سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افت اعتبار جهانی انگلیس در کشتیرانی به دنبال توقیف نفتکش این کشور

اقدام ایران در توقیف یک فروند نفتکش انگلیسی تردید‌هایی را درباره توانایی انگلیس برای حفاظت از کشتی‌هایی ایجاد کرده است که با پرچم این کشور تردد می‌کنند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی روسیه، اقدام ایران در توقیف یک فروند نفتکش انگلیسی تردید‌هایی را درباره توانایی انگلیس برای حفاظت از کشتی‌هایی ایجاد کرده است که با پرچم این کشور تردد می‌کنند.

یک فرمانده نیروی دریایی سابق در انگلیس ابراز نگرانی کرده است که مالکان برخی کشتی‌های بازرگانی شاید تصمیم بگیرند پرچم قرمز رنگ مشهور انگلیس را کنار بگذارند!

پلی بویکو (Polly Boiko) خبرنگار شبکه تلویزیونی راشا تودی در این باره گزارش داد: وقتی که پای کشتیرانی بازرگانی به میان می‌آید، عملکرد انگلیس بسیار عالی است!

پس از کنایه خبرنگار راشا تودی به کشتیرانی بازرگانی انگلیس فیلمی کوتاه با این مضمون درباره کشتیرانی انگلیس پخش شد: «ما به عنوان یک کشور (انگلیس) به طریقی فزاینده متکی به تامین بی‌وقفه نفت، گاز و مواد خام به بنادر ما (انگلیس) هستیم. حفاظت از جریان تردد این منابع انرژی و تضمین باز بودن مسیر‌های تجاری و امنیت برای آن‌ها اهمیت دارد.

هر ساله شش میلیون تُن محموله و پنج میلیون کانتینر از بنادر انگلیس جابجا می‌شوند؛ یعنی بیش از ۹۰ درصد تجارت انگلیس از طریق کشتی‌ها انجام می‌شود.

پس از پخش این فیلم کوتاه، خبرنگار راشا تودی گفت: از روز‌های امپراطوری انگلیس یعنی زمانی که شرکت ایست ایندیا (هند شرقی) محموله‌های چای، ادویه، پنبه و ابریشم را با کشتی‌ها به قاره اروپا می‌آورد، ناوگان کشتیرانی بازرگانی انگلیس با پرچم قرمز رنگ این کشور، برای مدت‌های مدیدی نشانه افتخار برای کاپیتان کشتی‌ها محسوب می‌شد.

حدود چهار هزار و پانصد کشتی یا مستقیما در انگلیس ثبت شدند یا از طریق جبل الطارق، کِیمِن آیلند و ویرجین آیلند (به صورت غیر مستقیم) در انگلیس ثبت شدند. در واقع پرچم مشهور و قرمز رنگ انگلیس به عنوان یکی از معتبرترین ناوگان کشتیرانی بازرگانی در جهان محسوب می‌شود که از بهترین حفاظت‌ها برخوردار است، اما شاید از این به بعد اینگونه نباشد که در این صورت خبری بد برای انگلیس خواهد بود.

دریاسالار الکس برتون فرمانده سابق نیروی دریایی سلطنتی انگلیس می‌گوید: افول جایگاه انگلیس به عنوان قلب کشتیرانی بازرگانی، افولی فاجعه آمیز و غیرمعقول خواهد بود و جایگاه انگلیس به عنوان کشور پیشتاز جهان در عرصه دریایی را تضعیف خواهد کرد.

خبرنگار راشا تودی گفت: کشتی‌های بازرگانی انگلیس از جمعه گذشته - یعنی زمانی که مقامات ایران کشتی «استنا ایمپرو» را که با پرچم انگلیس تردد می‌کرد در مسیر حرکت به سمت عربستان سعودی توقیف کردند - در حالت آماده باش قرار گرفته‌اند. به این اقدام به دید اقدام تلافی جویانه نگریسته می‌شود چراکه مقامات جبل الطارق (تحت حاکمیت انگلیس) نیز کشتی گریس وان را توقیف کرده‌اند.

گریس وان، اَبَر نفتکش ایرانی است که خدمه آن متهم شده‌اند که با این کشتی عازم سوریه بودند درحالیکه این اقدام نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا بود. ایران چنین چیزی را تکذیب کرده است.

با توجه به اختلاف لندن و تهران بر سر کشتی‌های خود، پرچم قرمز رنگ انگلیس از وضعیت «تضمین حفاظت برای کشتی‌ها» به «طرد شدن از سوی کشتی‌ها» در حال تغییر است.

کارشناسان کشتیرانی می‌گویند با توجه به تنش‌های سیاسی در خلیج فارس بسیاری از مالکان و بهره برداران کشتی‌ها قصد دارند پرچم کشتی‌های خود را تغییر دهند و نمی‌خواهند که به وسیله قایق‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران توقیف شوند!

روابط بین تهران و پکن روابطی مثبت است و برای مثل هر کشتی که با پرچم چین حرکت کند شاید بتواند راحت‌تر از طریق خلیج فارس حرکت کند و احتمال بروز حادثه برای آن کمتر باشد.

روی هم رفته پرچمی که روی کشتی‌ها نصب می‌شود «پرچم مصلحت» نام دارد. هفته گذشته به ما نشان داد که پرچم قرمز رنگ انگلیس پرچمی است که برای بسیاری از کشتی‌های بازرگانی به «پرچم مضرت» برای عبور از تنگه هرمز تبدیل شده است.

مارک گری (Mark Gray) موسس و مدیر شرکت ام ان جی مَریتایم در گفتگو با راشا تودی گفت: تغییر دادن پرچم کشتی‌ها نسبتا آسان است. شما پرچم کشتی خود را تغییر می‌دهید تا از مزایای پرچم جدید استفاده کنید. در اکثر موارد تغییر پرچم به علت این موضوع است که پرچم جدید هزینه کمتری دارد، اما در زمان بروز تنش‌ها، شاید شما به پرچم خاصی تغییر دهید تا از حافظت بیشتری برخوردار شوید یا اینکه خطر برای کشتی‌های خود را کاهش دهید.

بسیار جالب است که در دهه ۱۹۸۰ پرچم انگلیس افزایش زیادی در کشتی‌ها داشت، چون نیروی دریایی سلطنتی انگلیس از کشتی‌های با پرچم انگلیس حفاظت می‌کرد، ولی مثلا پرچم لیبریا از حفاظت زیادی برخوردار نیست. هم اکنون حرکت کشتی‌ها با پرچم انگلیس مخاطرات بالایی دارد و برای من تعجب برانگیز نخواهد بود که افراد بخواهند از این پرچم فاصله بگیرند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
درویش
۰۶:۰۷ ۰۴ مرداد ۱۳۹۸
اصن بگو تمام خلیج فارس پر شود از ناوها و کشتیهای جنگی چکار میتونند بکنند؟
اگر فقط یک گلوله به سمت نیروهای ایرانی شلیک شود
توسط 130 سایت موشکی در عرض چند دقیقه به طور کامل نابود خواهند شد آخه مگر میشود کشوری با عزمت ایران که دارای صدها شهر موشکی و صدها سایت موشکی هست با چندتا کشتی و ناو ترسوند
نمیدونم غربیها واقعا عقلشون را از دست دادن
علی طاهری
۲۳:۱۰ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
قدرتی که جمهوری اسلامی ایران‌به‌برکت‌ شهدا ورهبری‌ دارد انگلیس که هیچ ارباب آمریکائی‌اش‌هم‌ هیچ غلطی نمی تواند بکند.به‌امید‌ اهتزاز پرچم مقدس یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام بر بیت المقدس و مسجد الحرام
انشاءالله
ناشناس
۱۶:۴۵ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
انگلیس صغیر بلایی سرتان بیاوریم که جرات نکنیداسم ایران روبیاریدانتقام همه خیانتهاتون رومیگیریم تازه اولشه گرصبرکنی زقوره حلواسازی بله جانم ملکه بریتانیای صغیرگذشت اون دورانها
عادل
۱۵:۵۴ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
این کشتی خالی در مقابل قول نفتکش ایران که ظاهرا پرهم بوده به مانند گرفتن بره در مقابل گاو هست از نیروهای غیور سپاه و ارتش تقاضامند است بدون کوچکترین تردیدی کشتیهای بیشتری از آنها توقیف کنند تا مقابله به مثل شود این حراميها سالهاست دارند حق ملتها را علل خصوص ملت مارا می خورند بنابراین کوتاه آمدن در این شرایط خیانت محسوب می شود به امید پیروزی نهایی.
ناشناس
۱۴:۴۳ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
خدایا به عزتی که به ما عنایت کردی هزاران هزاربار شکر،پایدار باشید دلاور مردان ارتش و سپاه پاسداران.عزت زیاد.فتبارک الله
محمد
۱۴:۴۲ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
این خواست خدا بود که نفتکش انگلیسی در این موقعیت خطیر از سر ترس دست به ماجراجویی بزند و با ناوبری خاموش و رها کردن پسماند آلوده و اقدام به حرکت در خلاف جهت باعث تصادف و دادن بهانه قانونی و محکم برای توقیف خود به دست نیروهای مسلح ایران شود.
لا حول و لا قوت الی بالله العلی و العظیم
در ضمن از گرفتن تقاص ملوانان زخمی کشورمان که امیدوارم بهبود کامل بیابند و خسارات مادی و معنویمان نخواهیم گذشت.
ناشناس
۱۴:۳۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
بچه های سپاه خوب جواب این روباه پیر ودادندمرگ برانگلیس درود بر دلاورمردان سپاه
محمد
۱۳:۵۳ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
میگم احترام وباجدادن به روباه پیر وآمریکا حماقت محض نیست!!!!!
یکی بیاد این داستان رو به عربها حالی کنه.
رضا
۱۳:۳۲ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
روباه پیر ، سیاست هایش را ضد ایران جلوتر ببرد ، خارتر خواهد شد . قابل توجه روباه های رنگارنگی که در ایران برای روباه پیر دم خوش خدمتی تکان می دهند.
ناشناس
۱۲:۰۳ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
الحمدلله
احمد
۱۰:۲۲ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
به زودی پرچم قرمز انگلیس رو به رنگ خاکی تغییر می‌دهیم! (در زیر پاهایمان)
مهدی
۱۰:۱۴ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
این کاملا مسخره س که یک کشور کشتی کشور دیگرو به دستور اربابش بی دلیل توقیف کنه و بعدم در خواست آزادی کشتی متخلفش رو بده ، ایران در روزهای اخیر بسیار با تفکر عملکرده در مقابل کارهایی که غربی ها و آمریکایی ها و باقی کشورهای همدستشون انجام دادن ، تا ایران رو به سمت جنگ هدایت کنن ، اما ایران خویشنداری کرد و اونها میخواستن سو استفاده کنن ، اونها بهتره بدونن ناوها و کشتی عای جنگی و تجاریشون چه انگلیس آمریکا و هر کشوری که قصد در گیری در خلیج فارس رو داشته باشه ، در معرض حملات زمینی هوایی و دریاییه جمهوری اسلامی ایران و پارو از گلیمشون دراز کنن چنان ضربه کل جهان خواهد خورد که به دهها سال قبل برگردن ، اعتبار کشتی ها که هیچ اعتبار خودشونم از بین خواهد رفت