نوسانات قیمت طلا و ارز عنوان کرد: متاسفانه همچنان نوسان وجود دارد؛ گمان بنده این است که با توجه به کمبود منابع ارزی کشور مجبور هستیم به صندوق ذخیره ارزی دست ببریم.
مرصعی بیان کرد: برای استفاده از منابع صندوق ذخیره ارزی محدودیتهایی وجود دارد و کسی که این کار را انجام میدهد میداند که اگر از منابع این صندوق برداشت کند، باید بخشی از آن را برگرداند، بنابراین بخشی از این نوسانات عمدی است، زیرا بخشی از این پولی که به اقتصاد تزریق شده باید به صندوق بازگردد.
به عقیده او برخی از این نوسانات تصنعی ایجاد شده و برای بازگشت بخشی از پولها به صندوق ذخیره ارزی است، بنابراین برخی از اتفاقات رخ داده به سیستمهای مدیریتی بازمیگردد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/